Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Android-os alkalmazás (Készítette: Benkő Dániel)
Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
US fever show - listavezető dalok Amerikából

Hallgatók száma: 75

A MEOSZ tájékoztatója a postai szolgáltatások koronavírus járvánnyal kapcsolatos változásairól

- 2020. április 22. 8:48 - 148 megtekintés

A posta folyamatosan kézbesíti a feladott küldeményeket (leveleket, csomagokat, postán küldött pénzeket, így a különféle ellátások, nyugdíjak összegét is), ezért a postások és az ügyfelek egészségének megőrzése érdekében szigorításokat, illetve kézbesítési könnyítéseket is bevezettek.

A fertőzésveszély csökkentése céljából a postai küldeményeket kézbesítők, a postai ügyintézők és a csomagkézbesítők maszkban és kesztyűben dolgoznak, a Magyar Posta Zrt. arra kéri az embereket, hogy részesítsék előnyben az elektronikus lehetőségeket, csomagrendelés esetén pedig online fizetési módokat válasszanak. Az előre megvásárolt postakész borítékok használatával a járványhelyzetben is elkerülhető, hogy a posta épületébe lépjünk, mert sima levélként a postakész borítékot elegendő a levélgyűjtő postaládába bedobni.

Az önkormányzatok kötelessége az idős vagy fogyatékossággal élő emberek számára segítséget nyújtani, ezért akinek a hozzátartozója vagy pl. szomszédja nem tud segíteni, kérheti postai szolgáltatásokhoz, küldemények feladásához vagy átvételéhez is az önkormányzat segítségét.

A posta épületében nyújtott szolgáltatások változásai

Módosult nyitvatartás

Ha mégis halaszthatatlan ügyben személyesen kell postára menni, akkor fontos tudni, hogy időpont foglalásra jelenleg nincs lehetőség, és bár a posták 15 óra után is nyitva lehetnek, változott az egyes postahivatalok szokásos nyitva tartása, ezért indulás előtt javasolt ellenőrizni a www.posta.hu főoldalán elérhető „postakereső“ szolgáltatással a kiválasztott posta nyitvatartását. A postakereső azért is hasznos, mert nem csak az éppen aktuális nyitvatartásról kaphatunk információt, hanem többek közt jelölik pl. az akadálymentesítést is.

60 év felettiek elsőbbsége az első egy órában

A postai szolgáltatásokra nem vonatkozik az üzletekben a 65 év felettiek számára fenntartott idősáv, azonban a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élvez az idősebb korosztály, ezért reggel a nyitvatartás első egy órájában a várakozók közül előre hívják a 60 év feletti embereket.

Épületen kívüli sorban állás

A posta szolgáltató terében egyszerre csak annyian tartózkodhatnak, ahány kiszolgáló pult működik, ezért a sorra kerülésig a bejárat előtt kell várakozni. Felhívjuk a figyelmet, hogy a posta előtti sorban állásra is vonatkozik a másfél méteres távolságtartási kötelezettség.

Küldemény átvétele az átvevő aláírása nélkül

A postai küldemény átvételét nem szükséges aláírással igazolni, az átvevő személy igazolványának típusát és számát a posta munkatársa felírja, de az átvétel tényét jelenleg nem szükséges aláírással igazolni. Rögzítik az átvétel tényét, az átvevő nevét, személyazonosságát igazoló okmányának típusát, számát és a küldemény kézbesítésének tényét.

A címen kézbesítés változásai

Érintésmentes küldeménykézbesítés

A küldemények kézbesítésének könnyítése és az emberek közti érintkezés csökkentése érdekében a korábban aláíráshoz kötött kézbesítések esetén sem kell az átvevő aláírásával igazolni az átvételt. Az átvételt a postás igazolja.

Az ajánlott levelet a címzett aláírása nélkül a postaládába kézbesítik és ennek tényét a postás rögzíti a készülékén.

A tértivevényes levelet, a hivatalos iratot és a csomag küldeményt továbbra is át kell adni a címzettnek, itt csak az a változás lényege, hogy a címzettnek nem kell aláírással igazolni az átvételt. A küldemény átvevőjének személyazonosságát az igazolványa adatainak megadásával kell lehetőség szerint 1,5 méteres távolságból egyeztetni a postással. A postás rögzíti az átvétel tényét, az átvevő nevét, az átvevő személyazonosságát igazoló okmány típusát, számát és a kézbesítés tényét.

Előbbiek alapján tehát, akinek csomagja, pénz küldeménye vagy tértivevényes levele érkezik postán, készítse elő a személyi igazolványát vagy jogosítványát és adja meg az abban foglalt adatait.

Hatósági házi karanténba érkező küldemény

Azokon a címeken, ahol a piros, karanténra figyelmeztető felirat van, a személyes átadást igénylő küldemények kézbesítését a karantén időtartama alatt felfüggeszti (nem teljesíti) a posta, de a karanténban nem érintett jogosult átvevők átvehetik a küldeményt.. Az ajánlott leveleket és a sima levélküldeményeket a postaládába kézbesítik.

Fontos tudni, hogy a tértivevényes küldeményeket, a hivatalos iratokat, csomagokat, értéknyilvánításos leveleket, utalványokat (nyugdíj, kifizetési és külföldi utalvány) sem kézbesítik a karantén ideje alatt a karantén címére.

A karantén lejáratát követően ismét megkísérli a posta a kézbesítést a szokásos szabályok szerint, és sikertelen kézbesítés esetén az értesítőn megjelölt ideig (általában 5/10 munkanapig) lehet átvenni, utána a kézbesíthetetlenségre hivatkozva visszaküldik azt a feladónak.

