Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
napoleon boulevard - Vallomás

Hallgatók száma: 8

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

BKK Információk

15:18

Március 31.

KEDD

szerkeszti:

Varga Etele

 

RENDKÍVÜLI HÍREK

 

Fennakadásra számíthatnak a II. Rákóczi Ferenc úton a Csepeli temető környékén, illetve élénk a forgalom az Üllői úton, a Kerepesi úton, a Váci úton, a Nagykörúton és a Hungária körgyűrűn szakaszonként.

 

Kispesten, a Báthory utcában a József Attila utcánál útszűkületre kell számítani csatornajavítás miatt.

 

Csepelen, a Szebeni utcában a Kikötő utcánál több helyen útszűkületre készüljenek, mert csatornát javítanak.

 

XX., Bádogos utcában a Jókai Mór utca közelében csatornajavítás miatt útszűkületre számítsanak.

 

 

FRISS HÍREK

 

villamossal utazóktól azt kéri a BKK, hogy ne álljanak a vezetőfülke mögött a járművezetők egészségének védelme érdekében, a le- és felszálláshoz pedig a hátsó ajtókat vegyék igénybe. Az autóbuszok és trolibuszok első részét átmenetileg már korábban lezárták, így az első ajtón nem lehet fel- és leszállni.

 

A BKK-járatok a tanítási szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekednek, a H6-os HÉV pedig a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint jár. A Volánbuszokon a tanítási szünetben alkalmazott (K1-es) menetrend lépett életbe.

 

A H5-ös és a H7-es HÉV a tanítási szünetek idején érvényes menetrend szerint közlekedik. A H8-as és a H9-es HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint jár, de a reggeli csúcsidőben sűrűbben indul.

 

Az egészségügyi dolgozók díjmentesen használhatják a BKK járatait a megfelelő dokumentum felmutatásával. További részletek a bkk.hu oldalon.

 

Az M2-es és az M4-es metró pénteken és szombaton ismét a munkanapi menetrendhez hasonlóan este fél 12-ig közlekedik.

 

A Libegő nem üzemel az utasok egészségének védelmében.

 

Április 1-től, szerdától a csökkenő utasszám miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje. A BKK járatai a tanszüneti menetrendnél ritkábban, de csúcsidőben a nagyobb kihasználtságú vonalakon továbbra is gyakran indulnak. Sűrűn közlekedik az M2-es, az M3-as és az M4-es metró, az 1-es villamos, az M3-as metrópótló autóbusz, valamint a kiskörúti és a nagykörúti villamosok. Gyakrabban járnak a Thököly úti és egyes kőbányai, rákoskeresztúri és káposztásmegyeri autóbuszok is. A 100E autóbusz közlekedése ideiglenesen szünetel, a repülőtér azonban továbbra is elérhető a Nagyvárad térről induló 200E járattal. Érdemes előre megtervezni az utazást a BKK Futár alkalmazással.

 

MOL Bubi közbringarendszert átmenetileg jelképes, havi bruttó 100 forintos áron lehet használni. Városszerte 157 gyűjtőállomáson 2071 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére. Pilot jelleggel elindult az online regisztráció és szerződéskötés lehetősége, így a felhasználóknak nem kell bemenniük az ügyfélszolgálatra a kerékpárok használatához. A 100 forintos bérlettel alkalmanként 30 percet lehet kerékpározni további díj megfizetése nélkül.

 

Az I., Krisztina körúton a Roham utca után a Déli pályaudvar felé vezető oldalon sávlezárásra számítsanak, mert vízvezetéket javítanak. A forgalom a villamossínen haladhat.

 

Az I., Naphegy téren szakaszosan lezárják a fél útpályát, mert vízvezetéket építenek.

A 178-as autóbusz Naphegy tér végállomását áthelyezték a Dezső utcába.

 

A III., Batthyány utcában (11-es főúton) kifelé a Juhász Gyula utca vonalától a Hadrianus utcáig lezárták a külső sávot burkolatjavítás miatt.

 

A VII., Király utcában a Rózsa utcánál útszűkületen kell áthajtani burkolatjavítás miatt.

 

Lezárták XI., Bercsényi utcát a Karinthy Frigyes út és a Lágymányosi utca között gázvezeték építés miatt.

 

A II., Pusztaszeri úton a Szépvölgyi út előtt sávlezárásra készüljenek csatornajavítás miatt.

 

Szent Gellért rakparton a Szabadság híd közelében északi irányban a villamospályára terelik a forgalmat elektromos közműjavítás miatt.

