Az esélyegyenlőségért vonultak a fogyatékossággal élők

Beküldve ide: Hallássérült, Mozgássérült, Szociális ügy | 0

Fogyatékossággal élők és támogatóik vonultak vasárnap délután a belvárosban. A sérültek idén ötödik alkalommal az esélyegyenlőség jegyében először a Clark Ádám téren gyűltek össze, onnan pedig átvonultak a Városháza Parkba. A felvonulók szerint az elmúlt években sokat változott a helyzetük, hiszen már a szülők is arra nevelik a gyerekeiket, hogy segítsék őket.

„Nagyon sok visszatérő ember van, ugyanolyan jó hangulatú most is a felvonulás. Nagyon sok visszajelzés van, hogy ezeken az eseményeken sok barátság született, illetve találkozások, amikből munkák is születtek. Nyilván ez szimbolikus, ami egy évben egyszer van és egy kicsit a köztérbe ezt a hangulatot elhinti. Az igazi cél az, hogy az év minden napján, az iskolában, a munkahelyeken, a támogatószolgáltatásokban ez érezhető legyen, meg még sok helyen persze, a közlekedésben, az akadályménesítésben” – mondta Surányi Judit, a Rehab Critical Mass főszervezője a Hírtévének.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 * négy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..