Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
US fever show - listavezető dalok Amerikából

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Átlátszó maszkok készülnek siketek és nagyothallók számára

- 2020. szeptember 10. 17:37 - 34 megtekintés

Újfajta, átlátszó maszkokat készíthet két francia cég a siketek és nagyothallók kommunikációjának segítése érdekében. A maszk előnye, hogy többször is mosható, az ára viszont elég borsos.

Egyre több francia város teszi kötelezővé a maszkviselést közterületen és szabad térben is, ami sokat segít a vírus terjedésének megelőzésében. A kommunikációt azonban rendkívül megnehezíti a siketek és nagyothallók számára, mivel a maszk anyaga elnyomja az emberi hangot, a szájat takaró maszk miatt pedig képtelenség szájról olvasni – írja a V4NA hírügynökség.

Az átlátszó maszk ötlete egy francia cég alapítójától és vezetőjétől származik. Nathalie Birault 12 éves korában szembesült azzal, hogy súlyos halláskárosodásban szenved, ezért, hogy sorstársain segítsen, létrehozta az Odiora nevű vállalatot, amely ékszer formájú hallókészülékeket gyárt és értékesít. Most is az vezérelte a cégvezetőt, hogy segítsen a halláskárosultakon, ezért kifejlesztettek egy olyan maszkot, amely a száj előtti részénél átlátszó, így könnyedén lehet szájról olvasni, ami lényegesen megkönnyíti a kommunikációt.

Az ötlet még a karantén ideje alatt, március közepén született meg a lyoni régióban, a Fegyverzeti Főigazgatóság (DGA) pedig nemrégiben jóváhagyta a gyártását a nagyközönség számára is.

Nathalie Briault ügyfelei között nem csak olyanok vannak, akik hallásproblémával küzdenek, olyanok is keresik az átlátszó maszkokat, akik szeretnék láttatni a többi emberrel az arckifejezéseiket, ezért el is nevezték a maszkot mosolymaszknak.

A terméket örömmel fogadta Sophie Cluzel, a francia fogyatékkal élőkért felelős államtitkár is, aki júliusban a parlament ülésén átlátszó maszkban jelent meg, hogy népszerűsítse azt, és felhívja a figyelmet, hogy szükség van rá.

Jelenleg többféle átlátszó maszkot is lehet kapni Franciaországban, de egyik sem olcsó. Az Odiora által gyártott mosolymaszk ára 13 és 15 euró között van a mintától függően, egy másik cég terméke, a Masque Inclusif ennél valamivel olcsóbb, már 10,90 euróért megvehető.

Az ár kicsit soknak tűnhet, de a maszk nem csak egyszer használatos, több mint 20-szor mosható. Nathalie Briault úgy véli, hogy az ár jelentősen lecsökkenne, ha sikerülne olyan népszerűségre szert tenni, hogy nagy mennyiségben állíthassák elő, jóval olcsóbban.

A Le Figaro napilapnak nyilatkozott egy férfi, aki két siket kisfiú édesapja. Elmondta, hogy a gyermekei iskolájában is nagy szükség lenne az átlátszó maszkokra, mert attól tart, hogy fiai le fognak maradni a többiektől, mivel nem értik, hogy mit mondanak a tanáraik.

Jérémie Boroy, a fogyatékossággal élők bizottságának elnöke szintén úgy gondolja, hogy nagy szükség van az átlátszó maszkokra, melyeknek gyártását szerinte minél előbb iparosítani kellene, hogy lecsökkenjen az áruk és így mindenki számára elérhetővé váljon.

(Forrás:a Tolna megyei hírportál)

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika napja van.
Az év 38. hete és 264. napja.
Holnap Máté, Mirella napja lesz.

1526. Szulejmán szultán, miután a budai vár szobrait, a Corvina könyvtár egy részét és a templomok arany és ezüst kegytárgyait hajóra rakatta, majd Pest városát felgyújttatta, elindult seregével a Duna-Tisza közén Dél felé.


1915. Fonó Albert gépészmérnök tervezetet nyújt be az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregéhez sugárhajtású torpedó elkészítésére.


Csoóri Sándor: Szeptemberi gyónás

Sarkunkban újra szeptember hava,
csuhé-szatyrodból a nyár, mint a legutolsó darázs,
kirepül.

A meggyfa már vörös levelet ejt, ne nézz oda!
Én se nézem narancsos meztelenséged, noha nézném-
sötéthúsú szilvát harapok inkább ketté.

A szemed is szilva, az öled is szilva, ízed is az!
Gyékényen árulnálak, ha nem volnék irigy.

Dehát irigy vagyok és verseket írok vezeklésül,
birsalma-sárga szavakat ontva, erdő-fényt, erdő-
tüzet,
hogy tükrödben fésülködő őszi madár is lássa magát.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com