 

A XIV., Nagy Lajos király útján az Örs vezér tere felé a Limanova köznél útszűkület okoz lassulást csatornajavítás miatt.

 

A XVII., Zrínyi utcában a városhatár felé a Szigetcsép utca előtt útszűkületre számítsanak vízvezeték-javítás miatt.

 

XVIII., Csapó utcában lezárták a fél útpályát a Barta Lajos utca előtt, mert gázvezetéket javítanak.

 

Péntekig napközben az M5-ös autópálya bevezető szakaszán a Nagysándor József utcai felüljárótól a Határ útig szakaszonként sávlezárásra számítsanak, mert aknafedlapokat cserélnek.

 

Az I., Batthyány utcában a Gyorskocsi utcánál útszűkületen kell áthajtani, mert gázvezetéket építenek.

 

III., Bécsi úton befelé a Szomolnok utca előtt a belső sávot lezárták gázvezeték javítása miatt.

 

A IV., Kiss Ernő utcában a Görgey Artúr utcánál lezárták a fél útpályát elektromos közműjavítás miatt, de parkolási tilalmat vezetnek be, így továbbra is mindkét irányban egy-egy sáv járható.

A X., Gergely utcában a Sibrik Miklós út közelében a benzinkútnál napközben lezárják a fél útpályát elektromos közműjavítás miatt, a váltakozó irányú áthaladást jelzőőrök segítik.

 

Egyirányúsították a XI., Fehérló utcát a Zólyom köztől felfelé gázvezeték felújítása miatt.

 

XI., Dombóvári úton a Budai alsó rakpart irányában a Rákóczi hídnál egy sáv járható, a Pázmány Péter sétányon pedig a Dombóvári út felé sávelhúzással, de változatlanul két sávon lehet közlekedni a vasúti híd felújítása miatt. A Rákóczi hídon Pest felé a Dombóvári úti felhajtónál a 3,5 méternél szélesebb járművek továbbra sem tudnak a hídra felhajtani, valamint a Soroksári úti lehajtónál is útszűkületre és sebességkorlátozásra készüljenek. Már korábban lezárták a Laczkovich utcát a Rákóczi híd alatt.

 

XIII., Frangepán utcából a Röppentyű utcába a Béke út irányában nem lehet se jobbra, se balra kanyarodni, a Röppentyű utcában pedig útszűkület nehezíti a közlekedést csatornaépítés miatt.

 

XIII., Vágány utcában a Dózsa György útnál sávlezárásra számítsanak közműjavítás miatt. 30-as, a 30A, a 105-ös és a 230-as autóbusz Vágány utca/Dózsa György út megállóját a Keleti pályaudvar ill. az Apor Vilmos tér felé áthelyezték.

 

XIV., Semsey Andor utcában a Gizella út után útszűkületre számítsanak vízvezeték-építés miatt.

 

Az Üllői úton a Kisfaludy utcánál mindkét irányban két sáv járható. Befelé sávelhúzással halad a forgalom, kifelé a külső és a középső sávban lehet haladni.  Az M3-as metrópótló, a 914-es, a 914A és a 950-es autóbusz Corvin-negyed megállóját áthelyezték a Hőgyes Endre utcához. Nem messze innen, szintén az Üllői úton befelé lezárták a külső sávot egy szakaszon a Szigony utca után tűzcsap telepítése miatt. Már korábban lezárták a Szigony utcát az Üllői útnál az M3-as metró felújításához kapcsolódó munka miatt. A Szigony utca zsákutca lett, a Tömő utca egyirányúsága pedig megfordult a Szigony utca és a Leonardo da Vinci utca között.

 

Tart a vízvezetéképítés az IX., Üllői úton. Kifelé a Pöttyös utca után lezárták a buszsávot. Az M3-as metrópótló, a 914-es, a 914A és a 950-es autóbusz Pöttyös utca megállóját áthelyezték. 

 

Mindennap 20 órától üzemzárásig pótlóbusszal közlekedik a 3-as villamos helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Örs vezér tere között, a 28-as villamos helyett Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között, a 62A villamos helyett pedig az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as pótlóautóbusszal lehet utazni. A 95-ös autóbusz Kápolna utca megállóját a Puskás Ferenc Stadion felé áthelyezték.

