Az SZJT. 41. § (1) szerint " A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggő - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket." Nyilatkozom arról, hogy ennek megfelelően . (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Adásinfó

Ez hallható a rádióban:
Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora

Hallgatók száma: 3

A rádió teljes értékű hallgatása az SZJT. szerinti megoldásként fogyatékkal élők regisztrációja után érhető el!
Híreink a JAWS képernyőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Mai műsorok

6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
9:00: Esélyegyenlőségi magazin - (esély a kultúra, szórakozás, akadályok nélkül)Bratkó József műsora
10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
12:00: Déli hírösszefoglaló
13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
16:00: Life is life - életmód magazin
17:00: Live World - a legnagyobb külföldi előadók koncertjei
18:00: Esti hírösszefoglaló - benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti kabaré (rövid jelenet)
21:00: Esélyegyenlőségi magazin - (esély a kultúra, szórakozás, akadályok nélkül)Bratkó József műsora
22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 332
Incorrect integer value: '' for column 'id' at row 1

Online Statisztika

Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Legújabb tag: nagyika48

Látogatók ma: 0
Online látogató: 0
Max. Onlinerekord: 31
Max. napi rekord: 20475
Látogatók tegnap: 0
Látogatók a hónapban: 0
Összes látogatók: 8389058

Utolsó 24 órában: 
- még nem elérhető -

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mai napi információk

Ma 2018. június 19. kedd, Gyárfás napja van
(az év 25. hete és 170. napja)Holnap Rafael napja lesz. További napi infók

Üzenőfal

Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

2018-01-02 09:49
Boldog Újévet kívánok,- sok hallgatót, és a műsorkészítőknek sok erőt, kitartást, és örömet! Mosolyiddle;' />

2017-09-29 07:47
Jó reggelt, és jó kedvet kívánok! Széles mosolyiddle;' />

2017-09-17 21:56
szép jó estét kivánok mindenkinek

2017-09-14 21:48
szép jó estét mindenkinek

2017-09-11 18:31
szép jó estét mindenkinek

Hirdetés

Www.AutoalkatreszOnline24.huGPS nyomkövetés a Sufni tuning világa Zeneszöveg ECDC

reklám jobb

Reklám

Google hirdetés


IX. MERI Sportnap

ParalimpiaA MERI Sportnap a mozgáskorlátozott emberek nagy sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérült ember által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel. A MERI Sportnap 2018-ban rendhagyó módon nemcsak a sportról szól, hanem arról a rehabilitációról is, amit a mozgáson túl, az önrendelkező élet irányába tett lépések is elősegítenek. A sportnap így idén kiegészül az infokommunikációs akadálymentesítést segítő eszközök bemutatásával és azok kipróbálásával

A MERI Sportnapot 2008 óta rendezi meg a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos
Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI). A szervezőkhöz később csatlakozott a Magyar Paralimpiai Bizottság, 2017-től pedig a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége is.

A sport nemcsak a testi, de a lelki rehabilitáció szempontjából is lényeges. Ezért is szeretnénk a rendezvénnyel felhívni a figyelmet arra: fontos, hogy a mozgássérült fiatalok is minél önállóbb és aktívabb életet éljenek. A különböző sportágak bemutatása mellett, ezért egyebek mellett az a cél, hogy a MERI kedvet csináljon a rendszeres mozgáshoz.

Az idei rendezvény nóvuma, hogy a MEOSZ bemutatja azokat az infokommunikációs akadálymentesítést segítő eszközöket és alkalmazásokat, melyek a súlyosan mozgássérült emberek

számára is megnyitják az utat az önrendelkezés irányába biztosítva azt az önálló aktív életet, melyet

például a sportolás is jelent. A MEOSZ Korlátok nélkül című projektje révén ugyanis a mozgáskorlátozott és a halmozottan sérült, kommunikációs nehézségekkel küzdő emberek számára

is elérhetővé válnak azok a kommunikációs eszközök és alkalmazások, amelyek lehetővé teszik az

önrendelkező életet. S hogy miként működik ez a gyakorlatban, azt Kiss Csaba, a MEOSZ munkatársa mutatja be egy kommunikátor program segítségével a rendezvényen. A projekt szakemberei a sportnapon szakmai tanácsadással is várják az érintetteket annak érdekében, hogy segítséget kapjanak az állapotuknak megfelelő számítástechnikai eszköz megtalálásához. Az érdeklődők a helyszínen azt is kipróbálhatják, hogy az adott sérültségi foknak megfelelően milyen eszközök segíthetnek az akadálymentes kommunikációban.

