Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Ladánybene 27 - Kell Egy Ház...

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Bemutatkozik az Összhang alapítvány
- 2010. május 16. 16:51 - 849 megtekintés

2007az Európai Unió Esélyegyenlőségi Éve volt. Ebből az alkalomból 2007. október 14-én vak és látó muzsikusok Összhang címmmel közös hangversenyt adtak a Hoffmann & Flamich Bt. és a Művészetek Palotája közös rendezésében a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Ebből a hangversenyből született 2008-ban az Összhang Alapítvány, remélvén, hogy nevével is kifejezi az igényt a különbözőségekből adódó sokszínűség nélkülözhetetlen harmóniájára.Célunk a fogyatékossággal élők, elsősorban a látássérültek teljesebb társadalmi integrációja, valamint méltó módon felhívni az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők értékeire, a bennük rejlő lehetőségekre, társadalmi jelenlétükre és szerepvállalásukra., továbbá arra, hogy nem csak jelen vannak a társadalomban, de számítani is lehet, sőt kell rájuk.

Mi történt?Az Összhang Alapítvány 2008. november 27-én ünnepi hangversennyel mutatkozott be a Nádor Teremben olyan ismert művészek közreműködésével, mint Perényi Eszter, Markovics Erika, Rónaszéki Tamás, Klézli János, Németh Tamás, Magyar Csaba és Szalóczy Pál. Az Alapítvány a hangversennyel a PEKINGI OLIMPIA ÉS PARALIMPIA ÉRMESEIT köszöntötte. Az esemény fővédnöke Dr. Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya volt. A hangversenyről a Reader’s Digest összefoglalót készített:
http://www.youtube.com/watch?v=-cfcmyPDa8I

A Reader’s Digest 2008-as “Hősöket keresünk” c. pályázatának közösségi kategóriáját az Összhang Alapítvány nyerte.

Az alapítvány első születésnapján, 2009. június 26-án a Szépművészeti Múzeummal közösen „Tapintható tárlat”-on mutatta be a RENESZÁNSZ A FÁRAÓK EGYIPTOMÁBAN című kiállítás tárgyait Dr. Bartos Zoltán, a Múzeumpedagógiai Osztály vezetője segítségével.

Az alapítvány részt vett a „Segíthetünk?” című turisztikai szolgáltatóknak szóló kiadvány elkészítésében, melyet 2009. július 1-én egy konferencia keretében mutattak be.

2009. október 10-én az alapítvány hangversenyt rendezett a Nádor Teremben a XX. Századi spanyol vak zeneszerző, Joaquín Rodrigo halálának tizedik évfordulója alkalmábólaz Összhang Alapítvány barátainak közreműködésével.
A koncerten fellépett a Fischer Annie ösztöndíjas Csáki András, számos nemzetközi gitárverseny győztese, akit 2009 novemberében Junior Prima díjjal tüntettek ki,; Markovics Erika, a Magyar Állami Operaház magánénekese; Flamich Maria, angol nyelvtanár, az alapítvány kuratóriumának tagja; Klézli János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára; Rónaszéki Tamás, a Budapesti Vonósok alapító tagja; zongorán közreműködött Boross Szilvia, a Járdányi Pál Zeneiskola tanára; a műsort Hoffmann Rita, angol nyelvtanár, az Összhang Alapítvány kuratóriumának tagja, vezette.

A hangverseny fővédnöke, Rafael Valle Spanyolország magyarországi nagykövete személyes jelenlétével tisztelte meg az eseményt.

2010. január 9-én Stuller Gyula, Hargitai Géza (hegedű), Németh Géza, Shimanuki Yukari (mélyhegedű), Mező László, Onczay Csaba (gordonka) tolmácsolásában Brahms: G-dúr (Op. 36) vonóshatosa és Csajkovszkij Firenzei emlék című műve csendült fel a Nádor Teremben. A művészek a hangversennyel az Összhang Alapítvány céljait segítették, az Alapítvány e két utóbbi koncert bevételét látássérült felnőttek nyelvoktatására fordítja.

Mi történik?Idegen nyelvek ismerete minden kétséget kizáróan jelentős mértékben járul hozzá a látássérültek társadalmi szerepvállalásához, mivel több esélyt biztosít a munkaerőpiacon,ezért az Összhang Alapítvány, amelynek célja a teljesebb társadalmi integráció előmozdítása, a Cambridge University Press magyarországi képviseletével karöltve igyekszik lehetőséget nyújtani, hogy látássérültek számára is hozzáférhető legyen a versenyképes nyelvtudás.

az Alapítvány ez év márciusában 3 kislétszámú nyelvvizsga-felkészítő csoportot indított látássérült felnőttek, egy egyetemi előkészítő tanfolyamot pedig fiatalok számára.

Partnerünk a Vakok Általános Iskolája. A kuratórium a gyakorlatban is fontosnak tartja szemléltetni a fogyatékosok minőségi társadalmi szerepvállalását, ezért a tanfolyamok vezetésére kiválóan felkészült látássérült nyelvtanárokat kért fel.

Az információs és kommunikációs technológia is jelentős segítséget nyújt a látássérültek társadalmi szerepvállalásához. Egy akadálymentes, hozzáférhetőbb világ nélkülözhetetlen eszköze a Braille kijelző, amelynek segítségével nyomon követhető a képernyőn megjelenő információ. Egy Braille kijelző költséges, érzékeny és számos esetben(tanulás, munkavállalás) nélkülözhetetlen segédeszköz, ezért küldetésünknek tekintjük, hogy Braille kijelzők beszerzéséhez és javíttatásához nyújtsunk anyagi támogatást Braille-írást használó látássérültek számára, így járulva hozzá a Braille-írás jövőbeni alkalmazásához és a látássérült személyek méltóságához.

Kérjük, segítsék munkánkat, hogy minél több látássérült ember végezhessen a társadalom számára is fontos, hasznos munkát.

Segítségüket előre köszönjük.

Tisztelettel és köszönettel:
Az Összhang Alapítvány kuratóriuma nevében
Hoffmann Rita, Flamich Maria
Adószám: 18722437-1-13
Számlaszám: 11705008-20495659
Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU80 1170 5008 2049 5659 0000 0000

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* egy = 3

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 9:00: - Ruzsa Viktor műsora
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 10:00: Tízórai - Godó Gyurival
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: MVGYOSZ. hírlevél - A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hírlevél műsora
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Az év 33. hete és 224. napja.
Holnap Klára napja lesz.

944. A magyarok a bajor földre ütöttek be, de Wels mellett oly nagy vereséget szenvedtek, hogy "soha azelőtt annyira meg nem gyengíttettek."


1456. A sok el nem temetett, vagy rosszul elásott hullának erjedése a nyári hőségben, járványt okozott, mely Hunyadi Jánosra is átragadt. A jobb levegőjű Zimonyba vitték, ahol a gyóntató atyának ezt felelte: "Uram, kész vagyok én az örök útra.'


Heltai Jenő / 1871. aug.11. - 1957. szept.3. /

Diadal

"...Hogyha szívem panaszának
Csak egyszer is visszhangja támadt,
Ha egy dalom könnyet fakasztott,
Mit bánom én a sok kudarcot!

És hogyha egy leány volt,
Aki egy percig értem lángolt;
Ma fittyet hányok mindeneknek,
Mit bánom én, ha nem szeretnek!

Egy dal, amelyet emlegetnek,
Egy csók, amelyet nem felednek:
Bármi rövid volt, bármi rég volt,
De diadalnak épp elég volt.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com