Családi nap

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

Ingyenes szűrővizsgálatokon, egészségügyi tanácsadáson, előadásokon vehetnek részt azok, akik május 23-án, szombaton ellátogatnak Debrecenbe a Baltazár térre a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére. A helyszínen tornával, fitnesz- és gyermekprogramokkal, helyi fellépőkkel várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden részvevő növeli a Richter Gedeon gyógyszercég Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinika számára tett felajánlását is.

Az egész család számára nyújt egészséges szórakozást május 23-án Debrecenben a Kölcsey Központ melletti Baltazár téren a Richter Egészségváros Program. A 10 órától 18 óráig tartó rendezvény keretében bárki évek óta halogatott egészségügyi ellenőrzéseken eshet túl, többek között prosztata-, csontritkulás- és bőrgyógyászati szűrést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett egészségügyi tanácsadásokon is részt vehetnek az érdeklődők: Alzheimer-kór, nőgyógyászati, kardiológiai és urológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ. A kampány védnöke, Rudolf Péter köszöntőjével, Katus Attila pedig ebéd utáni aerobic órájával igyekszik a lakosság figyelmét ráirányítani a megelőzés fontosságára, az egészség megőrzésének érdekében tett felelős lépésekre. A rendezvényen színpadra lépnek többek között a Debreceni Mazsorettek és a Valcer Táncstúdió, a Carmen Hip-Hop, az Abigél RSG csapata és a KIYOSUMI SE. A helyszínen nemcsak saját egészségükért tehetnek a látogatók, hanem a város egészségügyi intézményének fejlesztéséhez is hozzájárulhatnak. A Richter 2.000.000 forint adományt ajánl fel a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinika számára. Ezt az adományalapot a rendezvényre látogató és a programokban aktívan részt vevő lakosok egy játék keretében növelhetik. Érkezéskor minden résztvevő pontgyűjtő füzetet kap. Valamennyi szűrővizsgálatért, tanácsadáson való részvételért, egy-egy előadás meghallgatásáért, teszt kitöltéséért vagy a fitneszeszközök használatáért adománypontok járnak. A beváltott pontokat a Richter forintban hozzáadja a kórház számára szánt adomány alapösszegéhez. A saját szűrőadatokat tartalmazó füzetet a résztvevők megőrizhetik, és azt később megmutathatják háziorvosuknak. Az Egészségváros programsorozat első állomásán május 9-én szombaton a Kaposi Mór Oktató Kórház számára gyűjtöttek a kaposváriak. A közel 2.000 résztvevő majd 5.000 aktivitással növelte a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 3 432 800 forinttal gazdagodott az intézmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


* 1 = hat

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..