Az “Informatika a látássérültekért alapítvány” a Jaws for Windows

Beküldve ide: házunk tája | 0

Rendhagyó Info-őrület “ismétlés”. Elhárultak a technikai akadályok, az “Informatika a látássérültekért alapítvány” két órás hanganyaga a január 7-ei Jaws 9-es előadásról elkészült. Maratoni műsor, kb. éjfélig, de lehet, hogy még tovább is.

elhárultak a technikai akadályok Elhárultak azok a technikai akadályok, amelyek miatt az “Informatika a látássérültekért alapítvány” által készített profi minőségű felvétel nem tudott elkészülni. Mára elkészült, ezért az Info-őrület műsora ma rendhagyó ismétlés lesz. A kb. két órás előadás anyaga valóban professzionális minőségű, nagyon szép hangzású felvétel lett. Ezt hallgathatják meg 22 órától, ebben a teljes Jaws előadás és prezentáció benne lesz, kisebb megszakításokkal a teljes két órás előadást leadjuk. Info-őrület magazin A múlt héten már leadtuk azt a hosszabb interjút, amely Herczeg Lajossal készült, aki az előadást is tartotta a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver 9-es honosított verziójáról. Most ezt bővítve adjuk le azokkal a kis villáminterjúkkal, amelyek az előadás utánkészültek, ámde időrendben korábban kerülnek leadásra, mivel az előadás önmagában kiteszi az extra egyik részét, ill. a két órás adás önálló adásként kerül lejátszásra, így a villáminterjúkat a magazinba raktuk át. Mivel azt sem tudtuk, hogy a hangfelvétel elkészül-e, ez is indokolttá tette, hogy ezt a néhány perces villáminterjú sorozatot a magazinban közöljük. A magazint ezzel a bővített anyaggal 21 órától hallhatják az előadás hanganyaga előtt, majd kb. 22 órától hallhatják az előadást. Az extra extrája, avagy extra kettő? Egy régi műsorunkat felelevenítve csináltunk belőle egy majdnem újat, mivel ennek is van aktualitása. A BMF (Budapesti Műszaki Főiskola) ismét indít érzékszervi fogyatékosok részére ECDL tanfolyamokat. Ezért az Ecsedi Csabával, valamint Cserfalvi Annamáriával, továbbá Kutor Lászlóval, a főiskola tanáraival készített interjúkat megismételjük, s egy oktatáson készült felvételből is bejátszunk részleteket, hogy a tanítás módszeréről is képet kapjanak az érdeklődők. Mivel ezt is beterveztük mára, le is adjuk, így lesz egy maratoni Info-őrület, a BMF-es anyag lesz az extra extrája, ugyanis így két extra lesz, erre nagyjából éjfél előtt kerül sor. az időpontokat egészen pontosan nem tudjuk most megmondani, csak hozzávetőlegesen. Felmerült a kérdés, hogy előbb az előadást adjuk le, és utána a magazint, de jobbnak láttuk az eredeti változatot meghagyni. Aki viszont meghallgatja, garantáltan egy teljes képet kap a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver 9-es honosított verziójának használatáról, de még a Budapesti műszaki főiskolán általában folyó ECDL oktatásról is, s ha ezzel kedvet csinálunk bárkinek ahhoz, hogy elvégezzen egy ilyen tanfolyamot, máris nem volt hiába ez az egész. Ebből a maratoni műsorból kiemelendő továbbá az, hogy az előadást, amely kb. 22 órától lesz hallható, holnap, azaz január 17-én 16 órától megismétli a Hobbyrádió teljes terjedelmében. A műsorhoz jó szórakozást kívánunk! Továbbá köszönet az alapítványnak a valóban profi minőségű hangfelvételért, és azért, hogy a Hobbyrádió lehet az első médium, amely ezt leközölheti. R.A. Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* egy = 9

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..