Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hírek -

Hallgatók száma: 3

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

BKK Információk

cid:image001.png@01D636A4.70927070

17:45

Május 30.

SZOMBAT

szerkeszti:

Schilling Zsolt

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

 

 

 

FRISS HÍREK, HÉTVÉGE

 

Vasárnap és hétfőn a BKK járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az M3-as metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár (továbbra sem áll meg az Arany János utcánál és a Ferenciek terénél), az M3-as pótlóbusszal a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között lehet utazni.

 

Lezárták a Pesti alsó rakpartot a Közraktár utca és a Margit híd között, mert a hétvégére átadták a gyalogos és kerékpáros forgalomnak.

 

A pünkösdi hosszú hétvégén lezárják naponta 8 és 20 óra között az autósok elől az Üllői útVámház körútSóház utcaKözraktár utcaKinizsi utca által határolt területet.

 

A Libegő ismét üzemel hétvégéken és ünnepnapokon.

 

Ezen a hétvégén a 4-es és a 6-os villamoson gyerekek mondják be a megállóhelyek neveit Gyermeknap alkalmából.

 

Hétvégén a H8-as HÉV helyett pótlóbuszok közlekednek Kerepes és Gödöllő között karbantartás miatt. A H8-as pótlóbusz betér Szilasligetre és Mogyoródra is, a H8E gyorsjárat, csak a 3-as főúton közlekedik. H8SZ igényvezérelt pótlóbusz is közlekedik Mogyoród és Szentjakab között naponta 8 és 20 óra között.

 

A Weiss Manfréd úton Csepel felé napközben lezárják a külső sávot a Kvassay híd után közműjavítás miatt.

 

II., Felső Zöldmáli úton a Barlang utca közelében útszűkületre számítsanak gázvezeték-javítás miatt.

 

A III., Mozaik utcában a Leányfalu utcánál a Szentendrei út felé útszűkületre kell készülni vízvezeték javítása miatt.

 

Egyirányúsították a IX., Koppány utcát a Külső-Mester utcától a Gubacsi útig gázvezeték-építés miatt. A Soroksári út és a Gubacsi út közötti szakaszon útszűkületre és sávelhúzásra számítsanak.

 

Tart a vízvezeték-felújítás a XV., Bethlen Gábor utcában, emiatt egyirányúsították a Szerencs utcától a Wysocki utcáig. A Dugonics utcában a Pázmány Péter utca felé a Bethlen Gábor utcánál lezárták a fél útpályát, a Bethlen Gábor utcában a Bácska utca felé pedig útszűkületre számítsanak.

 

Egyirányúsították a XX., Török Flóris utcát a Kövező utcától az Emlékezés teréig csatornafelújítás miatt, a forgalom a villamospályán haladhat.

 

Csepelen a Széchenyi István utcában a Görgey Artúr térnél sávlezárásra kell számítani a Kossuth Lajos utca közelében csatornajavítás miatt.

 

Soroksári úton a Haller utcánál mindkét irányban csak két sáv járható vágányépítés miatt. A Soroksári útról nem lehet jobbra a Haller utcába kanyarodni, oda a Dandár utca–Vaskapu utca vagy a Pápay István utca–Szent Benedek utca útvonalon juthatnak el. A Szent Benedek utca egyirányúsága megfordult, a Haller utcában a Soroksári út előtt pedig útszűkületre számítsanak.

A 24-es villamos rövidített útvonalon a Keleti pályaudvar és a Soroksári út között közlekedik, a Közvágóhíd felé a 2-es villamosra vagy a Soroksári úti autóbuszokra kell átszállni.

 

A budai fonódó villamoshálózaton (a 17-es, a 41-es, az 56-os, az 59-es és a 61-es vonalon) a kerékpárszállításra utaló piktogrammal megjelölt valamennyi Tátra típusú villamoson lehet kerékpárt szállítani, kocsinként legfeljebb egyet.

