Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hooligans - Félember

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A Gosense látássérültek tájékozódását segítő rendszereit tesztelte a MVGYOSZ.
- 2019. április 16. 17:30 - 172 megtekintés

A Rango nevű fehérbotra szerelhető, akadályokat jelző eszköz, a Wizigo nevű tájékozódást segítő alkalmazás és a szintén a cég által kifejlesztett speciális fülhallgató egyaránt felkeltette a szervezet munkatársainak érdeklődését.

A tesztelésben dr. Nagy Sándor elnök és Németh Orsolya akadálymentesítési szakértő, valamint Veres Éva gyógypedagógus, mozgástréner vett részt. A bemutatón jelen volt továbbá Erhart Péter akadálymentesítési ügyekkel megbízott munkatárs és Ollé Attila nemzetközi referens is.

A Gosense négy éve alakult és kifejezetten a látássérült emberek önálló tájékozódását és közlekedését megkönnyítő eszközök fejlesztését tűzte ki célul. A kezdetektől szoros kapcsolatot alakítottak ki a Francia Vakok Szövetségével, aminek eredményeként valóban a látássérült emberek igényeire reagáló eszközöket és rendszereket fejlesztenek. Ennek ékes bizonyítéka a Rango nevű eszköz, melyet a látássérültek javaslatára úgy alakítottak ki, hogy azt mindenki a saját fehérbotjára felszerelve használhassa. Ez a szemlélet szemben áll azokkal a fejlesztésekkel, mikor a gyártók speciális fehérbotot készítenek, melyek azonban gyakran nem felelnek meg a használhatóság minimális követelményeinek, nem is beszélve a vak felhasználók egyéni igényeiről.

A Rango a fehérbottal közlekedő személy előtt található akadályokról hangjelzéssel tájékoztat. A szenzorokat tartalmazó eszközt a fehérbot fogójára lehet rögzíteni. A hangjelzést egy mobiltelefonos alkalmazás közvetíti headseten keresztül a felhasználó fülébe, emellett a szoftvert a helymeghatározást szolgáló és a közeli tömegközlekedési járatokról tájékoztatást adó funkciókkal is kiegészítették.

A Wizigo alkalmazás a tájékozódást, egyes célpontok megtalálását segíti, emellett pedig közösségi navigációs rendszerként is működik, melyben a látássérült felhasználók jelezhetik egymásnak, ha valamilyen változást, veszélyt tapasztalnak az utcai közlekedésben, például egy útfelbontást. Az alkalmazás mindenki számára ingyenes, iOS és Android operációs rendszerekre érhető el. A rendszer kül- és beltérben egyaránt képes segíteni a tájékozódást a GPS és a beacon technológia alkalmazásával. A Wizigo így ugyanúgy alkalmas az utcai közlekedés segítésére, mint egy bevásárlóközpont vagy múzeum akadálymentesítésére.

A Gosense speciális fülhallgatót is fejlesztett és forgalmaz felhasználói számára. A fülhallgató nem takarja el a felhasználó fülét, ezáltal az okostelefon által adott hangjelzések és szöveges információk hallgatása nem zavarja a környezeti hangok, például a tájékozódást segítő utcai zajok vagy a jelzőlámpák hangjelzésének észlelését. A már megvásárolható vezetékes változat után fejlesztés alatt áll a bluetoothos verzió, ami várhatóan júliusban kerül forgalomba. A Gosense-szel való együttműködés első lépéseként a fülhallgatók forgalmazását tervezi az MVGYOSZ segédeszközboltjában.

A tesztelést a Városliget Zrt. innovációkért felelős munkatársai szervezték, akik folyamatosan kutatják és az MVGYOSZ akadálymentesítésért felelős munkatársaival teszteltetik, véleményeztetik azokat a korszerű infokommunikációs technológiákat, melyek a megújuló Városligetben és az ott található létesítményekben segíthetik a látássérült látogatók tájékozódását. Az MVGYOSZ képviselői a Városliget Zrt.-nek részletes véleményt és alkalmazási javaslatot adnak a Gosense rendszereiről.

(MVGYOSZ. – Németh Orsolya)

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 27. szerda, Hella napja van.
Az év 22. hete és 148. napja.
Holnap Emil, Csanád napja lesz.

1235. IX. Gergely pápa Erzsébet magyar hercegnőt, II. Endre leányát szentté avatta.


1394. Mária királynő lovasbaleset következtében életét vesztette. Váradon temették el nagy pompával.


Balassi Bálint: Borivóknak való

Áldott szép pünkösdnek gyönyörű ideje,
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókat könnyebbítő szele!

Te nyitod rózsákat meg illatozásra,
Néma fülemile torkát kiáltásra,
Fákot is te öltöztetsz sokszínű ruhákba.

Neked virágoznak bokrok, szép violák,
Folyó vizek, kutak csak neked tisztulnak,
Az jó hamar lovak is csak benned vigadnak..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com