Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Online rádió hallgatása
Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el
Rádió hallgatása

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ráhel klub - a mikrofonnál Móni Robi és Sanyi
59
hallgató

2021-ben is Lélekmozgató programok a Magyar Parasport Napja alkalmából

- 2021. február 11. 10:02 - 648 megtekintés

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes óvodáját, általános- és középiskoláját Lélekmozgató programjával.

A pandémia, a járványügyi intézkedések változtatásra, rugalmasságra kényszerítenek minket, de bízunk benne, hogy a nehezített körülmények ellenére, idén is több száz intézmény regisztrál a www.fodisz.hu oldalán, csatlakozva felhívásunkhoz és 2021. február 22-én (hétfőn), foglalkozik a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával érzékenyítő elméleti, illetve – ahol lehetséges csoportonként, osztályonként – gyakorlati sportfoglalkozások keretében.

Az óvodákban – a mozgásos és érzékenyítő programjavaslataink mellett -, Bartos Erika munkái segítik a Lélekmozgató program megvalósítását. Az írónő a kezdetektől ügyünk mellé állt, és a program számára rendelkezésre bocsájtotta, ingyenesen hozzáférhetővé tette érzékenyítő meséit digitális verzióban, valamint a mesék illusztrációit színező formájában.

Az iskoláknak idén újabb segédanyagokkal, videóanyagokkal is készülünk, hogy még inkább segíthessük a színvonalas megemlékezést digitális, online oktatás esetén is. A segédletek, filmek, prezentációs anyagok, tudástesztek, háttéranyagok a pedagógusok számára nagyon sokszínű, interaktív Lélekmozgató órák megvalósítását teszik lehetővé a Magyar Parasport Napján.

Érdekesség, hogy a parasportolók, paralimpikonok is elsősorban online módon kapcsolódnak majd be a digitális Lélekmozgató órákba, lehetővé téve a diákok számára az interakciót, a kérdések közvetlen feltételét.

Úgy gondoljuk a Magyar Paralimpiai Bizottság mottója: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!” – most is ugyanúgy aktuális, sőt ebben a mindenki számára kihívásokkal teli helyzetben még jobban az együttérzésre, szolidaritásra, elfogadásra ösztönöz minket, a parasportolók kitartása, helytállása pedig még inkább követendő példát jelenthet a fiatalság számára, akiknek élete, a FODISZ szlogenjét idézve, valóban: „Több, mint sport!”

A programok megvalósulását MPN2021 Lélekmozgató Pályázatokkal is támogatjuk: az óvodáknak Montázspályázattal, az általános iskolásoknak Rajzpályázattal, a középiskolásoknak Esszépályázattal készülünk, valamint egy egyéni, bárki számára elérhető Fotópályázatot is meghirdetünk, amatőr és profi alkotóknak egyaránt a Magyar Parasport Napjához kapcsolódóan.

Információk, segédletek, pályázatok, regisztráció: https://fodisz.hu/forms/Magyar_Parasport_Napja_2021_LELEKMOZGATO_PROGRAM.html

Idén is megszólítottuk az ország összes települését, városvezetését is, hogy lehetőségeik szerint emlékezzenek meg kerületi, települési szinten is a Magyar Parasport Napjáról, természetesen betartva a járványügyi előírásokat.

Győr Megyei Jogú Városa a kezdetektől szívén viselte a Lélekmozgató programot és évről évre igyekeznek szélesíteni az érzékenyítésbe bevontak körét, hiszen a város számára fontos a megváltozott képességű embertársaink iránt tanúsított társadalmi szerepvállalás, melynek kiemelt eseménye az immáron 4. alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Parasport Napja, és a hozzá kapcsolódó programok. Győr példaértékű módon készül február 22-re, bevonva az óvodákat, az általános iskolákat, középiskolákat, speciális köznevelési intézményeket és a Széchenyi Egyetemet is. Az önkormányzat épületében érzékenyítő sportos játékokat rendeznek a dolgozóknak, az egyetemistákat online sportkihívásokkal aktivizálják, a speciális intézményekben integrált kosárlabda és judo foglalkozásokat tartanak, az iskolai program zászlóshajója pedig a Radnóti Miklós Általános Iskola lesz, ahová Szvitacs Alexa és Pátkás Tamás paraúszó is ellátogat.

