Megalázta a légitársaság a mozgáskorlátozott kisfiút

Beküldve ide: Egyéb | 0

Arra kérték a mozgáskorlátozott mopedet használó gyereket, bizonyítsa, hogy tényleg mozgássérült. A reptéri megaláztatás teljesen felzaklatta a kisfiút.

Durván megalázott egy 10 éves mozgássérült kisfiút a Jet2 légitársaság egyik alkalmazottja. Arra kérte a mozgáskorlátozott mopedet használó gyereket – aki a horvátországi nyaralásból repült volna Manchesterbe a családjával –, bizonyítsa, hogy tényleg mozgássérült.

Jack Johnson Duchenne-féle gyermekkori izomsorvadásban szenved. Július 31-én utazott haza a szüleivel Splitből, amikor a Jet2 légitársaság gépére várva a repülőgép személyzete a beszállás előtt, valamennyi utas jelenlétében megkérdezte az anyát, tudja-e bizonyítani, hogy fia mozgássérült.

Az odaúton nem volt semmi probléma, de úgy tűnik, a spliti reptéren dolgozó személyzethez nem jutott el időben az információ az elektromos járműről. A szabályzat szerint ugyanis 2 nappal korábban jelezni kell a légitársaságnak, ha ilyen járművet szeretne magával felvinni a gépre az utas.

Az anyuka megmutatta a mozgáskorlátozott-igazolást, de mindezt szörnyen megalázónak érezte, kisfiát – akivel együtt 2 órán keresztül várakoztatták – pedig nagyon felzaklatták a történtek.

A felháborodott szülő a Facebookon osztotta meg az esetet, valamint panaszt tett a légitársaságnál.

A Jet2 elnézést kért az incidens miatt az egész családtól. Állításuk szerint ez egyedi eset volt, a tanulságokat levonják és felülvizsgálják az ilyen esetekre vonatkozó eljárásokat, hogy ne fordulhasson elő újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 - = nyolc

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..