Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Er-go - Anna

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

BKK Információk

 

18:43

Január 24.

PÉNTEK

szerkeszti:

Nemesszeghy Dániel

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

 

Nincs már forgalmi akadály a II., Szépjuhászné úton az Üdülő útnál.

 

A Kőbányai Vásárváros területén rendezvényt tartanak, ezért a környéken a megszokottnál erősebb forgalomra, torlódásra számíthatnak. A 10-es autóbusz sűrűbben közlekedik szombatig.

 

Erős a forgalom a 6-os főúton az M0-ás közelében, az M3-as autópálya kivezetőjén a Rákospalotai körvasút sortól, a Rákóczi úton, az Üllői úton szakaszonként, a Nagykörúton és a Hungária körgyűrűn a nagyobb csomópontoknál.

 

 

FRISS HÍREK, HÉTVÉGI ELŐREJELZÉS

 

A Könyves Kálmán körúton az Árpád híd felé az Üllői út előtt sávlezárásra számítsanak gázvezeték-javítás miatt.

 

XIII., Szent László úton a Mór utca után útszűkületre számítsanak vízvezeték-építés miatt.

 

Szombaton napközben az I., Alagút utcában a Krisztina körútnál irányonként egy sáv járható daruzás miatt. Az Apor Vilmos tér, illetve a Naphegy tér felé a 105-ös és a 178-as autóbusz, a Deák Ferenc tér irányában pedig a 16B autóbusz Krisztina tér megállóját áthelyezik.  

 

Időszakos és szakaszos sávlezárásra kell készülni a Széll Kálmán tértől a Krisztina körút–Alkotás utca útvonalon a BAH-csomópontig vonulásos rendezvény miatt szombaton 11 és 12 óra között.

 

Az V., Honvéd utcában az Alkotmány utca után, illetve a Szemere utcában az Alkotmány utca előtt útszűkületre számítsanak elektromos közműépítés miatt.

 

Lezárták a VI., Szondi utcát a Bajza utca és a Székely Bertalan utca között építkezés miatt.

 

Tart a vágányfelújítás a Bosnyák térnél; a Nagy Lajos király útján mindkét irányban sávlezárásra kell számítani, a Csömöri úton befelé pedig sávelhúzással egy sáv járható.

 

VIII., Baross utcában befelé a Mária utca után útszűkület lassítja a közlekedést építkezés miatt.

 

Rákóczi hídon Pest felé a Dombóvári úti felhajtónál és a Soroksári úti lehajtónál is útszűkületre és sebességkorlátozásra készüljenek a vasúti híd felújítása miatt.

 

Szakaszosan lezárják a XI., Napóra utcát és az Örkény István utcát csatornaépítés miatt.

 

A Nagytétényi úton befelé a Tóth József utcánál sebességkorlátozásra és sávlezárásra számítsanak közműjavítás miatt.

 

Megváltozott a forgalmi rend a XI., Tétényi úton az Etele útnál, mert átállították a jelzőlámpákat. A kifelé és a befelé vezető oldalon minden sávban egyszerre mutatnak szabadjelzést, ezért a balra kanyarodó sávban közlekedőknek elsőbbséget kell adniuk.

 

XVIII., Barta Lajos utcában a Kondor Béla sétánynál útszűkületre számítsanak felújítási munkák miatt. A Darányi Ignác utca felé közlekedő BKK-járatok érintett megállóját áthelyezték.

 

A XIX., Derkovits Gyula utcában a Wesselényi utcánál útszűkületre számítsanak, mert javítják az útburkolatot. A Kőbánya-Kispest felé közlekedő BKK-járatok Wesselényi utca megállóját áthelyezték.

 

Budapesten érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata. A Fővárosi Önkormányzat kéri, hogy aki teheti, az egyéni gépjárműhasználat helyett a közösségi közlekedést válassza, valamint mellőzzék a legszennyezőbb környezetvédelmi kategóriába sorolt járművek használatát.

 

 

AZ M3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSA

 

Tart a metrófelújítás a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszon.

 

KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS

Munkanapokon az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusz jár, az M3E autóbusz a reggeli csúcsidőben a Határ úttól a Nagyvárad térre viszi az utasokat, de a Népligetnél nem áll meg, a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik, azonban a Határ út felé megáll a Népligetnél.

