Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Pa-dö-dő - Szép az élet

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Bátorságpróbát tartottak bringával, szemkötővel Győr környékén
- 2019. július 30. 21:12 - 91 megtekintés

A győri Tandem-Szem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület révén 500 ovis és általános iskolás diák ismerkedett a vakok és gyengénlátók mindennapi életével. A “Lásd a láthatatlant” nevű érzékenyítő programok során a gyerekek a bátorságukat is próbára tehették tandembringákon.

Sok mindenre képesek Sok betegséget, alattomos kórt el sem tudunk képzelni – a vaksötét nem ilyen. Aki empátiával rendelkezik, tudja, mennyire óriási dolog, amit a vak vagy látássérült emberek tesznek. Rengeteg dologra képesek, a különbség legfeljebb az, hogy nekik mindenhez több idő kell. A győri egyesület több tagja dolgozik, saját keresettel egészíti a havi büdzsét. Nyitottabbá válni A közelmúltban végzett érzékenyítő akciókkal az volt a céljuk, hogy a győri, Győr környéki ovisok, kisdiákok megismerjék az életüket. Azokat a kihívásokat, amelyeket le kell győzniük a vakoknak. “Bízunk benne, hogy a fiatal generációk nyitottabbá váltak felénk. Igaz, nem mindegy, hogyan segítenek majd a vakoknak. Fontos szabály, hogy soha ne tekintsék játékszernek a vakvezető kutyákat, hisz nekik az a feladatok, hogy könnyítsék gazdájuk tájékozódását” – kezdte Pálmai-Matis Mónika, a győri egyesület vezetője. Amy, a vakvezető kutyus A Tandem-Szem Látássérültek tagjai ellátogattak a Sün Balázs Óvodába, ahol játékos, mégis komoly feladatokkal nyerték el a kicsik figyelmét és szívét. Utóbbiban főszerepet játszott az okos vakvezető kutyus, Amy. “Mi arra tanítjuk a gyerekeket, hogy támogassák a társukat, aki valamiért hátránnyal indul az életben. Hisszük, hogy mindenkiben van érték. Ha ezt sikerül megtalálni, elfogadni, hogy valaki sérüléssel él, így mi is többé, jobb emberré válunk” – mondta Holle Zsuzsanna, a marcalvárosi óvoda intézményvezetője.   Győri ovisok Amy, a vakvezető kutyussal Fotó:Cseh Róbert Bringázás sötétben A győri ovisok kicsik ahhoz, hogy tandembringára ülhessenek, ám az ikrényi és győrújbaráti diákoknak ebben az élményben is volt részük. A tandemkerékpárok hátsó nyergén ülve, bekötött szemmel élhették át a “vakon bízva” érzést. Volt, aki élvezte a bringázást a sötétben, akadt, aki legyőzve minden félelmét, végül vállalta a bátorságpróbát. Ami biztos: ezek a gyerekek mostantól tudják, milyen vak, gyengénlátó emberként élni. Az érzékenyítő programot a Tesco “Ön választ, mi segítünk” pályázata támogatta. (Forrás: Kisalföld.hu)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 + kilenc =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 23. csütörtök, Zelma és Rajmund napja van.
Az év 04. hete és 23. napja.
Holnap Timót napja lesz.

1458. Szilágyi Mihály meghívására Garay és pártja Budáról a befagyott Dunán átjött Pestre.


1830. Virág Benedek "a nemzeti lélek tüzes ébresztőjének és a honszeretet, az erény éltetőjének " halála Budán.


Utassy József: Vadászdalocska

Róka, terítsd le a bundád!
Hideg a föld, minden havas.
Hová térdeljen, ha jön a
hóvirágbűvölő Tavasz?"

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302