A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A VGYKE karácsonyi ajándéka – Cirkuszi meglepetés  A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete minden év decemberében vidám programmal lepi meg tagjait. A Fővárosi Nagycirkusz “Szikramanók – Karácsonyi kaland a Cirkuszban” című akadálymentes, audiónarrált előadását nézhetik meg ingyenesen látássérült tagjai.

Fodor Ágnes, a  VGYKE elnöke kifejtette: különleges és kivételes ajándékkal kedveskednek tagjaiknak, hiszen ingyenesen biztosítják 300 fő számára a Fővárosi Nagycirkusz “Szikramanók” előadását. “Kedves hagyományaink egyike ez a programunk, mely évek óta óriási népszerűségnek örvend egyesületünk körében.  A cirkuszi előadás két rendkívüli lehetőséget is biztosít látássérülteknek: 1. Az előadásokat megelőzően lehetőség van cirkuszi porondbejárására” – mondta az elnökasszony. A látássérültek számára hihetetlen segítséget jelent ez: megismerkedhetnek az előadás tapintható kellékeivel. Megtapogathatják azokat és megtudhatják, hogyan néz ki a tárgy, milyen anyagból készült. Így az audiónarráció során nem szükséges ezeknek az eszközöknek a leírása, azokra már utalni tudnak. 2. Másrészt a cirkuszban 60 db narrációs eszköz áll rendelkezésre, ezek segítségével tudják narrálni, vagyis közvetíteni a cirkuszi előadás részleteit, láthatóvá tenni azt. Az előregisztráció során kellett jelezni az igényt, így tudják biztosítani az audiónarráció lehetőségét.  Támogatók: EMMI, FSZK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


- 2 = egy

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..