A rendezvényen Nádas Pál dedikáljaÁrnyékban született csillagok. Paralimpiatörténeti tanulmányok című kétkötetes művét, Nagy Bendegúz Lóránd pedig, Bendegúz, a kerekesszékes világjáró című könyvét.

A IX. MERI Sportnapon 28 sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, melyek közül többet ki is

lehet próbálni; így például a rögbit, kerekesszékes kosárlabdát, vívást, teniszt, asztaliteniszt, íjászatot, lövészetet, bocciát, ülőröplabdát. A sportok kipróbálásához kerekesszékeket biztosítunk. Új sportágként mutatkozik be a rendezvényen a darts és a kerekesszékes kézilabda, de lesz kerekesszékes bodybuilder bemutató is. A sportágak egy részét világ- és Európa-bajnok parasportolóink mutatják be.

A IX. MERI Sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi többszörös paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívó. A rendezvényen részt vesz Krajnyák Zsuzsanna többszörös paralimpiai ezüst-és bronzérmes világbajnok vívó, Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok vívó, Farkas László paralimpikon teniszező, Gurisatti Gyula sportlövő paralimpikon, Szabó János világ és Európa-bajnok erőemelő, Sztanó György junior világbajnok, Mezei Katalin EB ezüstérmes paralimpikon erőemelő valamint Csonka András paralimpiai ezüstérmes és Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszező. A sportnapon Nemcsik Zsolt olimpiai ezüstérmes vívó, a kerekesszékes vívók szövetségi kapitánya barátságos asszót vív Osváth Richárd kerekesszékes paralimpiai ezüst-és bronzérmes vívóval.

A kerekesszékes kosárlabdások barátságos meccset játszanak a Czene Attila olimpiai bajnok úszó vezette csapat tagjaival.

A sportnapot a Magyar TáncSport Szakszövetség Parasport Táncválogatott előadása zárja. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet csodálatos környezetben, teljesen akadálymentes helyszínt biztosít a rendezvénynek. Az Intézet komplex mozgásszervi rehabilitációval segíti a páciensek gyógyulását, amelyben nagy hangsúlyt fektet a sportolásra. Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet idén ünnepli 100 éves jubileumát. A jelenlegi Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet helyén és részben annak ma is meglévő épületeiben 100 éve 1918. május 1-jén nyílt meg a József Főherceg Tüdőbeteg Katonák Otthona. Az OORI erre az alkalomra állandó kiállítást hozott létre, melyen bemutatja évszázados történetével kapcsolatos dokumentumokat, tárgyakat, illetve azokat a relikviákat is, amelyek a rehabilitáció csíráit, fejlődését és magyarországi történetét méltón tükrözik.
A kiállítás a rendezvény alatt megtekinthető.

A szervezőkről

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ)

A MEOSZ a mozgássérült emberek hazai érdekképviseleti szervezete, közel százhatvan ezer fős aktív tagságával egyben az egyik legrégebbi és legnagyobb civil szervezet Magyarországon. 1981-ben alakult, tagjai a mozgássérült emberek által létrehozott egyesületek, így a MEOSZ már az egész országban jelen van. Egyesületeinknek minden mozgássérült ember tagja lehet, de a mozgássérült gyermekeket nevelő szülőket is várjuk a közösségünkbe. Pártfogóként a hozzátartozók, szimpatizánsok, ügyünk támogatói is csatlakozhatnak Szövetségünkhöz.

A MEOSZ célja a mozgáskorlátozott emberek családjaik érdekvédelme a mozgáskorlátozottságból eredő sajátos érdekek feltárása, megfogalmazása, képviselete és érvényesítése révén. Célunk a környezetben lévő akadályok beazonosítása és lebontása az érintettek teljes körű társadalmi részvétele és befogadása érdekében.