 

A járványveszély miatt a BKK járatain kizárólag maszkban, illetve kendővel vagy sállal fedett arccal lehet utazni!

 

Az Árpád híd Pestre vezető oldalán lezárták a külső sávot a Margitszigeti bejárónál karbantartás miatt. Éjszakánként (22 órától másnap 5 óráig) a középső sávot is lezárják.

 

Lezárták a fél útpályát a Budafoki úton befelé a Bertalan Lajos utca után gázvezeték-javítás miatt.

 

Lezárták a XVII., Szabadság sugárúton a Robogó utcai vasúti átjárót karbantartás miatt.

 

Megváltozott a rend a XVII., Cinkotai úti vasúti átjárónál. A Cinkotai úton mindkét irányban csak a felüljárón lehet közlekedni. A Rétsár utcánál félpályás lezárásra számítsanak, a váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa szabályozza. Megnyitották a Kőtelek utcát, de a Cinkotai útnál csak jobbra lehet majd kanyarodni. A gyalogos és a kerékpáros forgalom továbbra is vasúti átjárón haladhat. A Liget sornál megszűnt a közvetlen közúti kapcsolat a Cinkotai úttal. Az erre tartók mindkét irányban a Gyöngytyúk utca–Heltai Gáspár utca útvonalon tudnak kerülni.

46-os, a 276E, a 968-as és a 998-as autóbusz Liget sor megállóját áthelyezték.

 

A II. Rákóczi Ferenc úton az M0-ás híd alatt 3,8 méteres magasságkorlátozást vezettek be felújítás miatt. Az M0-áson a halásztelki lehajtóágat lezárták az M1-es irányában, a 6-os főúti csomópontnál az M5-ös autópálya irányában csak egy sáv járható, valamint lezárták a le- és felhajtót. Kerülni az M6-os autópályán keresztül lehet.
Megnyitották az M0-ás halásztelki felhajtóját az M1-es felé vezető oldalon, viszont lezárták a leshegyi fel- és lehajtó ágat.

 

KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSI VÁLTOZÁSOK A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY MIATT

 

BKK-járatok sűrűbben, a tanítási időben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek.

 

A járványveszély miatt a BKK járatain kizárólag maszkban, illetve kendővel vagy sállal fedett arccal lehet utazni!

 

- A 100E autóbusz átmenetileg nem jár, a repülőtér azonban elérhető a Nagyvárad térről induló 200E autóbusszal,

- a H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekedik,

- a H9-es HÉV szintén a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik, de a reggeli csúcsidőben sűrűbben indul,

- a Volánbuszokon az év végi, illetve a tanszüneti menetrend lépett életbe,

- a D2-es és a D11-es hajójárat nem közlekedik, illetve a Libegő és a Budavári Sikló sem jár,

- az M2-es és az M4-es metró pénteken és szombaton a munkanapi menetrendhez hasonlóan este fél 12-ig közlekedik.

 

villamossal utazóktól azt kéri a BKK, hogy ne álljanak a vezetőfülke mögött a járművezetők egészségének védelme érdekében, a le- és felszálláshoz pedig a hátsó ajtókat vegyék igénybe. Az autóbuszok és trolibuszok első részét is lezárták, így az első ajtón nem lehet fel- és leszállni.

 

Az egészségügyi dolgozók díjmentesen használhatják a BKK járatait a megfelelő dokumentum felmutatásával. További részletek a bkk.hu oldalon.

 

MOL Bubi közbringarendszer átmenetileg jelképes, havi bruttó 100 forintos áron vehető igénybe. Városszerte 157 gyűjtőállomáson 2071 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére. Elindult az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége, így a felhasználóknak nem kell bemenniük az ügyfélszolgálatra a kerékpárok használatához. A 100 forintos bérlettel alkalmanként 30 percet lehet kerékpározni további díj megfizetése nélkül. További információ a MOL Bubi oldalán.

