2018 Angyalföldön a VGYKE-nél

Beküldve ide: Látássérültek, XIII. ker. | 0

Ha visszatekintünk 2018-ra, akkor a XIII. kerületi Lámpás Klub életében egy nem várt és előre nem látott robbanásszerű növekedésről beszélhetünk.

Ha ennek a növekedésnek okait próbáljuk felkutatni, akkor az egyik kulcselem a sok múltbeli és jelenbeli kitelepülés és a sok érzékenyítés, mely elterjesztette a létezésünk hírét és így amikor valaki látássérültekkel kapcsolatos kérdésekkel találkozott, már automatikusan hozzánk fordult és hozzánk küldték az embereket is – hangsúlyozza Tóth Andrea közösségi civil szervező.

Vendég érkezik a XIII. kerületi RAM-ba szervezett kitelepülésen a VGYKE asztalához

Ehhez természetesen az is kellett, hogy kellemes élményekkel teli programjaink lehessenek. Ilyen volt a Főzőcske névre keresztelt programsorozat, mely 2019-ben is folytatódni fog és sok meglepetéssel várja majd a résztvevőket. Nagyon sok gyerekekre koncentráló programjuk is volt, ahol már az újak tudatos befogadása, integrálása is szempont volt. Ezeket a programokat igyekeztek mindig úgy összeállítani, hogy a legtöbb kellemes élményt nyújtsa a gyerekeknek és a szüleiknek is.

A képen az állatkerti programon játszanak az angyalföldi klubhoz tartozó gyerekek

Folyamatosan figyeltek a régi tagjainkra és az újakra is, valamint arra, hogy minden programon csak akkora méretű csoport legyen jelen, ami nem vezet csoportokra bomláshoz, de fokozatosan mégis mindenki megismerhet mindenkit. A szervezet XIII. kerületi programjain résztvevő családok száma meghaladta a negyvenet, ami miatt szükséges volt ez a nagyobb gondossággal való tervezés és a tagok ebben való együttműködése.