Bevásárlóközpontok, pályaudvarok: még mi

Beküldve ide: Egyéb | 0

Akciót hirdetett a rendőrség – megint intenzíven ellenőrizték a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyek jogosulatlan használóit.

Dr. Tóth Gábor dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az augusztusi akció eredményességére való tekintettel 2008. szeptember 22. és 26. között ismételten fokozott ellenőrzést rendelt el, melynek célja a mozgássérült parkolási igazolványokkal történő visszaélések hatékony felderítése és a mozgássérült gépjármű várakozóhelyek jogellenes használatának ellenőrzése volt. Az összesen 35 fő részvételével zajló 5 napos akció során a Budapesti Rendőr-főkapitányság – a Fővárosi Közterület-felügyelet hatékony közreműködésével – többek között a budai és pesti belvárosi mozgássérült parkolóhelyeket, a bevásárlóközpontokat, valamint a pályaudvarok környékét ellenőrizte. Az akció során a rendőrök 424 főt igazoltattak, melynek során egy csalás miatt körözött személy fogtak el a járőrök. A fokozott ellenőrzés során egyetlen esetben került sor előállításra igazolás megtagadása miatt. A rendőrség munkatársai 131 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 55 esetben, összesen 676 ezer forint értékben szabtak ki helyszíni bírságot az akcióban részt vevő kollegák. A fokozott ellenőrzés során a rendőrök hamis vagy hamisított mozgássérült kártyával nem találkoztak, illetve jogosulatlan felhasználás sem történt. Hírforrás: Hírszerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


hét * 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..