Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:

Hallgatók száma: 7

A MEOSZ a miniszterelnök közbenjárását az emberi erőforrások miniszterének pedig a válaszát várja az OORI felmentett főigazgatója ügyében

- 2020. április 14. 20:10 - 143 megtekintés

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a több százezer mozgáskorlátozott ember megdöbbenésének hangot adva Orbán Viktor miniszterelnökhöz és prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszteréhez fordult Dr. Cserháti Péternek, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatójának felmentése miatt. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke a magyar egészségügyi szakpolitikáért felelős minisztertől egyebek mellett arra vár választ, hogy kivizsgálta-e alaposan a helyzetet, vagy csak számokra alapozva hozta meg döntését más szempontokat nem mérlegelve. A MEOSZ elnöke Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárását kérte ebben a nehéz helyzetben a probléma mielőbbi tisztességes megoldása érdekében. A MEOSZ köszönetét fejezi ki Dr. Cserháti Péter PhD – közösségüknek továbbra is OORI főigazgató – felé lelkiismeretes szakmai munkájáért, munkásságáért. Egy emberként állnak mögötte, ahogy Ő tette a betegei ágyánál!

Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke több százezer magyar mozgáskorlátozott ember érdekében fordult prof. Dr. Kásler Miklós miniszterhez és Orbán Viktor miniszterelnökhöz, melyben jelezte, hogy a mozgáskorlátozott emberek közössége mély megdöbbenéssel fogadta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatójának, Dr. Cserháti Péternek PhD. a felmentését. Értetlenül állunk az Ön döntése előtt, mert Főigazgató Urat a magas szakmai színvonalú ellátásért elkötelezett szakemberként, emberként ismerhettünk meg. Minden eszközzel  megtett mindent az OORI élén és minden  más módon is azért, hogy a betegellátás minősége a legmagasabb szinten tudjon megvalósulni hazánkban. Magas szakmai színvonalon szolgálta a gyógyítás és a rehabilitáció fejlődését. Megalapozott szakmai tudására folyamatosan támaszkodhattak más kormányzati fejlesztések területén is – fogalmazott Kovács Ágnes az emberi erőforrások miniszterének írt levelében. (A MEOSZ elnökének prof. Dr. Kásler Miklóshoz írt levele itt olvasható:http://www.meosz.hu/wp-content/uploads/2020/04/emminek-level.pdf.)

A MEOSZ elnöke kiemelte hogy a veszélyhelyzetben a megelőzést, a fertőzöttek számának csökkentését és a védekezést szolgáló felelős kormányzati döntéseket minden magyar állampolgárnak támogatnia és segítenie kell. Otthon maradni és felelősséget vállalni a saját, a családjuk és a közösség egészségének megóvásáért! A felelősen gondolkodók így tesznek, a kisebbséget pedig még határozottabban kell otthon maradásra bírni, még erősebb kijárási tilalmi intézkedésekkel! Kovács Ágnes köszönetét fejezet ki, hogy a veszélyhelyzet kapcsán megfogalmazott kéréseinket támogatva kormányzati döntések születtek. Felelős vezetői döntésnek nevezte,  hogy a kórházaknak szabad kapacitásokat kell biztosítaniuk a  járványban érintettek ellátására, felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy a szabad kapacitások biztosítása nem jár-e együtt az ellátásra szoruló magyar állampolgárok ellátásának elmaradásával. Kérdés továbbá, hogy orvosszakmai szempontból indokolt-e minden beteg elbocsátása a leendő COVID-19 fertőzöttek ellátására való felkészülés okán. Akárcsak az is, hogy a háziorvosi szolgálatok és a járóbeteg szakellátás lassú leállása a jelenleg beteg emberek állapotára nézve milyen következményekkel jár majd. Felelősséget kell vállalnunk a jelenlegi betegek ellátásának biztosításáért is, hisszük Főigazgató Úr nehéz szakmai döntése mögött ez húzódhatott meg! Nem olyan szakembernek ismertük meg munkássága alatt, aki megalapozott indok nélkül nem tesz eleget szakmai elvárásoknak – szögezte le Kovács Ágnes  a miniszternek írt levelében.

Kovács Ágnes választ vár az emberi erőforrások miniszterétől arra, hogy  vizsgálta-e ezen szempontokat, és mint a magyar egészségügyi szakpolitikáért felelős miniszter segítette- e ebben a Főigazgató munkáját. Kivizsgálta-e alaposan a helyzetet, vagy csak számokra alapozva hozott döntést, nem mérlegelve más szempontokat. Továbbá, a miniszter 2020. április 10-én közölt adatokra hivatkozva 2020. április 12-én hozta meg a felmentésről szóló döntést, holott a teljesítés határideje 2020. április 15. volt. Amennyiben  2020. április 15-én az utasításban foglaltak teljesülnek, úgy visszavonja-e  a felmentést megalapozottság hiányában. Tudomásunk szerint  több kórházban ugyanígy folyamatosan zajlanak a „kiürítések“, a fekvőbetegeknek adott távozási időpontok még életben vannak, és jó esetben kedd reggelre tudják biztosítani az utasításban vállaltakat. Bízom abban, hogy az OORI főigazgatója esetében nem eltérő gyakorlatot folytattak – fogalmazott Kovács Ágnes.

Kovács Ágnes Orbán Viktor miniszterelnök (A MEOSZ elnökének a miniszterelnökhöz írt levele itt olvasható) közbenjárását kéri ebben a nehéz helyzetben a probléma mielőbbi tisztességes megoldása érdekében. Érezve a felelősséget közösségünkért, támogatva a magyar kormány munkáját kötelességemnek érzem megszólalni ebben az ügyben, mert  a magyar egészségügy egy kiemelkedő és elkötelezett egészségügyi szakemberét veszíti el ebben a vészterhes időben, aki mindig lojálisan, felelősséggel és magas szakmai színvonalon végezte  a munkáját – fogalmazott a MEOSZ elnöke, aki egyúttal arról is tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy a MEOSZ köszönetét fejezi ki Dr. Cserháti Péter PhD – nekünk továbbra is OORI főigazgató – felé lelkiismeretes szakmai munkájáért, munkásságáért! Egy emberként állunk mögötte, ahogy Ő tette a betegei ágyánál – olvasható a közleményben!

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


8 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. január 22. péntek, Vince és Artúr napja van.
Az év 03. hete és 22. napja.
Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

1524. A pápa pénzzel segíti Magyarországot.VII. Kelemen Antonio de Burgio bárót pénzsegéllyel követül küldi Magyarországra.


1566. A reformátusok gyűlése Göncön, ahol 25kánon alkottatott.


Sárközi György: Esőcseppek
/1899. jan. 22. - 1945.márc.8. /

Eljön a nap, hogy többet nem leszek,
a könyvespolcon kis kötet leszek.
Mi életem volt: öröm, szenvedés,
sötét sorok örök csendjébe vész.

Néhanapján egy kéz értem kinyúl,
s zörgő lapjaimon váratlanul
fölsüt egy szó, mint másvilági hold,
s új életet kezd , ki fölém hajol."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


öt szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 307
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com