 

Csepelen, a II. Rákóczi Ferenc úton az M0-ás híd alatt a forgalom egy sávon, irányonként váltakozva haladhat naponta 10 és 15 óra között felújítás miatt. Már korábban 3,8 méteres magasságkorlátozást vezettek be, illetve a Halásztelki le- és felhajtóágat lezárták az M1-es irányában. A II. Rákóczi Ferenc útról az M0-ásra az M1-es felé az újonnan megnyitott leshegyi felhajtón lehet feljutni, ami az 5103 sz. úton át érhető el. A 138-as autóbusz terelve közlekedik, nem érinti az Áruházi bekötőút és a Háros megállót. Az M0-ás autóúton6-os főúti csomópontban az M1-es autópálya felől érkezők Érd felé továbbra sem tudnak lehajtani. Az M6-os csomóponttól a 6-os főútig a forgalom csak két sávon haladhat egy szakaszon a zajvédőfal átépítése miatt.

 

Budavári Sikló nem üzemel a március végéig karbantartás miatt.

 

 

AZ M3-AS METRÓ FELÚJÍTÁSA

 

Tart a metrófelújítás a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti szakaszon.

 

KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS

Munkanapokon az M3-as metró a Nagyvárad tér és Újpest-központ között közlekedik, de a Ferenciek terénél és az Arany János utcánál nem áll meg. A lezárt állomások környéke a sűrűn induló 2-es villamossal, a 47-es és a 49-es villamossal, illetve a Rákóczi úton közlekedő járatokkal, továbbá az M2-es és az M4-es metróval közelíthető meg. A 9-es, a 15-ös és a 115-ös autóbusz igénybevételét is ajánljuk. A 72-es és a 73-as trolibusz meghosszabbított útvonalon, a Deák Ferenc térig közlekedik.

Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között pótlóbusz jár, az M3E autóbusz a reggeli csúcsidőben a Határ úttól a Nagyvárad térre viszi az utasokat, de a Népligetnél nem áll meg, a délutáni csúcsidőszakban is közlekedik, azonban a Határ út felé megáll a Népligetnél.

 

Hétvégenként az M3-as metró csak a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik. Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

 

Az M3-as metró déli szakaszával párhuzamosan közlekedő metrópótló autóbuszok mellett a dél-pesti városrészekből munkanapokon expressz járatok is indulnak a Nagyvárad térre, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében:
- A Havanna- és a Gloriett lakótelepről a 194M autóbusz gyorsjáratként a Nagyvárad térig viszi az utasokat.
- Hétköznapokon az Alacskai úti lakótelepről és Pestszentimre térségéből a 254M autóbusz a Nagyvárad térig közlekedik.
- A Szentlőrinci lakótelepről munkanapokon a 223M autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőben Pesterzsébeten át a Boráros térre viszi az utasokat, a 23E autóbusz ugyanakkor a Boráros térről csak Pesterzsébet, városközpontig közlekedik. Ebből a városrészből még a sűrűbben induló 99-es autóbusszal is könnyen megközelíthető a belváros.

- Rákoskeresztúrról munkanapokon a 161E autóbusz a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban az M2-es metróhoz az Örs vezér teréig viszi az utasokat. Kőbányán sűrűbben közlekedik a 85E autóbusz is.   

-  A Gyömrői út térségéből a reggeli csúcsidőn kívül délután is jár a 217E autóbusz, amely a Blaha Lujza téren biztosít közvetlen metrókapcsolatot.

- A Nagykőrösi út térségéből és Gyál felől a reggeli csúcsidőben a 84M, a 94M és a 294M autóbusz ugyancsak a Nagyvárad térig közlekedik, a külső végállomások felé azonban változatlanul a Határ útról indulnak. 

- A 200E autóbusz minden nap meghosszabbított útvonalon a repülőtérről a Nagyvárad térre viszi az utasokat.
- A felújítás idején sűrűbben közlekedik a 2-es villamos is.

- A 23E autóbusz hétvégén is közlekedik a Boráros tér és a Pesterzsébeti lakótelep kedvezőbb és gyorsabb elérése érdekében.

 

Lezárták az Ecseri út szervizútját a metróállomásnál. A 181-es és a 281-es autóbusz Ecseri út megállóját áthelyezték az Ecseri útra, a Dési Huber utcában pedig új, ideiglenes megállóhelyet létesítettek.

 

Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között sűrűbben járnak az elővárosi vonatok: hétköznap a reggeli csúcsidőben 7 percenként követik egymást. Ezen a szakaszon a Budapest-bérlettel utazók az InterCity és a gyorsvonatokkal is felár nélkül utazhatnak.

Soroksári úton, valamint a Nagykőrösi úton közlekedő dél-pesti elővárosi Volánbusz-járatok munkanapokon a reggeli csúcsidőben a Nagyvárad teret is érintik.

A változásokról a BKK honlapján is tájékozódhatnak.

