A válogatottal tréningeztek a pécsi játékosok

Beküldve ide: Paralimpia | 0

Három napon keresztül Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián tréningezett a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatott, amely a július végi, bulgáriai Európa-bajnokságra készül nagy erőkkel. A Magyar András vezette csapat összetartásán, az egy éve alakuló PTE PEAC Rolling Basket két játékosa, Vojtek Aurél és Klaics Gábor is részt vett.

– Nagy megtiszteltetés a válogatottal edzeni, hiszen a legjobbaktól tanulunk, és ezt a tudást klubon belül is tudjuk kamatoztatni – mondta lapunknak Vojtek Aurél, a PVSK korábbi kosárlabdázója, aki a kezdetektől fogva segíti tapasztalatával a pécsieket. – Egy év alatt óriási fejlődésen ment keresztül egyesületünk. Ez a csapat egy nagy lehetőség a mozgássérült emberek számára, és sportolói múlttal sem kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki csatlakozzon hozzánk. Nagyszerű közösséget alkotunk, és mindenkinek megtaláljuk a helyét. A magyar válogatott edzéseit szintén látogató Klaics Gábor a lehető legmagasabb szintre szeretne eljutni a kosárlabdával. A PEAC játékosa elárulta, hogy ugyan még hivatalosan nem tagja a keretnek, de reméli, hogy egyszer élesben is kipróbálhatja magát a nemzeti csapatban. A PTE PEAC Rolling Basket nemrégiben hivatalosan is lejátszotta első mérkőzéseit egy horvátországi nemzetközi tornán, s jövőre már a kerekesszékes magyar bajnokságban is elindul. – A mozgássérült emberek közül sokan nagyon nehezen mozdulnak ki otthonról, de ez az egyesület egy támogató közeget biztosít számukra. Az utóbbi időben minden téren rengeteget fejlődtek játékosaink, hozzáállásuk példaértékű lehet sorstársaik számára – fogalmazott Janovics László, a Baranyai Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke. – A legnagyobb nehézségünk, hogy a tizen-huszonéves sérült fiatalokat egyelőre nem tudjuk elérni és meggyőzni arról, hogy joguk és lehetőségük van arra, hogy sportoljanak. Ezért kérem őket, jöjjenek el és nézzék meg, hogy mit csinálunk. Minden kedden és pénteken (19.30–21.00) várjuk őket a Nemzeti Kosárlabda Akadémián – tette hozzá. (Forrás: Baranya megyei Hírportál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


kettő * 5 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..