A mozgássérültek balatoni nyaraltatására sincs

Beküldve ide: Egyéb | 0

Lehet, hogy ez az utolsó nyár, amit a Balatonnál töltünk – mondta Szőnyi Ferenc, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) üdülési koordinátora csütörtökön siófoki sajtótájékoztatóján. A szervezet ezekben a napokban a Hotel Ezüstpartban tartja 26. országos balatoni találkozóját

A szálloda adná a helyet, de szükség lenne egy szakmai felügyeletre, amely biztosítja a támogatások szakszerű és jogos elosztását, mivel nem mindig jó helyre kerül a pénz – tette hozzá Szőnyi. Jelenleg 230 mozgássérült nyaral Siófokon. 25 éve, 1983-ban Hegedűs Lajos, a somogyi egyesület jelenlegi elnöke kezdeményezte a szervezett nyaralásokat. Felismerte, hogy ki kell és ki is lehet mozdítani a mozgáskorlátozottakat a négy fal közül. 1983 óta 6379 fogyatékkal élő üdült a Balatonnál a szövetség szervezésében. 2003-ban már 600 embert üdültettek Siófokon, ekkorra az Ezüstpart Hotelt teljesen akadálymentesítették. Erre az évre felújították a medencénél a vízbeemelőt is, és olyan apróságokra is figyelnek, milyen magasan legyen a tükör, hogy a kerekes székben ülve is használható legyen. A résztvevők ezenfelül minden évben húszszázalékos kedvezményt is kapnak. A gond, mint mindig, ebben az évben is a pénzhiány. 2004-ben megszűnt a közvetlen támogatás, a MEOSZ nem tudja ellenőrizni, hogy ki kap támogatást és ki nem. Emiatt előfordulhat, hogy az igazán rászorulók sohasem jutnak el a Balatonhoz. Jelenleg Szőnyi Ferenc társadalmi munkában végzi az üdültetéssel járó feladatokat, a szálloda fizeti a felmerülő költségek nagy részét, de ez az állapot nem tartható fenn sokáig. Hírforrás:(sonline.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hat + 9 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..