Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Szevasztok - Gárdonyi Szilárd műsora

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

2020. július 17-ig még beválthatók a március 11. után lejárt gyógyászati segédeszköz receptek
- 2020. június 30. 12:15 - 25 megtekintés

A minisztérium a MEOSZ-nak megfogalmazott válaszában ígéretet tett többek közt a veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró gyógyászati segédeszköz vények érvényességi idejének meghosszabbítására is, azonban erről csak a napokban megjelent rendelettel gondoskodott, holott a veszélyhelyzet 2020. június 18-án már megszűnt.

A miniszter most megjelent rendelete alapján a 2020. március 11. és 2020. június 18. napja közt lejárt gyógyászati segédeszköz receptek beváltási határideje, illetve az ebben az időszakban lejárt gyse kölcsönzési idő 2020. július 17. napjáig meghosszabbodik.

Az intézkedés sajnálatos módon megkésve – április helyett június végére – a veszélyhelyzet megszűnését követően megjelent rendelettel valósult meg és elkésettségén az sem javít, hogy visszamenőleg, a 2020. március 11-ével lejárt vényekre is vonatkozik az érvényességi idő meghosszabbítása, hiszen feltételezhetően a már 3 hónapja lejárt receptet kidobták vagy a folyamatos ellátás érdekében az érintettek már új receptet szereztek be.

Amint arról korábban beszámoltunk, a veszélyhelyzet megszüntetésével elrendelt intézkedéseket fokozatosan, több lépcsőben vonják vissza. A mozgáskorlátozott emberek ellátását érintő, ezideáig ismertté vált fontosabb egészségügyi intézkedéseket az alábbiakban megismételjük.

  • Ha az orvos megítélése szerint a beteg személyes jelenléte nem szükséges, 2020. szeptember 15-ig nem kell személyesen elmenni az orvoshoz, mert továbbra is adható telefonon táv-diagnózis és terápiás javaslat is. Így pl. lehetőség van gyógyszert telefonos konzultációt követően felíratni.
  • Az eReceptet bárki kiválthatja, ezért jelenleg nem szükséges a gyógyszer és az egyes, patikában is kiváltható gyógyászati segédeszközök kiváltásához felírási igazolás.
  • A rehabilitációs fürdő ellátások (pl. gyógyvíz, gyógyúszás, gyógygáz, stb) vénybeváltási ideje a veszélyhelyzet és az egészségügyi válsághelyzet időtartamával meghosszabbodnak, illetve ezekre hivatkozva a már megkezdett kúra is megszakítható.
  • A gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok 2020. szeptember 15-ig érvényesek
  • A 2020. március 11. és 2020. június 18. közt lejárt gyógyászati segédeszköz receptek beváltási határideje 2020. július 17. napjáig meghosszabbodik.
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kilenc szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com