Akadálymentes földhivatal Zalaegerszegen

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Felavatták a Zala Megyei Kormányhivatal akadálymentesített földhivatalát a Mártírok útján. A zalaegerszegi kirendeltség eddig a Kvártélyházban működött, irodáit a mozgássérültek csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudták megközelíteni. A Mártírok úti épületet átépítését “A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek megteremtése” című project keretében a Széchenyi terv segítségével finanszírozták.

Most már a gyengénlátók is könnyebben bejutnak a földhivatalba, hiszen vezetősáv segíti őket. Akik kerekesszékkel közlekednek, a felújított lifttel közelíthetik meg az ugyancsak felújított és akadálymentesített ügyfélteret – ahol braille-írásos feliratok, valamint hangos ügyfélhívó- és tájékoztató rendszer szolgálja a gyengénlátókat. Mindez része annak a 25 millió forintos beruházásnak, amely a fogyatékkal élők számára is könnyedén elérhetővé teszi a különböző szolgáltatásokat.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott avató beszédében hangsúlyozta: ez a beruházás is bizonyítja, hogy a kormányzat célja a gondoskodó, a szolgáltató állam megteremtése. Elmondta: a napokban adták át az új keszthelyi kormányablakot, és nemrég akadálymentesítették az erdészeti, valamint a növény- és talajvédelmi kirendeltséget is.
A gondoskodó állam, a gondoskodó társadalom, Zalaegerszeg önkormányzata számára is fontos – ezt már Balaicz Zoltán alpolgármester hangsúlyozta. Éppen ezért a város az új beruházásoknál, fejlesztéseknél is különös figyelmet fordít arra, hogy a fogyatékkal élők ugyanúgy igénybe tudjanak venni minden szolgáltatást, mint bárki más.
A zalaegerszegi körzeti földhivatalt évente 25 ezer ügyfél keresi föl – arról nincs statisztika, közülük hányan élnek fogyatékkal. Mindenesetre mostantól ők is ugyanúgy intézhetik ügyeiket, mint egészséges embertársaik.

Adta hírül zalaegerszeg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hét * 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..