Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Koktélparty - Kontor Gábor műsora

Hallgatók száma: 2

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
9:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
15:00: 4 ütem - autós magazin
16:00:
  • A hét prózája - Zsoldos Árpád - Irodalmi rádió műsora)
  • Take away - a BBC. Angol nyelvleckéje
  • QTC - Zentai Tibor rádióamatőr műsora (Szerkesztő: Rózsa Dezső)
17:00: Live Hungary - a legnagyobb hazai előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Népzenei kavalkád - Ferenczi István népzenei műsora
21:00: Koktél Party - Kontor Gábor műsora két órán keresztül

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8607056

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. július 23. hétfő, Lenke napja van
(az év 30. hete és 204. napja)Holnap Kinga, Kincső napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


A tökéletes mese hét hozzávalója

EgészségügyA K&H gyógyvarázs mesedoktorok az április 2-ai Gyermekkönyvek Világnapja alkalmából most összegyűjtötte a tökéletes mese hozzávalóit, hiszen a gyermekkorban meghallgatott meséknek számtalan előnye van. Ezek révén könnyen fejleszthető gyermekeink fantáziája, képesek nevelni őket a helyes viselkedésre, az esti történetek oldják az egész napi feszültséget, és az együtt töltött időn keresztül erősítik a gyermek-szülő kapcsolatot. Ami persze a legfontosabb: akár saját történetet mesélünk, akár mesekönyvből olvasunk fel, mindenképpen élményt ajándékozunk vele a legkisebbeknek.

A K&H Csoport a gyermekegészségügy elkötelezett támogatójaként évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A 2013 óta működő K&H gyógyvarázs mesedoktorok program mára az ország egyik legnagyobb önkéntes kezdeményezésévé vált, bárki segítheti a kórházban fekvő gyerekek gyógyulását. Eddig több mint 16 ezerszer olvastak mesét az önkéntesek a kórházakban és közel 700 mese várja a kis betegeket a program mesetárában. A Gyermekkönyvek Világnapja alkalmából a mesedoktorok a tapasztalatok alapján összegyűjtötték azokat a hozzávalókat, amik elengedhetetlenek a tökéletes meséhez.

a szerethető mesehős


A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programban részt vevő önkéntesek szerint a mese főhőse már fél siker egy jó történethez. No de ki is legyen az, akivel izgalmas kalandok történnek? A mesedoktorok egyetértenek abban, hogy olyan figurának kell lennie, akinek a szerepébe a gyermek is szeretné, vagy könnyen bele tudja képzelni magát. Így lehet az a legkisebb fiú, a királykisasszony, egy szuperhős, egy kedvenc állat vagy akár ő maga is. Mivel azonban a főhős tettein keresztül gyermekünk megtanulhatja a megfelelő viselkedésmintákat, fontos, hogy pozitív jelleme és valami olyan jellegzetes tulajdonsága legyen, ami miatt érdemes a bőrébe bújni.

próbatétel, csodás fordulat
Az elsőre megoldhatatlannak tűnő próbatétel elmaradhatatlan eleme a jó meséknek, hiszen ettől lesz izgalmas a kaland. Egy váratlan fordulat – például egy varázseszköz bevetése vagy egy misztikus segítőtárs felbukkanása – mégis teljesíthetővé változtatja a legkilátástalanabb küzdelmet is, és a főhősünk oldalára billenti a mérleg nyelvét. A hőst próbáló feladatot illetően bátran legyünk kreatívak, hiszen a mese végén a pozitív végkifejletből gyermekünk is erőt meríthet a mindennapi élet kihívásaihoz. „A mesebeli próbatétel különösen fontos akkor, ha kórházban fekvő kis betegeknek mesélünk. Hiszen számukra az új környezet, az idegen vizsgálatok gyakran igazi kis hőst kívánnak. Ha a gyerekek látják, hogy leküzdve az akadályokat, a főhős elnyeri méltó jutalmát, ők is könnyedebben veszik azokat, és mihamarabb visszakerülhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.


bűvös számok

A magyar mesékben a hármas, a hetes és a kilences számokkal találkozunk leggyakrabban – nem véletlenül, hiszen minden számnak bűvös jelentése van. A hármas szám a kiegyensúlyozottság jelképe, de utal a múlt-jelen-jövő összefüggéseire is, ezért van az, hogy a mesékben három nap egy esztendő, amíg a főhős elszegődik dolgozni a gazdához, vagy éppen szerencsét próbál. A hetes szám a tökéletesség szimbóluma, a hetedhét határon túl kifejezésben már a mesék kezdetén meg szokott jelenni, de a hétfejű sárkánnyal is sok történetben kell megküzdenie a királyfinak. A kilences szám gyakran a gyógyítás eszközeként szerepel, főleg tárgyakat, helyszíneket jelölve, mint a kilencedik ház az utcában.

varázslatos szereplők
Csemetéink számára nem elképzelhetetlen akár egy szárnyakat növesztő, parazsat evő paripa sem, használjunk ezért bátran minél több ilyen mesealakot! A varázslatos képességekkel rendelkező szereplők felvonultatása ugyanis remekül inspirálja a képzeletüket, és segít elszakadni a valóság talajáról, hogy aztán az álmok birodalmában folytatódhassanak a csodás kalandok. Érdemes akár másnap rákérdezni, hogy álmodott-e gyermekünk a meséhez kapcsolódóan valamit, hiszen így az ő fantáziája szüleményét is beépíthetjük a történet folytatásába.

ellenség és barátok
Az emberi kapcsolatok megjelentetése a mesékben lehetőséget teremt arra is, hogy megtanítsuk nekik, milyen értéket jelent egy igazi barátság vagy a család. Közös szövetségük gyümölcseként sikerül ugyanis legyőzniük az ellenséget, akinek gonosz ármánykodása szintén nélkülözhetetlen eleme az akár több napig vagy hétig is folytatható izgalmas esti mesének.

különleges helyszínek

Az olyan különleges helyszínek, mint a tibeti látnok titokzatos kamrája vagy az ódon várkastélyok és pincetömlöcök nem csak a képzelet határait lépik át, de segítségünkre lesznek a kicsik érdeklődésének fenntartásában. Ezek a helyszínek inspirálják őket, az sem kizárt, hogy éppen a gyerekek fogják kérni, hogy ezek hatására az ő képzeletük szerint fűzzük tovább a cselekmény szálát.

varázskütyük

Mi az, ami összeköti James Bond legmenőbb technikai kütyüit a furkósbottal vagy a terülj, terülj asztalkámmal? Persze, hogy a mese! Hiszen az igazán népszerű mesék szereplőinek mindig van egy vagy akár több olyan szupereszközük, amit csak ők tudnak használni, és ami az igazán nehéz helyzetekben segítséget nyújthat. Igazán különleges történettel tudjuk tehát megajándékozni gyermekünket akkor, ha valami olyan eszközt adunk a kezébe, ami varázserővel bír.
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.06 másodperc - 53 lekérdezés
18,157,926 egyedi látogató