Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Fülpiszka - magyar zenei műsor

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A MEOSZ fellépése nyomán akadálymentesek lesznek a falubuszok
- 2019. augusztus 16. 19:39 - 81 megtekintés

Ma Magyarországon az épületek, létesítmények, utak, közlekedési eszközök többsége nem hozzáférhető a mozgáskorlátozott emberek számára.

Ennek következtében gyakran nem, vagy csak korlátozottan  férnek hozzá a közszolgáltatásokhoz, mint például az oktatáshoz, képzéshez (sok esetben az oktatási intézmények sem akadálymentesek), egészségügyi ellátáshoz (az épületek mellett az egészségügyi szolgáltatást nyújtó berendezések, eszközök sem mindig hozzáférhetőek), mindennapi ügyintézéshez (gyakran a vidéki kistelepüléseken az önkormányzati épületek nem akadálymentesek).

Szövetségünk következetesen küzd a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés és a teljes körű akadálymentesítés megvalósításáért, melynek keretében  2019 májusában – szakértelmét felajánlva-  kérte bevonását a Magyar Falu Program keretében megvalósuló programok tervezésébe annak érdekében, hogy a mozgáskorlátozott személyek számára minden szempontból hozzáférhető, biztonságos, és teljes körű akadálymentesítést biztosító fejlesztések valósuljanak meg. A MEOSZ egyeztetett a Települési Önkormányzatok Szövetségével is, aki támogatja a MEOSZ ezirányú törekvéseit, elismerve a probléma meglétét és azt, hogy fel kell számolni ezeket a problémákat a mozgássérült állampolgárok érdekében.

Gyopáros Alpár kormánybiztos együttműködéséről biztosította Szövetségünket és kérte, hogy az akadálymentesítésre vonatkozó javaslatainkat küldjük meg, hogy azokat figyelembe tudják venni a következő pályázati felhívások kiírása során.  2019. július 22-én küldtük meg a részletes észrevételeinket, mely az épületek, az épített környezet, az eszközök és a szolgáltatások akadálymentesítési követelményeire vonatkozó javaslatainkat foglalja magában.

Az épületek és az épített környezet akadálymentesítése kapcsán kiemeltük, hogy a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása törvényi kötelezettség, amelyet az egyetemes tervezés és az észszerű alkalmazkodás elveinek teljes körű gyakorlati érvényesülése révén látunk megvalósíthatónak. Emellett felhívtuk a figyelmet a hatályos építési előírások maradéktalan betartásának szükségességére, akár utólagos ellenőrzések során történő kikényszerítésére is. Ezen felül hangsúlyoztuk, hogy az akadálymentes közlekedés érdekében a közterületi járdák és utak felújítása során (beleértve a buszmegállókat is) a megfelelő akadálymentesítés is elengedhetetlen.

Az eszközfejlesztések kapcsán hangsúlyoztuk, hogy az orvosi rendelőket olyan orvosi eszközökkel kell felszerelni, amely alkalmasak a fogyatékossággal élő személyek, így a mozgáskorlátozott emberek ellátására is (pl. állítható magasságú vizsgálóágy/vizsgálóasztal, műszerek, egyéb felszerelések). Az egyenlő esélyű hozzáférés jegyében a falu-és tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése keretében olyan gépjárművek, falubuszok beszerzését tartottuk szükségesnek, amelyek alkalmas mozgásában korlátozott, kerekesszéket használó utasok biztonságos szállítására. Az ilyen gépjárműnek minimum egy elektromos kerekesszék szállítására kell alkalmasnak lennie, valamint rámpával vagy emelőszerkezettel és 4 plusz 3 pontos rögzítési rendszerrel kell felszerelni. A 2019. augusztus 2-án megjelent pályázati felhívás műszaki-szakmai követelményként már rögzíti az általunk javasolt paramétereket.

A szolgáltatásfejlesztést célzó alprogramok kapcsán hangsúlyoztuk, hogy a pályázatok megvalósulása kapcsán monitorozni kell, hogy a pályázati pénzekből finanszírozott események, programok és egyéb szolgáltatások kialakítása során biztosították-e a fogyatékos emberek részvételének lehetőségét, illetve a szolgáltatásokat a fogyatékos emberek akadály nélkül igénybe tudják-e venni. Ezen kívül kértük, hogy a pályázatok biztosítsanak lehetőséget olyan innovatív megoldások kidolgozására is, melyek az infokommunikációs technológiák útján támogatják a kistelepüléseken élő mozgáskorlátozott emberek információhoz, szolgáltatásokhoz való hozzáférését. Minden olyan szolgáltatás, mely helyben támogatja a mozgáskorlátozott emberek internethez, számítógéphez valamint az asszisztív technológiákhoz való hozzáférését, az az önállóságuk, önrendelkezésük biztosítását szolgálja. A Magyar Falu Program keretében a jövőben megvalósuló úgynevezett „okospontok” szolgáltatásait olyan funkciókkal javasoltuk kiegészíteni, melyek támogatást és információt tudnak nyújtani a mozgáskorlátozott embereknek hogy az internetet, alapeszközeiket vagy az ahhoz kapcsolódó kisegítő eszközeiket, alkalmazásokat folyamatosan tudják használni.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 9:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 10:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor két órán keresztül
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Zamat - finom falatok a konyhában (két órán keresztül)
 • 16:00: Retikül - női magazin sok csajos hírrel és kevés focival
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Fülpiszka - Lőrincz Attila zenei műsora - kizárólag értékes magyar előadókkal, hiszen a tisztánhallás mindenkinek jár!
 • 21:00: - film és zene (filmajánló műsor)
  Hallottál egy filmről, de nem tudod eldönteni, hogy megéri-e megnézni? Tetszik egy film betétdala, de a filmet nem ismered? Akkor jó helyen jársz! Egy órában bemutatunk egy filmet és az abban hallható zenéket. Movie and Music - szombaton 17 órától a Hobby Rádióban.
 • 22:00: Coctail - Érdekes témák, érdekes emberek - magazin műsor - két órán keresztül

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 26. szerda, Géza napja van.
Az év 09. hete és 57. napja.
Holnap Edina napja lesz.

1364. Nagy Lajos a pápa által magasztaltatik. "Te valóban hálás fiú vagy, ki Istentől nyert hatalmadat majd az egyház ellenségei, majd a szakadárok és eretnekek, majd a hitetlenek és pogányok ellen fordítod. Te valóban a legkeresztényebb király vagy, ki mindig megváltód nevéért fáradozol."


1543. Erdély török fennhatóság alatt.


József Attila: Hexameterek

Roskad a kásás hó, cseperészget a bádogeresz már,
elfeketült kupacokban a jég elalél, tovatűnik,
buggyan a lé, a csatorna felé fordul, csereg, árad.
Illan a könnyű derű, belereszket az égi magasság
s boldog vágy veti ingét pírral a reggeli tájra.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304