A szociális gondoskodás mindannyiunk közös ügye

Beküldve ide: Szociális ügy | 0

A szociális területen végzett munka – mint például a gyermekvédelem, vagy a fogyatékosok megsegítése – nem csak két ember, illetve a szociális szakma és a kormány “magánügye”, hanem mindannyiunk közös feladata – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Fülöp Attila az újpesti önkormányzat által a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségén arról beszélt, hogy Magyarországon 2007 óta november 12-e a szociális munka napja, és ez az egész társadalomnak üzeni, hogy a területen dolgozók hivatása a másokon való segítés. A területen dolgozókat köszönet illeti, mert ők rendelkeznek hittel, bátorsággal és nyitottsággal is – mondta. Az államtitkár szerint a szociális területen tevékenykedők csodája, hogy tudnak közösséget és csapatot alkotni: egy dologért tesznek, hogy megsegítsenek egy rászoruló embert. Fülöp Attila kiemelte: a kormány a jövőben is támogatni kívánja a szociális területen dolgozók munkáját és felelősségvállalását. Az ünnepségen Fülöp Attila, Zsigmond Barna Pál (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Nagy István alpolgármester újpesti szociális munkáért díjakat adtak át.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 - = kettő

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..