 

KÖZÚTI KÖZLEKEDÉS

Az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út között, valamint a Könyves Kálmán körúton az Elnök utcától az Üllői útig buszsávot jelöltek ki. Meghosszabbították a buszsávot a Soroksári úton a Szabadkai úttól a Kén utcáig, a Boráros téren a Közraktár utca irányában, a Vajda Péter utcában a vasúti felüljárótól a Könyves Kálmán körútig, és az M5-ös autópálya bevezető szakaszán már a bevásárlóközpontoktól. A Gyömrői úton befelé a Csévéző utca előtt ugyancsak buszsávot alakítottak ki.

Lezárták a XIX., Vak Bottyán utcát a Lehel utca és a Ferihegyi Repülőtérre vezető út között.

Nagyvárad téren az Üllői útról a Haller utca felé csak egy sávon lehet haladni, a Vágóhíd utcából pedig nem lehet balra, az Albert Flórián útra kanyarodni. Kerülni az Üllői út–Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út útvonalon lehet.

Az Üllői úton az Ecseri útnál megváltozott a jelzőlámpák ritmusa: az Üllői úton befelé tartó forgalom egyszerre haladhat a Ceglédi út felől jobbra kanyarodó járművekkel. A Ceglédi útról egy sávban lehet az Üllői útra jobbra kanyarodni.  Az új forgalmi rend miatt a benzinkút csak a Balkán utca felől közelíthető meg.

A metrófelújítás idején kétirányú a XVIII., Kinizsi Pál utca. A Határ útnál és a Nagyvárad térnél a megváltozott forgalmi rend miatt gyalogosan is fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Az Üllői úton és a párhuzamos útvonalakon, így az M5-ös autópálya bevezető szakaszán és a Soroksári úton is hosszabb menetidőre kell készülni, érdemes ezért korábban vagy később útnak indulni, és előre megtervezni az utazást.

 

Az Alig utcát Váci útnál lezárták.

Népligetben tilos behajtani az M3-as metrópótló autóbusz útvonalára, valamint a Rapaics Raymund sétányra munkanapokon 6 és 18 óra között.

 

 

TOVÁBBI HÍREK

 

Egyirányúsították a Szentendrei utat a Mátyás király úttól a Hollós Korvin Lajos utcáig felújítás miatt. A 134-es autóbusz terelt útvonalon jár, a Szentlélek tér felé nem érinti a Madzsar József utca/Pünkösdfürdő utca és az Aquincum közötti megállókat. A 143-as és a 186-os autóbusz hétköznap nem közlekedik, helyette a 160-as és a 243-as autóbusz igénybevételét ajánljuk. A 160-as autóbusz Békásmegyer felé terelt útvonalon jár, nem érinti a Nád utca, a Pünkösdfürdő utca és a Békásmegyer megállót, az Óbudai rendelőintézet felé pedig a Pünkösdfürdő utca és a Nád utca megállót. A 943-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Dél-pesti autóbuszgarázs felé a Pünkösdfürdő utca és a Csillaghegy megállót.

 

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tart a távhővezeték-építés. A Szabad sajtó úton sávelhúzással irányonként két sáv járható. Az érintett BKK-járatok Március 15. tér megállóját áthelyezték. Az budai hídfőjénél Pest felé lezárják napközben a külső sávot és a buszsávot karbantartás miatt. Sávelhúzással irányonként két sáv járható, a Buda felé közlekedő BKK-járatok Döbrentei tér megállóját áthelyezték.

 

Félpályás lezárásra számítsanak a X., Venyige utcában és a Szentimrey utcában a Maglódi útnál a villamosátjáróban, a pálya felújítása miatt. A Venyige utcában napközben a váltakozó irányú forgalom jelzőőrös irányítással haladhat.

28-as és a 37-es villamos a Kada utca/Maglódi út és a külső végállomások között nem jár, 28A villamos pedig nem közlekedik. A Kada utca/Maglódi út és az Új köztemető (Kozma utca) között pótlóbusz szállítja az utasokat. A 95-ös és a 195-ös autóbusz a Kada utca/Maglódi út megállónál, a 202E autóbusz a szombatok kivételével pedig az Izraelita temető megállónál is megáll.