Idén, munkánkat két rendkívül tehetséges asztaliteniszező, Póta Georgina, kétszeres Európa-bajnok és Szvitacs Alexa, Európa-bajnok, mint nagykövetek segítik. Számukra is rendkívül fontos az érzékenyítés, a paralimpiai mozgalom, valamint az egészséges életmód.

„A sport rendkívül fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, hiszen sportolni bárki tud határok és akadályok nélkül.” – emeli ki Póta Georgina.

Szvitacs Alexa így nyilatkozik az életében bekövetkezett változásról: „Korábban az épek közt, most a parasportolók közt vagyok. A különbség kisebb, mint gondolnád…”

A Magyar Paralimpiai Bizottság 2021.02.22-én, hétfőn, az Olimpia Parkban megemlékezik a már elhunyt paralimpiai bajnokokról. (Forrás: Rehabportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás
Köszönjük, ha nekünk adja adója 1 %-át!
Adószám: 18129982-1-41

Reklám

 

Nemzeti Együttműködési Alap

Vakrepülés Színtársulat

MVGYOSZ. székházának felújítása

Online rádió

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft Hobby Rádió - MyOnlineRadio.hu

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

  • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
  • 8:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 10:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.
  • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
  • 13:00: - Gery
    Pletykák a nagyvilágból, érdekességek, remek zenékkel tűzdelve. A műsor élőben zajlik, így a hallgatók hozzászólását is várják a műsor készítői!
  • 15:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
  • 16:00: - Anonymous műsora
    Műsorunk az egyetemes és magyar színművészet jelentős személyiségeinek pályáját szeretné bemutatni. Ahol hozzáférhető riportok, esetleg kortársak nyilatkozatai, emlékiratok, hangfelvételek elérhetők ,ezeket is bemutatjuk . Nyílván ,mint minden ilyen műsor esetében, a teljességre csak törekedni tudunk, hiszen még közeli barátainkat sem ismerhetjük meg teljesen,egy régebben elhunyt legendás művész estében ez még nehezebb. Néha egy anekdóta többet mond, mint a tudományos értekezés. Az emlékezésekből ezek a nagyon jellemző történetek sem maradnak ki. Ja ,igen..Miért nevezem magam Anonymusnak? Talán mert én nem vagyok fontos. Legyen a művész arca a fontosabb... A műsorokhoz jó szórakozást kívánok Anonymus
  • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
  • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
  • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
  • 20:00: Mentők, tűzoltók - a T-Rádió műsora
  • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
  • 22:00: - Műsorvezetők: Haddad Henrik és Ricky.
    A Magyar Médiaválogatott 2004-ben jött létre ismert emberek, zenészek, színészek, média személyiségek, sportolók részvételével. A válogatott tagjai évente 50-80 rendezvényen vesznek részt, és jelenlétük garancia a jó hangulatra. Nem csak sportolnak, de bármilyen eseményen szívesen vállalnak tevékeny részvételt: disznót vágnak, kolbászt töltenek, rekordokat állítanak fel és színpadi produkciókkal szórakoztatnak. A Médiaválogatott Sztártitkok Havi műsorunkban olyan sztárok vallanak titkaikról, mint pl. Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Ya Ou, Beleznay Endre, Sipos Tomi, Raul, Kefir, Palcsó Tomi, Békefi Viki, Vajtó Lajos, Fésűs Nelly, Lányi Lala, Szolnoki Peti, stb... A műsor részben napi aktualitás, részben pedig egy kicsit sport, egy kicsit magánélet, egy kicsit bulvár. Műsorvezetőnk Haddad Henrik és Ricky.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2024. március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna napja van.
Az év 13. hete és 88. napja.
Holnap Auguszta napja lesz.

1841. Megalakult Pesten a Magyar Természettudományi Társulat.


1851. Döbrentei Gábor a budai kerületben tartományi főbiztos akadémiai rendes tag halála Budán. Tervezett irodalmi folyóiratot, és azt az Erdélyi Múzeumot, mely főleg irodalomtörténeti, széptani és bölcsészeti irányú volt, 1814-ben Kolozsvárott meg is indította.


Tavaszi szél vizet áraszt,
Virágom, virágom.

Minden madár társat választ,
Virágom, virágom.

Hát én immár kit válassak,
Virágom, virágom?

Te engemet, én tégedet,
Virágom, virágom.

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 324

A Kultúrtanya programajánlója

A rádiónkat is üzemeltető Net-média Alapítvány által üzemeltetett Kultúrtanya – integrált közösségi tér programjaiból ajánlunk!

Kultúrtanya

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com