Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Jazzklub - Zsuffa Péter műsora

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Átalakul a kulturális élet Debrecenben
- 2020. június 27. 19:53 - 37 megtekintés

A kultúra összetett rendszerének utóbbi években végbement fejlesztése, a város számára körvonalazódó perspektívák és feladatok arra késztetik Debrecen önkormányzatát, hogy átgondolja intézményrendszerének, gazdasági társaságainak struktúráját, az egyes intézmények működését – jelentette be Puskás István alpolgármester tájékoztatóján június 26-án.

A kultúra területén a legösszetettebb, területileg legkiterjedtebb, a lakosság legszélesebb rétegeivel kapcsolatban lévő szereplő a közművelődés, amelyet fő profilként a Debreceni Művelődési Központ (ekként teljesítve a törvényi előírások szerinti közművelődési feladatellátás követelményét), több egyéb intézmény (Déri Múzeum, Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Csokonai Színház, Vojtina Bábszínház stb.) pedig más tevékenységei részeként lát el.

A debreceni önkormányzat első lépésként a közművelődés rendszerét gondolta át, és kívánja átszervezni a következők szerint.

A létrejövő új struktúra tervezésekor a fenntartó önkormányzat egyeztetett szakmai szervezetekkel (Nemzeti Közművelődési Intézet, a Debreceni Egyetem Nevelés- és Művelődéstudományi Intézete, Emberi Erőforrások Minisztériuma), továbbá az átalakításban érintett munkavállalókkal.

Alapelvek

  • A kulturális törvényben meghatározott feladatok maradéktalan ellátása a törvényi feltételek szerint – ennek része a munkajogi státuszban bekövetkező változások munkavállók számára legelőnyösebb módon történő megvalósítása.
  • A közművelődés társadalomban, kultúrában betöltött szerepének megőrzése, fejlesztése, a sokszínű közösségi élet tovább építése.
  • Debrecen regionális szerepének erősítése a kultúra, s azon belül a közművelődés területén is.
  • Az aktuális társadalmi elvárásokhoz, szakmai kihívásokhoz rugalmasan alkalmazkodó rendszer működtetése; hatékonyság és minőségnövelés.
  • A közművelődésben dolgozók számára a lehető legelőnyösebb munkakörülmények, munkafeltételek biztosítása, folyamatos fejlesztések.
A létrehozandó új rendszer
1) A Méliusz Juhász Péter Könyvtár hálózata veszi át a következő telephelyeket: Csapókerti Közösségi Ház, Homokkerti Közösségi Ház, Józsai Közösségi Ház, Kismacsi Közösségi Ház, Nagymacsi Közösségi Ház, Ondódi Közösségi Ház, Borsos-villa
Ezeken a telephelyeken a könyvtár rendszerével összefüggésben kerül sor a működés átalakítására, oly módon, hogy a közösségi tér mint fő funkció tovább éljen, hogy az eddig ellátott feladatok ne sérüljenek, illetve
az ezekben az intézményekben működő közösségek élete továbbra is garantált maradjon.
A telephelyek működtetéséhez szükséges munkavállalói állomány is a könyvtárban folytatja munkáját.
2) A Honvédtemető kezelése a Déri Múzeumhoz kerül.
3) A Belvárosi Közösségi Ház (Kossuth u 1.) a Csokonai Színházhoz kerül a felújítás időszakában (a távlati cél, hogy itt a Debreceni Irodalom Házát alakítsák ki a Déri Múzeum részeként). A 2020. szeptember-december közötti időszakban a színház bérlőként működik az előadóteremben és kiegészítő helyiségeiben, 2021. januártól veszi át a teljes intézményt. Az itt működő közösségek számára a helyszínen, illetve más egységekben biztosított marad a további működés.
4) Az Újkerti telephelyet, a Tímárházat és a GADE által működtetett Szent Anna utcai egységet a Debreceni Ifjúsági Ház veszi át, mely innentől a közművelődési feladatok ellátásának törvényi kötelezettségét is teljesíteni fogja és a közeljövőben átalakul Debreceni Kulturális Központtá, ezen új egység feladata lesz a városrészi rendezvények szervezése is.
A DMK eszközállománya feladatarányosan kerül elosztásra az intézmények között.
Az átalakulás időbeli ütemezése
Az ütemezés alapelve törvényi előírásoknak megfelelés, különös tekintettel a kulturális törvényben rögzített munkajogi státuszban beálló változásra.
1. Konzultációs időszak: az érintett intézmények dolgozóinak tájékoztatása, a felkészülés megkezdése, ezzel párhuzamosan a munkavállalók előzetes tájékoztatása a megváltozó munkajogi státuszról, a változással kapcsolatos teendőkről, az új feltételekről stb. (2020. június)
2. Közgyűlési határozat az átalakulásról (2020. július 2.)
3. Ajánlattétel a munkavállalók számára a munkaviszony új feltételeiről a kulturális törvény szerint, ebben megjelölve az átalakulás utáni új munkaadót is, ahová a munkajogi státusz megváltozásával egyidőben lépnek át a munkavállalók 2020. november 1-i dátummal. (2020. augusztus 15-ig)
4. 2020. november 1. az intézményi átszervezéssel létrejövő új rendszer életbe lépése (munkajogi változásokkal).
5. 2021. január 1. A DMK megszűnése, ekkortól a feladatokat ellátó intézmény a DISZ.
A debreceni önkormányzat bízik abban, hogy az átalakulás után a debreceniek lakóhelyükhöz közel, magas minőségű kulturális szolgáltatásokat tudnak igénybe venni.
A közművelődési rendszerben dolgozóknak pedig a továbbiakban is megfelelő munkakörülményeket tud biztosítani az új rendszer.
 
A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 6

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 5. vasárnap, Emese, Sarolta napja van.
Az év 27. hete és 187. napja.
Holnap Csaba napja lesz.

1044. Aba király ménfői veresége és halála. III. Henrik, miután Aba király a béke némely föltételeit nem teljesítette, harmadszor tört be az országba, s Ménfőnél a pápailag kiátkozott Aba felett árulás segélyével nagynehezen győzelmet nyert. Aba a Tisza vidékére futott a ott azon magyarok által, kiknek rokonait agyonverette, meggyilkoltatott.


1683. Az Udvari Haditanács alelnöke Pozsonyban átveszi a koronaőröktől a Szent Koronát, hogy Thököly és a törökök elől Ausztriába menekítse.


Apáti Miklós / 1944. júl.5. - /

Szakállosodván

"...Átlátván mindenen, én azt akarom:
barát és ellenség már lásson át rajtam.
Boromat kidöntöm, poharam megőrzöm,
hogy eszembe jusson, mit is akartam:

halottnak emléket, a dolgosnak munkát,
hazát a szegénynek, napsütést a rabnak,
jövőt a jelennek, a testnek diadalmát,-
s magamnak maradjak még kicsit fiatalnak."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com