Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hírek -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A kerekesszékesek komoly problémákkal is szembesülhetnek
- 2018. november 6. 21:17 - 361 megtekintés

Hazánkban közel félmillió fogyatékos ember él, közülük 235 ezren mozgássérültek. A legutóbbi népszámlálási adatok alapján több mint felük érzi úgy, hogy korlátozva van a mindennapi életében, ötödük pedig úgy, hogy az önállóságában is. Ez jelentheti azt, hogy nehezükre esik eljutni A pontból B-be.

A fentiek miatt határoztak úgy, hogy utánajárnak a Baranya megyei hírportál újságírói: Pécsett mikkel kell szembenéznie egy mozgássérült embernek. Találkoztak Schultz Gáborral, és elkísértük őt egy teljesen megszokott hétköznapi útján, hogy testközelből átélhessék, amit ő. – Két éve költöztem le Budapestről ide Pécsre, a párom és munkám miatt. Nem voltak zökkenőmentesek az első hónapok. Egy mozgássérült embernek nagyon sok mindenhez hozzá kell szoknia, ha új helyre költözik, olyan dolgokhoz is, ami egy teljesen egészséges ember számára evidens lehet. Ilyen például a tömegközlekedés – mondja, miközben lassan közelítettünk az uránvárosi buszmegálló felé. Megkérdezték tőle, hogyan lehet ma Magyarországon egy mozgásában korlátozott embernek települések között utazni. – Ez szerencse és hálózat kérdése – válaszolta mosolyogva. – Autóval a legkönnyebb természetesen, de autója nem mindenkinek van, többek között nekünk sincs. Ha vissza szeretnék utazni Pestre az édesanyámhoz, akkor a MÁV-nak napokkal előre be kell jelenteni. Ez már csak azért sem életszerű, mert gyorsan változhat a helyzet, s akkor ugrott minden. A vasúthálózat akadálymentesítése még nagyon messze van tehát. A Volánnál hasonló a helyzet. Beszélgetésük közben begördült az alacsony padlós busz, amire könnyedén felfértek mindketten. Egy rövidebb utazás után el is jutottak az Árkádhoz, ahova bevásárolni indultak. – Sajnos a kisebb nonstopokban nem igazán férek el a kerekesszékemmel, ezért csak a nagyobb bevásárlóközpontok jöhetnek szóba, ha venni szeretnék valamit. Kifejezetten örülök, hogy egyre több az önkiszolgáló pénztár, így sokkal könnyebben el lehet férni, és nem tűnik el az ember két bevásárlókocsi között, ami klausztrofóbiások számára igazán kellemetlen – árulta el Gábor, majd hozzátette: összességében pozitívan csalódott Pécsben, mert sokat hallani, hogy vidéken kevés kezdeményezés van a mozgáskorlátozottak felé. Természetesen hiányosságok így is akadnak: sétájuk során volt olyan járdaszakasz, aminek csak az egyik vége van akadálymentesítve, ezért gyakran vissza kell fordulni és egy alternatív útvonalat keresni. Vagy amennyiben egy belvárosi étterembe szeretne enni egy mozgássérült, kellemetlen helyzetekbe is belefuthat, mivel kevés a teljesen akadálymentesített vendéglátóhely.

Forrás:Baranya megyei hírportál

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


öt + = 9

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van.
Az év 32. hete és 220. napja.
Holnap László napja lesz.

1725. Pest vármegye a protestánsokat, kik elvett templomaik visszaadását és vallásuk szabadsága visszaállítását szorgalmazták, elutasította.


1945. A Vörös Hadsereg átadja a magyar államnak a csepeli Weiss Manfréd Műveket.


Bella István / 1940. aug.7. - /

Mintha

Csak olyan lesz anyám, ha meghalok,
mintha magadba zárnál, s én élő sötétben,
lélekző fények, homály-liliomok
világűr mélyén szívedhez lapulok,
hallgatom visszahangját a földnek: éltem.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


kettő szorozva kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com