Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Szevasztok - Gárdonyi Szilárd műsora

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

A WBU sajtóközleménye az Egészségügyi Világnap alkalmából – 2019. április 7.
- 2019. április 8. 8:32 - 159 megtekintés

Az Egészségügyi Világnap az egész világra kiterjedő, az egészség fontosságára felhívó nap, melyet minden év április 7-én tartanak, a WHO és egyéb érintett szervezetek pénzügyi támogatása mellett.

Az idei évre meghirdetett kampány témája a “Mindenki számára, mindenkor elérhető egyetemes egészségügyi ellátás”. A WHO szerint az Egyetemes egészségügyi hozzáférés azt jelenti, hogy minden egyén és közösség hozzáfér a szükséges minőségi egészségügyi szolgáltatásokhoz anélkül, hogy nehéz anyagi helyzetbe kellene kerülnie a megfizetésük miatt. Az egészségügyi ellátásnak tartalmaznia kell az alapvető, minőségi egészségügyi szolgáltatások teljes spektrumát, az egészségfejlesztéstől a megelőzésen, kezeléseken és rehabilitáción keresztül a palliatív gondozásig (a súlyos, életveszélyes betegségben szenvedőknek nyújtott ellátás).

A Fenntartható Fejlődési Célok 3. pontjának megfelelően – Egészséges élet biztosítása és jólét megteremtése minden korosztályban élő minden egyes ember számára – a WBU az Egyetemes egészségügyi ellátás elérése érdekében arra hívja fel az állami és privát egészségügyi szolgáltatókat és intézményeket, hogy a vonatkozó információkat akadálymentesen hozzáférhető formátumokban biztosítsák, mint pl. Braille-, öregbetűs és hangos formátumokban, ezáltal biztosítva a vak és gyengénlátó emberek egyenlő esélyű hozzáférését az ilyen, alapvető fontosságú szolgáltatásokhoz.

Ez az alapvető, az egészségügyi ellátáshoz és az információkhoz való hozzáférési jog összhangban van a Fogyatékossággal Élők Jogairól Szóló ENSZ Egyezmény (CRPD) 25. cikkével, mely kimondja, hogy „A részes államok elismerik, hogy a fogyatékossággal élő személyek jogosultak a lehető legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátásra a fogyatékosság alapján történő bármiféle hátrányos megkülönböztetés nélkül”.

A WBU ezért felszólítja a kormányokat, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy az alapvető egészségügyi ellátás és szolgáltatások mindenki számára elérhetők és megfizethetők legyenek. Külön hangsúlyozzuk azt, hogy közösségeink részére elérhetőnek kell lennie a szemészeti ellátásnak, ingyenes szemészeti szűrőprogramoknak, és államilag támogatott látást segítő eszközöknek és rehabilitációs szolgáltatásoknak.

A WBU továbbra is együttműködik az Egészségügyi Világszervezettel annak érdekében, hogy a Vak és gyengénlátó személyek egészségügyi igényei az egyetemes egészségügyi programok elválaszthatatlan részét képezzék.

Főbb tényadatok (WHO)

A világ lakosságának legalább fele továbbra sem részesül teljes körű egészségügyi ellátásban.

Körülbelül 100 millió ember kényszerül szélsőséges mértékű szegénységbe (akik, napi 1,90 USD-ből vagy még kevesebből kénytelenek megélni) annak következtében, hogy fizetniük kell az egészségügyi ellátásért.

Több mint 800 millió ember (a világ lakosságának közel 12%-a), családi költségvetésének
legalább 10%-át egészségügyi ellátásra volt kénytelen költeni.

Az ENSZ minden tagállama egyhangúlag elfogadta azt, hogy mindent megtesznek annak érdekében – a Fenntartható Fejlődési Célok részeként – 2030-ig megvalósuljon az Egyetemes
Egészségügyi Ellátás.

A Vakok Világszövetsége (World Blind Union, röviden WBU) a világszerte élő, 253 millióra becsült vak és gyengénlátó személy érdekeit képviselő világszervezet. Tagja a vakok saját érdekvédelmi szervezetei és a vakokért dolgozó szervezetek, a világ több mint 190 országából, valamint a látássérültséggel kapcsolatos területeken dolgozó nemzetközi szervezetek. További részletek a WBU honlapján
olvashatók (angol nyelven): www.worldblindunion.org

Nyilatkozat letöltése

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. február 23. vasárnap, Alfréd napja van.
Az év 08. hete és 54. napja.
Holnap Szökőnap napja lesz.

1839. Kossuth Lajos elítéltetése. A kir. tábla Kossuth Lajost a "Törvényhatósági Tudósításoknak" kéziratban levelezés alakjában közlése miatt, 21 havi vizsgálati fogságán túl még 4 évi börtönre ítélte.


1539. János király menyegzője, Zsigmond lengyel király leányával.


Fazekas Mihály:
/ 1766.jan.6. - 1828. febr.23. /
Esti dal
"...Oh dalolj rá csendes este
Nyugtató lehelletet,
Hogy törődött vére, teste
Újra nyerjen életet:
Szállj le rám is sátorozva
Szenderítő nyúgalom,
Közbe közbe szunnyadozva
Csendesedj le kis dalom.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304