 

Hétvégenként az M3-as metró csak a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

 

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
- A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat.
- Hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és Pestszentimre térségéből a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
- A Szentlőrinci lakótelepről munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.

- Rákoskeresztúrról munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat. Kőbányán sűrűbben közlekedik a 85E autóbusz is.   

-  A Gyömrői út térségéből a reggeli csúcsidőn kívül délután is jár a 217E autóbusz, amely a Blaha Lujza téren biztosít közvetlen metrókapcsolatot.

- A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak. 

- A 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
- A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

- A 23E autóbusz hétvégén is közlekedik a Boráros tér és a Pesterzsébeti lakótelep kedvezőbb és gyorsabb elérése érdekében.

 

Lezárták az Ecseri út szervizútját a metróállomásnál. A 181-es és a 281-es autóbusz Ecseri út megállóját áthelyezték az Ecseri útra, a Dési Huber utcában pedig új, ideiglenes megállóhelyet létesítettek.

 

Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között sűrűbben járnak az elővárosi vonatok: hétköznap a reggeli csúcsidőben 7 percenként követik egymást. Ezen a szakaszon a Budapest-bérlettel utazók az InterCity és a gyorsvonatokkal is felár nélkül utazhatnak.

Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

A változásokról a BKK honlapján is tájékozódhatnak.

 

KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között, valamint a Könyves Kálmán körúton az Elnök utcától az Üllői útig buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbították a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői úton befelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárták a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozott a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. A Ceglédi útról egy sávban lehet az Üllői útra jobbra kanyarodni.  Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

A metrófelújítás idején kétirányú a XVIII., Kinizsi Pál utca. A Határ útnál és a Nagyvárad térnél a megváltozott forgalmi rend miatt gyalogosan is fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az Üllői úton és a párhuzamos útvonalakon, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Soroksári úton is hosszabb menetidőre kell készülni, érdemes ezért korábban vagy később útnak indulni, és előre megtervezni az utazást.

 

Az Alig utcát Váci útnál lezárták.

Népligetben tilos behajtani az M3-as metrópótló autóbusz útvonalára, valamint a Rapaics Raymund sétányra munkanapokon 6 és 18 óra között.

 

 

TOVÁBBI HÍREK

 

Lezárták ÚjpestenBerlini utcát a Madridi utca és a Tél utca között felújítás miatt. A 120-as autóbusz mindkét irányban terelt útvonalon közlekedik, több megálló kimarad.

 

Nagykőrösi úton az autópiac és a Hofherr Albert utcai körforgalom között egy szakaszon a forgalmat a parkolón át terelik csatornaépítés miatt.

 

A Lánchídon súlykorlátozást vezettek be, ezért az 5 tonnánál nehezebb járművek, a turistabuszok és a teherautók nem hajthatnak át a rajta. A korlátozás alól kivételt jelentek azonban a BKK járatai.

 

Tart a felújítás az M0-ás autóúton. A 6-os főúti csomópontban az M1-es autópálya felől érkezők Érd felé nem tudnak lehajtani a 6-os főútra. Halászteleknél az M1-es autópálya felé a lehajtót zárták le.

 

 

BKK Info
BKK Budapesti Közlekedési Központ
Zártkörűen Működő Részvénytársaság
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 2.
Tel.: +36 1 266 90 03
Honlap:
www.bkk.hu/bkkinfo
E-mail:
bkk.info@bkk.hu

 

 

 

 


Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.

This message and any attachment are confidential and are legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of or reliance upon the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient designated above by the sender is unauthorised and strictly prohibited.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 24. péntek, Timót napja van.
Az év 04. hete és 24. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1458. Hunyadi Mátyás, a 15 éves beszterceigróf, Pesten a Duna jegén királlyá választatik.


1670. Zrínyi Péter utasítására veje, II.Rákóczi Ferenc a felvidéki 13 vármegyévelgyűlést tartatott Zemplénben, ahol a rendekerősen kifakadtak a németek ellen.


Gábor Andor /1884.jan.24. - 1953. jan.21. /

Hull a hó

"...Ablakokon jégvirág van,
művészkedő hideg csípte
Domb lejtőjén hóból dunna,
faágakon hóból csipke.

Képzelhetsz-e ennél szebbet,
szemnek, szívnek ékesebbet?
Ékesebbet? édesebbet?
ennél békességesebbet? "

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz nyolc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302