Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Zizi Labor - A villanegra románca

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A jövő évi népszámlálás ügyében a KSH szakmai egyeztetésre hívta a MVGYOSZ-t
- 2020. január 18. 6:34 - 40 megtekintés

A soron következő, immár 16. népszámlálást 2021. május-június hónapokban tartják hazánkban. Az adatgyűjtésre ezúttal már papír alapú kérdőívek nélkül, kizárólag elektronikus formában kerül sor.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Népszámlálási és Népesedési Statisztikai Főosztálya – több, fogyatékos személyek érdekképviseletét ellátó szervezet mellett – a MVGYOSZ-t is szakmai egyeztetésre kérte fel a 2021-ben tartandó népszámlálással kapcsolatban.

 

Az elektronikus kérdőíveket vagy az interneten keresztül önállóan lehet majd kitölteni, vagy pedig kérdezőbiztosok segítségével, akik szintén elektronikus eszközt használva készítik az interjúkat. Ezért is elengedhetetlen, hogy a kitöltésre szolgáló elektronikus felületek mindenki, így a látássérült polgárok számára is teljeskörűen, akadálymentesen hozzáférhetőek legyenek. Épp emiatt, illetve a korábbi népszámlálások során tapasztalt problémák, hiányosságok okán tartotta fontosnak a hivatal a folyamatos szakmai egyeztetéseket. Ezt a törekvést az MVGYOSZ is üdvözölte, hiszen már 2019 tavaszán írásban jeleztük együttműködési Kshlogo uj 60szándékunkat. A 2021. évi népszámlálás a vonatkozó uniós szabályozás (763/2008/EK Népszámlálási keretrendelet és kapcsolódó végrehajtási rendeletei), valamint a 2018. évi CI. törvény rendelkezései alapján kerül megtartásra. A törvény – egyebek mellett – a népszámlálás során gyűjtendő adatok körét, valamint adatvédelmi rendelkezéseket is rögzít.

 

A KSH munkatársai részint a népszámlálási kérdőív tartalma tekintetében, részint pedig az elektronikus kitöltő felületek kialakítása során egyeztetnek a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseletét ellátó szervezetekkel. Az első találkozóra 2020. január 14-én került sor, ahol elsősorban a népszámlálás egészségi állapotra vonatkozó kérdéseivel kapcsolatban várták az észrevételeket, javaslatokat.

 

Az MVGYOSZ álláspontját jelen sorok írója tolmácsolta, kifejtve, hogy nagyon fontosnak tartjuk a kérdezés során a fogyatékosság, illetve egészségkárosodás világos elhatárolását, a fogyatékossági kategóriák pontos megjelölését, továbbá a fogyatékos emberek helyzetének minél szélesebb körű feltárását akár a népszámlálás alkalmával, akár egy külön erre irányuló részletes felmérés segítségével.

 

Hangsúlyoztuk továbbá, hogy az MVGYOSZ – az általa létrehozott Informatika a Látássérültekért Alapítvány bevonásával – folyamatosan partner kíván lenni abban, hogy a kitöltésre szolgáló elektronikus felületek megfelelően, a látássérült emberek számára is teljeskörűen hozzáférhető módon kerüljenek kialakításra.

 

A KSH munkatársaitól ígéretet kaptunk arra, hogy a kérdőív tervezetének kialakítását követően azt újfent megküldik egyeztetésre, továbbá folyamatosan lehetőséget biztosítanak, illetve együttműködnek majd az érdekképviseleti szervezetekkel a kitöltő felületek kialakítási, tesztelési munkálataiban.

 

(MVGYOSZ. / Gulyásné dr. Bölkény Ágota

jogtanácsos)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 10:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 11:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 15:00: Teremtés koronái - csak arról, ami a férfiakat érdekli
 • 16:00: - Simonkovics Ádám műsora
  A műsorban a koraretrotól a retron át mindenféle zenét lejátszunk. Természetesen figyelembe véve, hogy azért a rádió látássérült orientált, látássérült művészektől is játszunk le zenét. - Simonkovics Ádám a műsor szerkesztője
 • 17:00: Nekem 90 - a varázslatos 90-es évekbe repítjük hallgatóinkat az elhangzó zenei felvételekkel
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: Mindentudás egyeteme - válogatás az elmúlt évek legérdekesebb előadásaiból
 • 22:00: A tudomány mai állása - Kovács Attila tudományos műsora
 • 23:00: Szivárvány - magazin műsor vendégekkel és sok érdekes témával

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 21. péntek, Eleonóra napja van.
Az év 08. hete és 52. napja.
Holnap Gerzson napja lesz.

1440. Kottaner Ilona asszony udvarhölgy a magyar szent koronát elsikkasztotta. A királynétól nyert kulcsokkal, február 20. és 21. közti éjjel Visegrádon a korona eltulajdonítását végrehajtotta, és azzal szánon február 21-én későn este Komáromba érkezett.


1711. II. Rákóczi Ferenc örökre elhagyta hazáját.


Pintér Lajos: Rajz egy tavaszi tűzfalon

Lányka, a tavaszt te kezdd el,
törd a jeget puszta kezeddel.
Hahózz, énekelj, ha kell:
törj utat torkod élivel.

Lásd meg a halak csillagjegyét:
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
kárászt, pisztrángot, kecsegét-
halat rajzoltam ünnepi asztalodra,
lásd meg a halak csillagjegyét.

Március. Dárius.
Add már a rajzomért a bért. Szórd már a fényt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304