 

 

BKK Info
BKK Budapesti Közlekedési Központ
Zártkörűen Működő Részvénytársaság
1088 Budapest, Szabó Ervin tér 2.
Tel.: +36 1 266 90 03
Honlap:
www.bkk.hu/bkkinfo
E-mail:
bkk.info@bkk.hu

 

 

 

 


Ezen üzenet és annak bármely csatolt anyaga bizalmas, jogi védelem alatt áll, a nyilvános közléstől védett. Az üzenetet kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazottak használhatják fel. Ha Ön nem az üzenet címzettje, úgy kérjük, hogy telefonon, vagy e-mail-ben értesítse erről az üzenet küldőjét és törölje az üzenetet, valamint annak összes csatolt mellékletét a rendszeréből. Ha Ön nem az üzenet címzettje, abban az esetben tilos az üzenetet vagy annak bármely csatolt mellékletét lemásolnia, elmentenie, az üzenet tartalmát bárkivel közölnie vagy azzal visszaélnie.

This message and any attachment are confidential and are legally privileged. It is intended solely for the use of the individual or entity to whom it is addressed and others authorised to receive it. If you are not the intended recipient, please telephone or email the sender and delete this message and any attachment from your system. Please note that any dissemination, distribution, copying or use of or reliance upon the information contained in and transmitted with this e-mail by or to anyone other than the recipient designated above by the sender is unauthorised and strictly prohibited.

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 10:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 11:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: Life is life - életmód magazin
 • 17:00: - Fodor Tomival
  Tarts velünk a "Mega slágerek világába"! Minden hétköznap 17-20 óra között jelentkezik a Dolce vita Music Show Fodor Tomival a Hobby Rádióban! Tarts Tomival és ő feldobja a délutánod!
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - esélyegyenlőségi magazinműsor Ruzsa Viktorral
  Rádiónk 2008. (indulása) óta fontosnak tartja a sérült emberekről szóló információkat eljuttatni az érintettek és érdeklődők számára.

  Műsorunk célcsoportja a sérült emberek és hozzátartozóik, a szociálisan érzékeny emberek csoportja. Küldetésünk alapja, hogy a célcsoport számára igen csak hiányos információs, tájékoztató és nem utolsó sorban szórakoztató magazint juttassunk el fogyatékkal élők és a témában érintett emberek részére. Rádióműsorunk két heti rendszerességgel jelentkezik új műsorral.
  Egy műsor, melynek célja a fogyatékos személyek lehetőségeinek, jogainak, és ezen jogok érvényesítési eszközeinek bemutatása. Felhívni a figyelmet az igazi esélyegyenlőségre, az önálló életvitel, valamint a társadalomban való aktív részvétel, maradéktalan biztosításának a fontosságára.

  A műsort ugyanebben az időben, a kimaradt héten ismételjük.

  E műsorunkat több vidéki rádió is átveszi. Ha az Ön rádiójában is szeretné sugározni, keeressen minket bizalommal!
 • 22:00: Világjáró - Magyarosi Marianna utazási műsora
 • 23:00: - Reményik László interjú műsora
  A Vakok Állami Intézete, és az ötlet-, és házigazda Reményik László, "Ezer arc, ezer talentum" című közös programja minden hónap második keddjén (kivéve a nyári időszakot) megtekinthető élőben a Hermina út 21. szám alatt.
  (a rendezvények ingyenesek!)

  Cél, hogy minden hónap második keddjén olyan személyek legyenek a vendégek, akik tevékenységük, tudásuk, gondolataik, élettapasztalatuk révén szellemi munícióval tudnak szolgálni.

  Az interjú sorozat alkalmain két embert ismerhetnek meg a rendezvény látogatói, míg rádiónkban hetente egy-egy vendéget mutatunk be hallgatóink előtt (így a következő hétre csúszik át az aktuális rendezvény második vendége).

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. március 31. kedd, Árpád napja van.
Az év 14. hete és 91. napja.
Holnap Hugó napja lesz.

1625. Bethlen Gábor követeket küld Berlinbe, hogy megkérjék a brandenburgi választófejedelem húgának, Katalinnak kezét.


1849. A magyar hadsereg felállítása.


Szabó Lőrinc
/ 1900. márc. 31. - 1957. okt.3. /

Szél hozott, szél visz el

Köd előttem, köd mögöttem,
isten tudja, honnan jöttem,
szél hozott, szél visz el,
minek kérdjem: mért visz el?

Sose néztem, merre jártam,
a felhőkből kiabáltam,
erdő jött: jaj, be szép!
-megcibáltam üstökét.

Jött az erdő: nekivágtam,
a bozótban őzet láttam,
kergettem, ott maradt,
cirógattam, elszaladt.

Ha elszaladt, hadd szaladjon,
csak szeretőm megmaradjon,
szeretőm a titok,
ő se tudja, ki vagyok.

Isten tudja, honnan jöttem,
köd előttem, köd mögöttem,
szél hozott, szél visz el,
bolond kérdi, mért visz el?

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hét szorozva hét = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com