Meghatalmazás postai küldemény átvételére

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a címzett meghatalmazással más személyt is megbízhat a részére érkező postai küldemény átvételével. A meghatalmazás szólhat egyetlen alkalomra vagy meghatározott időre vagy meghatározott postai küldemények átvételére is.

Fontos tudni, hogy a posta sajátos eljárásrendet alkalmaz a meghatalmazás érvényesítésére, amely alól a járványhelyzetben is csak a nyugdíjasok számára küldött pénz ismételt kézbesítése esetén van egyszerűsített szabály.

A posta által rendszeresített meghatalmazási nyilatkozat letölthető a posta honlapjáról (https://www.posta.hu/static/internet/download/postai__meghatalmazas.pdf), amit kitöltve személyesen a postán lehet érvényesíteni egy ún. meghatalmazási igazolással vagy az ÉnPostám regisztrációval, ügyfélkapus azonosítást követően elektronikus úton adható meghatalmazás (erről részletesebben az elektronikus postai szolgáltatások címnél található leírás).

Egyszerűsített meghatalmazás nyugdíjasok számára

A nyugdíjasok számára küldött pénz átvételét megkönnyíti a járványhelyzetre tekintettel bevezetett, egy alkalomra szóló egyszerűsített meghatalmazás lehetősége.

Abban az esetben, ha nyugdíjas személy részére a postás akkor kézbesítene utalványon pénzt, amikor a címzett nincs otthon, akkor a kézbesítő otthagy egy értesítést és egy „egyszerűsített meghatalmazás“ nyomtatványt. Az értesítésen szereplő telefonszámon ismételt kézbesítési időpontot lehet egyeztetni. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott veheti át az összeget.

Az ismételt kézbesítés ingyenes, és ha szükséges, a postás által otthagyott egyszerűsített meghatalmazás kitöltésével más személy is megbízható a pénz átvételével. Fontos tudni, hogy kizárólag a postás által otthagyott nyomtatványon lehet egyszerűsített meghatalmazást adni és ez a fajta meghatalmazás kizárólag egy alkalomra szól, ezért aki rendszeresen mással szeretné átvetetni az utalványon érkező pénzt, annak célszerű elektronikus úton vagy személyesen a postán a több alkalommal is felhasználható meghatalmazást adni.

Elektronikus postai szolgáltatások

Csekk befizetése mobil applikációval

A csekkeken lévő QR-kód beolvasásával könnyen és gyorsan befizethetők a fehér és sárga csekkek otthonról is. A csekkre nyomtatott QR kódot az applikáció automatikusan beolvassa a mobileszköz kamerájával, nem kell hozzá külön QR kód olvasó sem.

A postai csekkbefizetés helyett a Magyar Posta az iCsekk alkalmazását ajánlja, illetve a QR-kód beolvasásán alapuló csekk befizetést egyes banki applikációk is támogatják, ezért a személyes postai befizetés helyett javasolt a mobileszközök és a rá telepíthető programok nyújtotta lehetőségeket igénybe venni.

eMeghatalmazás – ÉnPostám

A postai küldemények átvételére elektronikus úton is adható meghatalmazás más személy részére. A Magyar Posta Zrt. lehetőséget biztosít a postai küldemények átvételére jogosító meghatalmazás internetes kitöltésére és benyújtására a www.posta.hu weboldalon, de fontos tudni, hogy ehhez előzetes regisztráció és hitelesítés szükséges.

A meghatalmazás elektronikus kiállításához és beküldéséhez a www.posta.hu weboldalon elérhető „ÉnPostám“ szolgáltatásba kell előbb regisztrálni és ezt a kormányzati ügyfélkapu segítségével elektronikusan hitelesíteni, így akinek van ügyfélkapuja, annak nem szükséges bemenni a postára. Akinek nincs ügyfélkapus azonosításra lehetősége, annak a meghatalmazó azonosításához személyesen kell elmenni a postára és az ott elvégzett hitelesítést követően nyílik lehetőség a meghatalmazás elektronikus aktiválására.

Elektronikus ügyfélszolgálat

A Magyar Posta Zrt. kéri ügyfeleit, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel személyes érdeklődés helyett a posta elektronikus ügyfélszolgálatához forduljanak (https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat_kapcsolat belföldi küldemény: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/webform/altalanos), az ajánlott vagy tértivevényes küldemények és csomagok útja pedig a https://www.posta.hu/nyomkovetes/nyitooldal oldalon nyomon követhető.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: Intimrészek - Szilágyi János és Frenkl András beszélgetős műsora két órában
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2021. január 17. vasárnap, Antal napja van.
Az év 02. hete és 17. napja.
Holnap Piroska napja lesz.

1717. Angol tudósítás hazánk állapotáról. Ahazánkon át Konstantinápolyba utazó angolkövetnek, Wortley Montagunak, neje érdekesfeljegyzéseket tett honunkról.


1835. A törvényhozás egyik tényezője a másikatszabályozhatja e? Wesselényi Miklós e feletttartott beszédében megjegyzé: " Tisztelem éna fejedelem törvényes hatalmát, és hódolvaismerem el annak a törvények értelme szerintihatását egyes személyekre, de azországgyűlésre nem.


Mécs László /1895. jan.17. - 1978.nov.9./
Vadócba rózsát oltok

"...Testvéri szánalomból a szívem rádorombol:
Bátyám, én lelket oltok az evangéliomból,
midőn kobzom jóságos zenéjű verset költ:
vadócba rózsát oltok, hogy szebb legyen a föld!"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


egy plusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 307
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com