A MEOSZ nyilatkozatai és sajtóközleménye hatására 24 órán belül újabb előrelépés történt az ápolási díj ügyében

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

24 órán belül újabb előrelépés történt az ápolási díj ügyében a MEOSZ nyilatkozatai és sajtóközleménye hatására! Október 12.-én este 17.39 -kor újabb sajtóközleményt adott ki a kormány, miszerint a tartósan beteg gyermek esetén más családtagra is kiterjesztik a jogosultságot.

Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy az önellátásra képtelen gyermek vér szerinti vagy örökbefogadó szülőjének halála esetén, illetve, ha a szülő akadályozott az ápolási tevékenységben, a gyermekkel egy háztartásban élő közeli hozzátartozónak is megállapítható az önellátásra képtelen gyermek otthongondozási díja. Kovács Ágnes, a MEOSZ elnöke az elmúlt 24 órában többször lenyilatkozta és a MEOSZ sajtóközleménye is kitér arra, hogy az ápolás nem attól nehéz, hogy azt a szülő végzi, hanem az ápolásra szoruló családtag állapotától. A MEOSZ üdvözli, hogy a kormány ezt belátta. A Méltóság nem alku tárgya! A MEOSZ tovább folytatja az érdekvédelmi egyeztetéseket az ápolási díjban érintettek és családjaik érdekében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


5 * egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..