 

Kerékpársávot alakítottak ki az Üllői úton a Kálvin tér és a Könyves Kálmán körút között, a Villányi úton, a Bartók Béla úton a Tétényi út és a Ménesi út között, valamint a Tétényi úton befelé a Vahot utcától a Szent Imre Kórházig és a Bartók Béla úttól a Vahot utcáig is.

 

A Nagykörúton az Üllői út és a Nyugati tér között kerékpársávot alakítottak ki, ezért mindkét irányban már csak a belső sáv járható. A Teréz körúton a Podmaniczky utcától a Nyugati térig a külső sávban buszsávot jelöltek ki.

 

AZ M3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSA

 

Tart a metrófelújítás a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszon.

 

KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS

Munkanapokon az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, de a Ferenciek terénél és az Arany János utcánál nem áll meg. A lezárt állomások környéke a sűrűn induló 2-es villamossal, a 47-es és a 49-es villamossal, illetve a Rákóczi úton közlekedő járatokkal, továbbá az M2-es és az M4-es metróval közelíthető meg. A 9-es, a 15-ös és a 115-ös autóbusz igénybevételét is ajánljuk. A 72-es és a 73-as trolibusz meghosszabbított útvonalon, a Deák Ferenc térig közlekedik.

Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusz jár, az M3E autóbusz a reggeli csúcsidőben a Határ úttól a Nagyvárad térre viszi az utasokat, de a Népligetnél nem áll meg, a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik, azonban a Határ út felé megáll a Népligetnél.

 

Hétvégenként az M3-as metró csak a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

 

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
- A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat.
- Hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és Pestszentimre térségéből a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
- A Szentlőrinci lakótelepről munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.

- Rákoskeresztúrról munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat. Kőbányán sűrűbben közlekedik a 85E autóbusz is.

-  A Gyömrői út térségéből a reggeli csúcsidőn kívül délután is jár a 217E autóbusz, amely a Blaha Lujza téren biztosít közvetlen metrókapcsolatot.

- A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak.

- A 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
- A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

- A 23E autóbusz hétvégén is közlekedik a Boráros tér és a Pesterzsébeti lakótelep kedvezőbb és gyorsabb elérése érdekében.

 

Lezárták az Ecseri út szervizútját a metróállomásnál. A 181-es és a 281-es autóbusz Ecseri út megállóját áthelyezték az Ecseri útra, a Dési Huber utcában pedig új, ideiglenes megállóhelyet létesítettek.

 

Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között sűrűbben járnak az elővárosi vonatok: hétköznap a reggeli csúcsidőben 7 percenként követik egymást. Ezen a szakaszon a Budapest-bérlettel utazók az InterCity és a gyorsvonatokkal is felár nélkül utazhatnak.

Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

A változásokról a BKK honlapján is tájékozódhatnak.

 

KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS

Lezárták az Üllői úton a befelé vezető sávokat a Könyves Kálmán körút előtt, a felüljáró mellett. Mindkét irány forgalma a felüljáró túloldalán haladhat egy-egy sávban, a Könyves Kálmán körútra továbbra is rá tudnak kanyarodni az Árpád híd és a Rákóczi híd felé is.

Befelé a Könyves Kálmán körút után, a felüljáró mellett egy sáv járható. Szintén a befelé vezető oldalon a Könyves Kálmán körút előtt már korábban lezárták a parkoló területét.

Lezárták a Könyves Kálmán körúton a Rákóczi híd irányában az Üllői útra kifelé kanyarodó belső sávot.

 

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között, valamint a Könyves Kálmán körúton az Elnök utcától az Üllői útig buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbították a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői úton befelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárták a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozott a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. A Ceglédi útról egy sávban lehet az Üllői útra jobbra kanyarodni.  Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

Az Üllői úton a Pöttyös utcánál mindkét irányban útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

A metrófelújítás idején kétirányú a XVIII., Kinizsi Pál utca. A Határ útnál és a Nagyvárad térnél a megváltozott forgalmi rend miatt gyalogosan is fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az Üllői úton és a párhuzamos útvonalakon, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Soroksári úton is hosszabb menetidőre kell készülni, érdemes ezért korábban vagy később útnak indulni, és előre megtervezni az utazást.

