Csatorna munkálatok a XIII. kerületben

Beküldve ide: XIII. ker. | 0

Budapest XIII. kerület Esztergomi úti főgyűjtő csatorna építési munkái

1. Esztergomi út – Hegedűs Gyula utca (Dunavirág sor – Dráva u. között):

A O216 cm-es gerinc és a házi bekötések kiépítése a Révész utcai csomópont kivételével a Dunavirág sor és a Révész utca között, valamint a O180 cm-es gerinc kivitelezése a Révész utca és a Dráva utca között befejeződött. Jelenleg a házi bekötések átépítése folyik a Révész utca és a Dráva utca között. Befejezését 2010. március 20.-ra tervezzük.

2. Révész utca csomópont:

A csomópontban a feltárások a vártnál rosszabb közműhelyzetet mutatnak. Több olyan vezetéket (erősáram gáz, víz) találtunk, amelyek a kiviteli tervtől eltérően helyezkednek el, emiatt az eddig használt nagytáblás dúcolati rendszerünket csak részlegesen tudjuk beépíteni. A földmunka jelentős része kézi munkavégzéssel történik. Fentiek miatt a csomópontban a munkálatok 2010. 04.10.-re fejeződnek be.

3. Véső utca (Esztergomi út – Párkány utca között):

Jelenleg a O80 cm-es vb cső fektetése folyik. Befejezése 2010. 03. 17.

4. Révész utca, Kárpát utca, Dráva utca

A program részét képező, de még el nem kezdett utcák csatornaépítés kivitelezési ütemezése folyamatban van, március végéig véglegesen elkészül.

5. Esztergomi út – Hegedűs Gyula utca úthelyreállítása (Dunavirág utca – Dráva utca között)

Az út helyreállítási munkák a meglévő víznyelők átépítésével kezdődnek, amelyek az útvíztelenítéshez szükségesek. Utána indulhat el az út és járdaszegély kivitelezése, valamint az útpályaszerkezet kialakítása. A munkálatok áprilisi kezdéséig az ideiglenes mart aszfalt burkolatot folyamatosan karban tartjuk, kátyúzzuk és hengereljük.

6. Párkány utca:

A Dunavirág sor és a Párkány utca 22. szám között a csatornarekonstrukciós munkák 2010. március 12.-ig befejeződnek (1. ütem). A hátralévő 2. szakasz csak az előtte lévő ütem befejezése után kezdődik. (2.ütem: Párkány u 22.-Viza ;, 3.ütem: Viza u- Révész u )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


3 * kilenc =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..