Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Nekem 80 - Zenék a 80-as évekből

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A szívbeteg gyerekekért és a látássérültekért báloztak
- 2019. július 31. 9:23 - 86 megtekintés

IX. alkalommal rendezték meg a Miskolctapolcai Rotary Anna-bált szombat este, amelynek második alkalommal adott helyet a Miskolci Egyetem aulája és üvegcsarnoka.

Magyarországon 54 Rotary Club van, ebből három Miskolcon, mire nagyon büszke korábbi kazincbarcikai lakosként Kézdi László, a club magyarországi kormányzója. – A miskolci klubok közül a legaktívabb a Rotary Club Miskolctapolca, akiknek nagyon szép projektjeik voltak. Ezeket a projekteket, jószolgálati cselekedeteket egy klub csak akkor tudja megvalósítani, ha vannak bevételei, ezek adományokból folynak be, és ez az Anna-bál is egy ilyen adománygyűjtő bál, ahol a vendégek a belépőjegy és a tombola árával támogatják a klub törekvéseit. Mi ezeket a bevételeket száz százalékban a kitűzött jószolgálati célokra fordítjuk, hiszen itt nincsenek költségek, mi a saját időnket, erőnket, munkánkat adjuk ehhez – hangsúlyozta a kormányzó. A szombat esti eseménynek kettős jószolgálati célja volt. Az egyik a miskolctapolcai klub alapcélja, vagyis a vakok és gyengénlátók támogatása, amelyet 15 éve tesznek. A másik hasonlóan kiemelt projektje a világ Rotary hálózatának, a Gift of Life program, amely súlyos szívhibával született gyerekek műtéti beavatkozását finanszírozza. – A vakok és gyengénlátók számára például folyamatos internet előfizetést biztosítunk, valamint egy szűrőbuszt és a hozzá kapcsolódó komplex orvosi vizsgálatokat finanszírozunk számukra. A Gift of Life program azért érdekes számunkra, mert ugyan Magyarországon ezt a műtéti beavatkozást állja a társadalombiztosító, viszont a környező országokban élő magyarok számára több helyen nincs meg ennek a lehetősége, ezért őket ide hozzuk, és Magyarországon elvégzik rajtuk a beavatkozást, amelynek a technikáját egyébként az orvosok az Egyesült Államokban tanulták meg a nemzetközi és az ottani klubok támogatásával. A gyerekkardiológusok képzését pedig most az érintett környező országokban folytatjuk – avatott be dr. Papp Kálmán a Rotary Club Miskolctapolca elnöke. Ezek a szívbeteg gyermekek nem érnék meg a tinédzserkort, ha nem lenn a műtéti beavatkozás hangsúlyozta a kormányzó hozzátéve: tavaly amikor hazánkban járt a club világ kormányzója találkozott egy olyan 28 éves fiatalemberrel, aki az első megműtött betege volt a Rotarynak, nála még az Egyesült Államokban végezték el a beavatkozást. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy mindenki egy apró lyukkal a szívén születik, ami egy-két napon belül beforr, de előfordulnak olyan esetek, hogy nem. Ezen segít a műtéti beavatkozás. A Rotary Anna-bált második alkalommal rendezték meg az egyetemen, az első alkalommal, tavaly ez nem volt véletlen, hiszen az egyik jószolgálati célja a bálnak az volt, hogy a zeneművészeti tagozat versenyzongorájának felújítását támogassák. – Az egyetemmel sikerült nagyon jó kapcsolatot kialakítani, ingyen biztosítják nekünk a helyet, ha a bevétel úgy alakult, akkor fogunk találni rá lehetőséget, hogy az egyetemet is támogassuk idén – tette hozzá dr. Papp Kálmán.  (Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


5 + = tizenhárom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van.
Az év 04. hete és 23. napja.
Holnap Timót napja lesz.

1458. Szilágyi Mihály meghívására Garay és pártja Budáról a befagyott Dunán átjött Pestre.


1830. Virág Benedek "a nemzeti lélek tüzes ébresztőjének és a honszeretet, az erény éltetőjének " halála Budán.


Utassy József: Vadászdalocska

Róka, terítsd le a bundád!
Hideg a föld, minden havas.
Hová térdeljen, ha jön a
hóvirágbűvölő Tavasz?"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302