Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
A tudomány mai állása - Kovács Attila műsora

Hallgatók száma: 2

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
8:00: Gépház - a Hobby Rádió informatikai magazinja (az előző heti műsor ismétlése)
9:00: Mindentudás egyeteme (válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból)
10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
16:00: Zenei mix - Simonkovics Ádám műsora
17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
20:00: Gépház - a Hobby Rádió informatikai magazinja
21:00: Mindentudás egyeteme (válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból)
22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 7
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8588761

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. július 20. péntek, Illés napja van
(az év 29. hete és 201. napja)Holnap Dániel, Daniella napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


A mozgássérült Kata álma, hogy otthonba költözzön

MozgássérültA mozgássérült Kata álma, hogy otthonba költözzön, milliók hiányoznak

Saját magának indított gyűjtést egy súlyosan mozgássérült lány, hogy bekerülhessen olyan otthonba, ahol gondoskodni tudnak róla. A hasonló otthonokat fenntartó szervezeteknek is állami segítség nélkül kell boldogulniuk.

Üveges Katalin születése óta mozgássérült, világrajövetele pillanatában történt vele visszafordíthatatlan tragédia. Édesanyja túlérzékeny volt a születés közben beadott injekcióra, sokkos állapotba került, ezért a baba nem kapott elég oxigént.

Ez helyrehozhatatlan károkat okozott a mozgásközpontjában. Azóta eltelt 35 év, Kata mozgáskorlátozott, gondja van a hangképzéssel, beszédét nehezen érteni. A lány mindezek ellenére egy különleges fejlesztési program segítségével a budapesti Pető Intézetben elvégezte az általános iskolát, majd otthon, Ajkán érettségizett. Ezután informatikus-közgazdász oklevelet szerzett a Gábor Dénes Főiskolán. Nem elégedett meg ennyivel, felsőfokú ifjúságsegítő képesítést is szerzett Pető András Főiskolán. Jelenleg távmunkában dolgozik otthonról és a középfokú angol nyelvvizsgájára készül.

Kata most az álmát és egyetlen esélyét próbálja megvalósítani.

Olyan otthont keres magának, ahol gondoskodni tudnak róla, sokat betegeskedő édesanyja ugyanis egyre nehezebben boldogul. A lányra a nap 24 órájában felügyelni kell, ezt anyja már alig tudja teljesíteni.

Nem adják fel

A Nem Adom Fel Alapítvány olyan különleges otthont épít a fővárosban, ahol a Katához hasonló emberekről tudnak gondoskodni. Ehhez azonban lánynak minimum 3,8 millió forintra van szüksége, ennyivel lehet bekerülni.

Kata ennek érdekében gyűjtést indított saját maga számára. Először a Facebookon, Édes otthonom címmel, majd ismerősén keresztül egy amerikai weboldalon, utóbbin azonban nem sok adomány jött össze.

Egy jóakarójuk javasolta, igényeljék azt a kompenzációt, amit az idei évtől azok a nyugdíjasok kaphatnak, akik ápolási díjon maradtak otthon aktív korukban, hogy a beteg gyermekük mellett lehessenek. De ez csak azoknak adható, akik legalább 20 éve ezt csinálják. Kata édesanyja azonban nyugdíjas koráig, 11 éven át vette igénybe a havi átlagosan 14 ezer forintos ápolási díjat, így a törvény szerint nem kaphat kompenzációt, kiesett a rendszerből. Nyugdíj óta természetesen ugyanúgy ápolja lányát, de ezért már nem jár a támogatás.

A nehéz körülmények ellenére közel a cél, tavaly óta eddig 3 millió forint jött össze, tehát már nem sok hiányzik a bekerüléshez. Ennél azonban jóval többre lenne szükség, hiszen a lakást be is kell rendezni, sok speciális bútorra van szüksége. Újra kell kezdenie az életét egy számára teljesen idegen környezetben. Az ellátás havidíja pedig 110-120 ezer forint. Ahhoz tehát, hogy Kata újrakezdje, még sok segítségre van szüksége.

