33 magyar sportoló indul a paralimpián

Beküldve ide: Egyéb | 0

Összesen 33 magyar sportoló vehet részt a szeptember 7-én kezdődő pekingi paralimpián, miután a névsort jóváhagyta a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki közgyűlése.

Gömöri Zsolt, az MPB elnöke kiemelte, hogy nehezen indult az év, bizonytalan volt, mekkora összeg áll rendelkezésre a felkészüléshez. Mivel az előzetesen vártnál többen szereztek kvótát, menet közben kellett módosítani a költségvetésen és kérdéses volt, hogy a kért plusz összeghez hozzájuthat-e az MPB – tette hozzá a vezető. “Gyakorlatilag versenyzőkre lebontott elszámolást kellett készítenünk, szerencsére júniusban megkaptuk a megemelt támogatást, így mindenkinek megfelelő körülményeket tudtunk biztosítani és mindenki elvégezhette azt a munkát, amit tervezett” – fogalmazott az elnök. Gömöri az előzetes tervezés nehézségeire példaként Pegán esetét hozta fel: a versenyző váratlanul szerzett kvótát, vitorlás hajójának a kiutaztatása nem várt többletköltséget jelentett, de a megemelt támogatásból ezt is sikerült finanszírozni. “A módosított és jóváhagyott költségvetés után a pekingi játékokkal kapcsolatos kiadásokra 60 helyett 70 millió forint áll rendelkezésünkre, 30 millió forintot tudunk a szakmai háttér biztosítására fordítani, 9 milliót költhetünk speciális kiadásokra.” Gömöri az elvárásokról azt mondta: szinte kizárólag világ- és Európa-bajnoki érmesek alkotják a csapatot, ezért mindenki esélyes arra, hogy pontszerző helyen végezzen. A vezető 11 érem megszerzésében bízik, további részletekbe nem bocsátkozott. Minden magyar induló eddig legalább két doppingvizsgálaton vett részt idén és minden lelet negatív lett -hangsúlyozta a sportvezető. Forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


7 * három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..