„Anya olvas!” – Hangoskönyvet készítenek a látássérült gyermekek számára

Beküldve ide: Látássérültek | 0

Édesanyák olvastak fel meséket egy látássérült gyermekeknek készülő hangoskönyv számára április 9-én a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének kezdeményezésére Nyíregyházán.

Anya mos, főz, könnyet törölget maszatos arcokról, altatódalt dúdol, hátizsákba pakol, megnevettet – ideális esetben mindezt apával együtt. Anya olvas. Anya így is segít, de nem csak a saját gyermekének. A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének „Anya olvas!” kezdeményezése az édesanyák segítségét kérte a látássérült gyermekek mindennapjainak megkönnyítéséhez. Azok az édesanyák, nagymamák – összesen harmincöten –, akik a közösségi portálon meghirdetett eseményre jelentkeztek, április 9-én az egyesület nyíregyházi hangstúdiójában olvasták fel gyermekük, unokájuk kedvenc meséjét egy látássérülteknek készülő hangoskönyv számára. Az ilyen módon létrejött hangoskönyv nem előzmények nélküli: tavaly az „Apa olvas!” kezdeményezésen édesapák olvastak fel meséket. Akkor és most is Dankó Pál rögzítette a felvételeket, melyek ITT:https://vakegy.hu/anya-olvas/ hallgathatók meg. Az egyesület nemcsak a gyermekekre gondol: jelenleg önkénteseket keresnek a február 1-jén indult Telefotelhez, amely egy telefonos információs szolgáltatás. „A szolgáltatás keretében az önkéntesek hetente felolvassák és rögzítik az aktuális tévéújságok, akciós újságok, a Láthatás segédeszközbolt havi akcióit, valamint közérdekű telefonszámokat és narrált színházi előadásokat hallgathatnak meg a telefonálók. Havonta két-háromszáz ember veszi igénybe ezt a szolgáltatást, mellyel a mindennapi életük válik könnyebbé” – mondta Ács Réka, az egyesület egyik munkatársa. Az önkéntes munkára az egyesület honlapján található elérhetőségeken lehet jelentkezni. A harmincöt édesanya és nagymama a mesék felolvasását ajánlotta fel szükséget szenvedő embertársainknak április 9-én. Egyikőjük, Devera Réka is nagy lelkesedéssel kapcsolódott be a kezdeményezésbe. Gyermekei javaslatára az Aranyszőrű bárány című népmesét olvasta fel. „Ha ezzel segíthetünk és örömöt szerezhetünk másoknak, érdemes rászánni azt a tíz percet” – mondta az édesanya. A hanganyag Anyák napja alkalmából immáron elérhetővé vált az egyesület honlapján:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


három * 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..