2018-tól egyedülálló infokommunikációs akadálymentesítésbe kezdtünk, melynek révén 600 súlyosan mozgássérült ember számára is elérhetővé válnak azok az infokommunikációs eszközök és alkalmazások, amelyek lehetővé teszik az önrendelkező életvitelük előmozdítását. A Szövetségnek komoly szerepe volt a mozgássérült emberek országos sportági versenyrendszerének kialakításában, a hazai paralimpiai mozgalom megalapításában, megerősítésében. A MEOSZ-ról bővebben a www.meosz.hu oldalon lehet tájékozódni. Érdemes követni a Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/meosz.

Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI)

Intézetünk a szakma progresszív központjaként, csodálatos természeti környezetben valósítja meg a komplex orvosi rehabilitációt. Évente több ezer súlyos beteget, illetve sérültet ápolunk, gondozunk az ország egész területéről. Kilenc fekvőbeteg osztályunkon és a Nappali Kórházban összesen 418 ágyon fekvő, különböző károsodásokat (baleseti agy- illetve gerincvelő sérültek, amputáltak, stroke bénultak, stb.) elszenvedett betegeinkkel specializálódott szakembereink team formában foglalkoznak, melyben szervesen részt vesznek a külön terápiás részlegek is (sport-, hidro-, ergoterápia). A sporttal kapcsolatos rendezvények ideális helyszíne az OORI. Ezt a lehetőséget igénybe is veszik a sportolók. Rendszeresen kerül sor Intézetünk területén edzőtáborokra, barátságos mérkőzésekre, versenyekre. Intézetünk jó terepe az utánpótlás sportnak, hiszen a sportrendezvényeket látó betegeink, az Intézetben edző sportolókkal találkozva maguk is sportolni kezdhetnek. Intézetünk honlapja: www.rehabint.hu.

Magyar Paralimpiai Bizottság


Hazánkban 1929-től származtatható a mozgáskorlátozottak sportja. Egészen az 1960-as, 70-es évekig mozgássérültnek lenni Magyarországon egyet jelentett a Persona Non Grata státusszal. Az egyéni próbálkozásokat követően Fejes András és Tauber Zoltán vezetésével a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon tanárai és diákjai 1970-ben megalakítják a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivérről, a lábszáramputált kétszeres olimpiai bajnokról elnevezett Sportegyesületét (HOSC). Az első magyar paralimpiai érmeket szintén ők nyerték; Fejes András az első magyar paralimpiai érmet, bronzérmet nyert atlétikában 1972-ben, Tauber Zoltán az első magyar aranyérmes paralimpikon, aki 1976-ban asztaliteniszben, Torontóban diadalmaskodott. A hazai versenyrendszerű parasportot irányító szervezet, a Magyar Paralimpiai Bizottság 1997-ben alakult, és 2016-tól köztestületként a teljes hazai fogyatékos sportéletet - együttműködve a szakszövetségekkel -, koordinálja és segíti. További információk a 2016-os nyári paralimpiai játékokról, a 2018-as téli paralimpiai játékokról és a Magyar Parasport Napjáról: www.hparalimpia.hu /facebook: Magyar Paralimpiai Csapat, Magyar Paralimpiai Bizottság/ instagram: magyarparalimpiaicsapat

Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ)

