Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Illés - Kislány add a kezed

Hallgatók száma: 4

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
9:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
15:00: 4 ütem - autós magazin
16:00:
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
21:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 5
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8385573

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. június 18. hétfő, Arnold, Levente napja van
(az év 25. hete és 169. napja)Holnap Gyárfás napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


Pályaelhagyóként vigyáz arra, hogy ne térjenek le a pályáról

Közgazdászként végzett, de előbb-utóbb konduktorként szeretne dolgozni, mozgássérülteket segíteni. Közben civilben látássérültekkel fut és úszik együtt. Ezer Andrea pályaelhagyóként segít, hogy a rászorulók úgymond ne tévesszék el a pályát.

Egyáltalán nem ritka, hogy egy 18 éves fiatal a középiskola elvégzése után még nem tudja, hogy mi szeretne lenni, ha nagy lesz. Így volt ezzel a tolnai Ezer Andrea is. Szerette a matematikát és a történelmet, ezért jelentkezett a budapesti közgazdaságtudományi egyetemre. Mivel nagyon jó tanuló volt, fel is vették, s annak rendje és módja szerint elvégezte az iskolát. Később a jogi szakoklevél megszerzése sem „mentette meg” attól a felismeréstől, hogy nem feltétlenül közgazdászként képzeli el az életét. Valami más, emberközelibb hivatásnak szeretne élni. Még az egyetemen, barátnőjének barátnője által ismerte meg a konduktori munkát, és döntötte el, hogy ez az, amit igazából, hivatásként szeretne csinálni.

Közgazdász diplomával a zsebében tehát beiratkozott a budapesti Pető Intézet konduktor képző iskolájába, ami ettől az évtől a Semmelweis Egyetem Pető András Karaként működik. A képzés négy éves, nappali tagozatos, Andrea most harmadéves. Azt tanulja, miként lehet a mozgássérült gyerekeket megtanítani arra, hogy lehetőség szerint minél önállóbb, teljesebb életet tudjanak élni.

Az újabb tanulmányai megkezdésével lényegében egy időben jelentkezett önkéntesnek egy, a mozgás örömét a sérült emberekkel megismertető fővárosi civil szervezethez, a SUHANJ! Alapítványhoz. Segítőként három éve fut, illetve úszik, elsősorban látássérült fiatalokkal. – Én vagyok a szemük – fogalmazott Andrea, aki az önkéntes feladatai mellett havi húsz órában gazdasági, pénzügyi feladatokat is ellát ennél a szervezetnél. Bár ez a munka az iskola elméleti és gyakorlati oktatása mellett időben nagy leterheltséget jelent, segít abban, hogy a gazdasági életben megszerzett ismereteit szinten tartsa.

Az alapítvány szervezésében hetente kétszer tartanak futóedzést a Margitszigeten. A gyakorlatban ez úgy zajlik, hogy az önkéntes és a látássérült közösen egy textilszalagot fog, így biztosítva a közvetlen kapcsolatot. Ők együtt, párban futnak, a segítő közben szóban is irányítja a nem látó futótársát. Egy-egy edzésen általában 20–30 fős csapatban futnak, attól is függ a létszám, hogy az önkéntesek közül ki ér rá éppen. Az alapítvány sérült tagjainak segít abban is, hogy versenyeken is megmérettessék magukat. Kisebb csoportokban, de általában 60–70 fős csapatként vágnak neki a távoknak. A fővárosi és a vidéki futófesztiválokon jellemzően nagy a tömeg, ott több segítő kell egy-egy látássérült sportolónak. Versenyen a szalaggal összekapcsolt páros mellett-előtt általában két másik kísérő is fut, és önkéntes segítők várják a frissítő pontoknál a versenyzőket.

Andrea gyermekkorában kiváló úszó volt, 17 éves koráig a Szekszárdi Vízmű SE színeiben versenyzett. Az úszással ma sem hagyott fel, általában heti egyszer megy uszodába, ebben az esetben is segítőként. Igaz, a medencében, a kötelek határolta sávokban a látássérültek jól tájékozódnak, a segítés így is elkel. Természetes vizek esetében nyilván más a helyzet, de ott sincsenek leküzdhetetlen akadályok: Andrea például idén látássérült sporttársával úszta át a Balatont. És hogy mi a vonzó abban, hogy valaki önkéntes segítőként, sérült emberekkel együtt sportol? Andrea elmondta, hogy bár a futás egyéni sport, de ezáltal közösségi élménnyé válik.

Az önkéntes segítőbe vetett hit és bizalom alapján megosztják a nehézségeket, s megosztják a sikert és az örömöt is egy-egy táv teljesítésekor. A közös mozgás pedig összehozza a társaságot, barátságok szövődnek, edzésen, versenyen kívül is összejárnak már a csapat tagjai. – És – teszi hozzá Andrea – amellett, hogy segíteni mindig jó, rengeteg dolgot lehet tanulni is a sérült emberektől. Ők példát mutatnak abban, hogyan lehet igazán küzdeni, elfogadni saját korlátainkat, s ezzel együtt teljes, értékes, emberi mivoltunkhoz méltó életet élni.

Indult már látássérült segítőként triatlon versenyen is. A kerékpározást ilyenkor tandem biciklivel oldják meg. A szervezetnek van egy akadálymentes fitneszterme is, Andrea ott hetente csoportfoglalkozásokon edz sérült sporttársaival.Maraton futókocsival

A mozgássérültek általában kerekes székkel vesznek részt a futóversenyeken, nekik ehhez nem kell segítség, legfeljebb a sporteszközüket kell kijuttatni a versenyre. Ugyanakkor vannak olyan sérült gyerekek is, akik csak passzívan tudnak részt venni egy-egy megmozduláson, de élvezik a versenyek hangulatát. Őket a babakocsihoz hasonló úgynevezett futókocsikba ültetik, melyet a segítők futva tolnak a táv végéig. Andrea élete első maratoni távját is futókocsival teljesítette, Firenzében. Látássérült sportolókkal azért ennél rövidebb versenyeket szoktak választani, általában 5-10-20 kilométeres távokon indulnak. Így a szekszárdi Borvidék Félmaratont is többször teljesítették már.

Indult már látássérült segítőként triatlon versenyen is. A kerékpározást ilyenkor tandem biciklivel oldják meg. A szervezetnek van egy akadálymentes fitneszterme is, Andrea ott hetente csoportfoglalkozásokon edz sérült sporttársaival.


Forrás:teol.hu
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.05 másodperc - 53 lekérdezés
17,894,789 egyedi látogató