A belvárosi autósok negyede mozgássérült! Csak ha parkolni kell…

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Javulni látszik a parkolási fegyelem a fővárosban, az autósok körében egyre elterjedtebb, hogy az őrzött parkolókat választják a szabálytalan megoldások helyett. Az egyik budapesti társaság 85-90 %-os kihasználtság mellett üzemelteti belvárosi parkolóhelyeit, az autósok kétharmada bérlettel rendelkezik – írja a Napi Gazdaság.

A parkolók elhelyezkedése szempontjából szerencsésnek mondhatja magát a lapnak nyilatkozó EZ Parkolók Kft., hétköznap a szerződéses partnerek, míg hétvégén a környékbeli kulturális intézmények és színházak tartják magasan a kihasználtságot. A cég felkészült a karácsonyi rohamra, egy akció keretében kedvezményes áron fogadják a kerületi parkolási engedéllyel rendelkező autósokat. A cég tulajdonosi köréhez tartozó ír befektetési csoport több tízmillió euró értékben tervez beruházásokat, melyek nyomán tovább javulhat a belvárosi parkolási helyzet. A DSS-MP Magyarország Kft. szeptemberben nyitott automata parkolóháza 30 %-os kihasználtságot ért el, az itt parkolók ötöde váltott bérletet. A társaságok szerint aggasztó, hogy az utakon gyakorlatilag bármit megtehetnek az autósok, nem büntetik kellőképpen a járdán, a zebrán, vagy a kijárókban parkolókat. A belvárosi kerületekben az parkoló autók negyede rendelkezik mozgássérült igazolvánnyal, ami több mint gyanús, ezért itt is szigorúbb ellenőrzést szorgalmaznak. Hírforrás: Pénzcentrum

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


öt * = 20

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..