A FODISZ szervezi és bonyolítja le a felmenő rendszerű Diákolimpiát, valamennyi sérülésspecifikum, így a mozgássérültek számára is. Az elmúlt években eredményesen működött együtt a Mozgásjavító Általános Iskolával és annak Diáksport Egyesületével a Mozgásjavító Kupa szervezésében, valamint a Mikolovits Veronika Evezős Ergométeres Emlékverseny is bekerült a FODISZ versenynaptárába. A FODISZ a hazai para boccia életbe is bekapcsolódott, tevékeny részt vállalt a Magyar Para Boccia Szövetség megalakulásában, valamint az országos bajnokságok szervezésében is. Emellett feltörekvő tehetségeknek lehetőséget biztosít a nemzetközi megjelenésre is, mivel 2015 óta a FODISZ delegálja az egyre nívósabb Tátra Kupára a magyar csapatot. Szabadidősport megmozdulásainkon (SPAR Maraton, Winners' Day stb.) rendszeresen vesznek részt mozgássérült gyermekek és felnőttek, egyre nagyobb létszámban. Az elmúlt évben egy eddig egyedülálló Képzőművészeti Kiállítást is szervezett a FODISZ fogyatékkal élő művészek alkotásaiból a 2016-ban elhunyt kiváló szájjal festő művész, Szabó Szonja emlékére.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
A rendezvényről bővebben:

IX. MERI SPORTNAP 2018. június 2. (szombat)

.10.00-16.00 Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet – Budapest, XII. Szanatórium u. 19.
.10.00-10.30 Megnyitó - köszöntőt mond: Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke, Dr. Cserháti Péter, az OORI főigazgatója, Urr Anita, az MPB főtitkára, Kiss Csaba, a MEOSZ tapasztalati szakértője és Dani Gyöngyi ötlet- és házigazda kedvcsináló beszéde

PROGRAMTERV Műsorvezető: Szőke Viktória


10.30-10.45 Bemelegítés Sárai Rita kerekesszékes zumbatáncossal
10.30-tól Sportprogramok indulása
10.00-11.00 Nádas Pál dedikálja az „Árnyékban született csillagok – Paralimpiai tanulmányok” c. könyvét
10.00-16.00 Nagy Bendegúz Lóránd dedikálja „Bendegúz, a kerekesszékes világjáró” c. könyvét. 11.00-11.15 Nemcsik Zsolt, olimpiai ezüstérmes vívó barátságos asszót vív Osváth Richárd paralimpiai ezüst-és bronzérmes vívóval
12.30-13.00 Harnos Kristóf többszörös Világ- és Európa-bajnok kerekesszékes testépítő bemutatója 13.00-13.30 Czene Attila, olimpiai bajnok úszó és csapata barátságos meccset játszik kerekesszékes kosárlabdázókkal
15.00-15.30 A Magyar TáncSport Szakszövetség Parasport Táncválogatott előadása
15.30-16.00 Jutalomsorsolás, ajándékok átadása A program során lehetőséget kínálunk az info-kommunikációs eszközök kipróbálására. Nádas Pál és Nagy Bendegúz könyveinek megvásárlására egész nap lehetőség lesz az aulában. Az OORI állandó kiállítással ünnepli fennállásának száz éves évfordulóját. A kiállítás megtekinthető a galérián


Forrás: dr. Bánfai Tamara Meosz Sajtófőnöke
Megosztom Facebook-on

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

Linkcsere program

Várjuk partnereink közé azon honlap tulajdonosokat, akik hozzánk hasonlóan szeretnék linkcsere program segítségével népszerűsíteni oldalukat.
A linkcsere lépései:
1. Az alábbi html-kódot helyezze el web-oldalán:
<a href=http://www.hobbyradio.hu target=_new>Hobby Rádió</a> - online retro rádió
2. Írjon egy levelet a info@hobbyradio.hu mail-címre, melyben megadja saját web-oldalának címét és linkcsere kódját.
3. Ellenőrizzük, hogy kint van-e linkünk oldalán (ha igen), majd elhelyezzük link-kódját oldalunkon.

Plusz bónusz:
A 4-es (vagy annál magasabb) pagerank értékű oldalak számára elkészítjük hangzó reklámszpotját - és ameddig tartja oldala az adott GPR. értéket, online adásunkban a GPR. értékének kétszeres elhangzását garantáljuk naponta hangcsatornánkon.
Pl. ha 4-es GPR. értékű oldala, napi 8-szor játszuk reklámszpotját; ha 5, akkor már 10-szer.
Cserébe honlapján bannerünk elhelyezését kérjük.

Linkcsere partnereink
Generálási idő: 0.08 másodperc - 53 lekérdezés
17,899,085 egyedi látogató