Mint azt Dely Gézától, az alapítvány kuratóriumi elnökétől megtudták a ZOOM munkatársai, nem csak a Katalinnak, hanem a szervezetnek is.

Nincs támogatás

Az Európai Unió jelentős összeget adott Magyarországnak arra, hogy a nagy állami intézményeket széttagolják, illetve arra, hogy az eddig nagy létszámú intézményekben élő rászorulókat kisebb lakóotthonokba költöztessék. Ez pozitív, de azoknak is fontos lenne a mai kor normáinak megfelelő feltételeket teremteni, akik újonnan kerülnek be a rendszerbe. Erre az unió azonban nem ad lehetőséget– mondta a Zoom.hu-nak Dely Géza.

Az „újaknak” – például Katának – kevés lehetőségük van bármilyen támogatásra. Mint megtudtuk, ez fokozottan igaz a fővárosi emberekre. A budapesti önkormányzat ugyanis fenntart bentlakásos intézményeket, de a városhoz legközelebbi 40 kilométerre, Tordason található. A többi még ennél is messzebb van, 150-250 kilométerre Budapesttől. Mint az elnök elmondta, a szocialista időben toloncolták ki ezeket az embereket, akik azóta sem kerültek vissza. A rendszerváltás után 30 évvel azonban nehezen indokolható, hogy a fogyatékos embereknek miért nincsen életterük a fővárosban.

Az alapítványnál azon dolgoznak, hogy változzon ez a helyzet. Az ingatlanárakat látva persze nehéz, de nem lenne reménytelen, ha a kerületi önkormányzatok telket adnának, az állam pedig valamennyi építési támogatást.

Ötven-száz főnek legalább üzenetértékűen biztosíthatnának lehetőséget. Folyamatosan lobbizunk ezért a döntéshozóknál, de egyelőre csak a szakmai egyetértésüket fejezték ki, forrást nem biztosítanak. Ők úgy érzik, az uniós támogatásokkal rengeteget tesznek az ügyért. Ez persze igaz is, ám ez csak egy részét oldja meg a problémának – mondta Dely Géza.

Pénzhiány

Az elnök mindenesetre annak nagyon örül, hogy a 11. kerületi önkormányzat jó példával járt elöl, és nemrég adott nekik egy telket. Ez szerinte hatalmas dolog. Most pedig Nem Adom Fel Alapítvány is pénzt gyűjt arra, hogy fel tudják építeni az otthont, amibe majd Kata is költözhetne.

A költségeket különböző helyekről, cégektől, szponzoroktól igyekeznek összegyűjteni, továbbá a leendő lakók befizetéseiből, akik valószínűleg itt öregszenek meg.

Ha ők mégis máshová mennének, úgy az összeg egy részét az alapítvány időarányosan visszafizeti. Különlegesség az épületben, hogy mindenki annyi segítséget kapna, amennyire az állapota alapján szüksége van. A beköltözőknek külön apartmanjuk lenne, ahova akár párjával is lakhatna.

A helyek körülbelül a felére már aláírták a szerződéseket, de sokan járnak hasonló cipőben, mint Kata: még nem gyűlt össze a belépéshez szükséges összeg. Az építkezés optimális estben 2019 januárban indulna, és év végére fejeződne be. A végén minden bizonnyal hitelt kell felvenniük. Ahhoz, hogy az otthon megépüljön, körülbelül 70-80 millió forint hiányzik.

Katát és az alapítványt is egyre jobban szorítja az idő. Ha a lány nélkül jön össze a 10-12 fizetőképes lakó, az esély, hogy emberi körülmények között éljen, egyre kisebb lesz.Aki Katát támogatná, így teheti meg:

Itthonról:11600006-00000000-79244204
Külföldről:
IBAN: HU20 1160 0006 0000 0000 7924 4204
A számla tulajdonosa: Üveges Katalin, Ajka


Forrás:ZOOM.HUhttps://zoom.hu/h...ianyoznak/
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.05 másodperc - 53 lekérdezés
18,135,315 egyedi látogató