 

Az Alig utcát Váci útnál lezárták.

Népligetben tilos behajtani az M3-as metrópótló autóbusz útvonalára, valamint a Rapaics Raymund sétányra munkanapokon 6 és 18 óra között.

 

A felújításhoz kapcsolódó munkák miatt lezárták a Határ út metróállomásnál az Üllői út felől a Vak Bottyán út felé vezető útpályát. A P+R parkoló a Kőér utca–Vak Bottyán út útvonalon elérhető.

 

 

TOVÁBBI HÍREK

 

Lezárták a XIV., Csömöri úti felüljárót felújítás miatt (a gyalogosforgalom előtt is). A hídon félpályán csak a BKK járatai hajthatnak át. A XV., Molnár Viktor utcából a Drégelyvár utcánál csak egyenesen és jobbra lehet haladni, Zuglóban a Csömöri útról pedig csak a Cinkotai út felé lehet tovább haladni. A XIV., Erzsébet királyné útján az Öv utcánál, XV., Kolozsvár utcában a Rákospalotai körvasútsornál és a Bánkút utcában a Szerencs utcánál jelzőlámpás csomópontot alakítottak ki.

 

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tart a távhővezeték-építés. A Szabad sajtó úton sávelhúzással irányonként két sáv járható. Az érintett BKK-járatok Március 15. tér megállóját áthelyezték.

 

Megváltozott a forgalmi rend a XVII., Cinkotai úti vasúti átjárónál. A Cinkotai úton mindkét irányban csak a felüljárón lehet közlekedni. A Rétsár utcánál félpályás lezárásra számítsanak, a váltakozó irányú áthaladást jelzőlámpa szabályozza. Megnyitották a Kőtelek utcát, de a Cinkotai útnál csak jobbra lehet majd kanyarodni. A gyalogos és a kerékpáros forgalom továbbra is vasúti átjárón haladhat. A Liget sornál megszűnt a közvetlen közúti kapcsolat a Cinkotai úttal. Az erre tartók mindkét irányban a Gyöngytyúk utca–Heltai Gáspár utca útvonalon tudnak kerülni.

46-os, a 276E, a 968-as és a 998-as autóbusz Liget sor megállóját áthelyezték.

 

BKK Info

BKK Budapesti Közlekedési Központ

Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1088 Budapest, Szabó Ervin tér 2.

Tel.: +36 1 266 9003

Honlap: kozut.bkkinfo.hu

E-mail: bkk.info@bkk.hu

cid:image002.png@01D636A4.70927070

 

 

 

 

 

 


Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.

This message and any attachment are confidential and are legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of or reliance upon the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient designated above by the sender is unauthorised and strictly prohibited.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. május 31. vasárnap, Angéla, Petronella napja van.
Ma van a(z) Nemdohányzó világnap.
Az év 22. hete és 152. napja.
Holnap Tünde napja lesz.

1440. Erzsébet, özvegy királyné, csecsemő fia koronázása után, a bölcsőbe csomagolt koronával Győrbe vonult.


1943. Könyvnapok kezdete Budapesten. Megjelent 80 könyv, valamennyi magyar szerző műve. Köztük: Babits Mihály: Az európai irodalom története, Bartók Béla-Kodály Zoltán: Erdélyi és magyar népdalok c. könyve.


Lesznai Anna: Elviharzott május

"...Május, be jó, hogy elmúlsz!
Gyötrelmes ünneped
Öröklétszomjazó,
Száguldó pillanat.

Most tisztább lesz a menny,
Sötétebb lesz a lomb
Lassúbb a szívverés,
Az árnyas fák alatt..."

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz kilenc = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com