Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Esti mese -

Hallgatók száma: 6

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Csupán 19 fogyatékkal élőt alkalmaz a kormány
- 2013. szeptember 11. 5:52 - 2718 megtekintés

Továbbra sem mondható, hogy jó példával jár elől a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában. A Miniszterelnökségen és a minisztériumokban ugyanis jelenleg mindössze tizenkilenc fogyatékkal élő dolgozik ? tudta meg a Világgazdaság. Vagyis még mindig nem éri el a Miniszterelnökségen és a minisztériumokban dolgozók összlétszámának egy százalékát a megváltozott munkaképességűek aránya.

Még mindig nem éri el a Miniszterelnökségen és a minisztériumokban dolgozók összlétszámának egy százalékát a megváltozott munkaképességűek aránya. A mintegy 5600 közalkalmazott közül a Miniszterelnökségtől kapott információ szerint összesen 19 él fogyatékkal. Ez azt jelenti, hogy másfél év alatt mindössze 8 fővel bővült a kormányban foglalkoztatott megváltozott munkaképességűek száma.

A legtöbb, tíz fogyatékkal élő a Honvédelmi Minisztériumban dolgozik, míg a humán tárcánál mindössze hatan állnak alkalmazásban. Egy-egy rokkant munkavállalóról számolt be a nemzetgazdasági és a külügyi tárca, valamint a Miniszterelnökség, míg a belügyi, az igazságügyi, a fejlesztési és az agrártárcánál egyetlen álláshelyet sem tölt be jelenleg megváltozott munkaképességű dolgozó.

Mindezek alapján továbbra is távolinak tűnik mindaz, amiről 2012 tavaszán így nyilatkoztak a Miniszterelnökségen lapunknak: ?Az a cél, hogy a minisztériumi állomány természetes fluktuációja során egyre nagyobb számban kerüljenek be a minisztériumokba, minden tárcánál elérjék a minimum 5 százalékos arányt, és a tárcáknak a jövőben ne kelljen rehabilitációs hozzájárulást fizetni?.

A rehabilitációs hozzájárulást minden, legalább 25 főt foglalkoztató cégnek meg kell fizetnie, ha fogyatékos munkavállalóinak aránya nem éri el a teljes létszám öt százalékát. A rehabilitációs hozzájárulás mértéke 2012-ben és 2013-ban is 964500 forint/fő/év, amit annyiszor kell megfizetni, ahány fogyatékos hiányzik a foglalkoztatotti létszámból.

A kormányzat tervihez képest a Miniszterelnökség és a minisztériumok tavaly összesen csaknem félmilliárd forintot fizettek be rehabilitációs hozzájárulásként. (Országos szinten összesen 62,5 milliárd folyt be ebből a fizetési kötelezettségből 2012-ben.) Pedig, miként arra már van példa, nem csupán portás, hivatalsegéd vagy asszisztens, de vezető tanácsos, sőt akár helyettes államtitkári munkaköröket is képesek betölteni megváltozott munkaképességű munkavállalók.

A helyzet azonban továbbra is az, hogy számítások szerint a fogyatékkal élők körülbelül 12-?14 százalékának van csak munkája, miközben a kormány tervei szerint a rokkant-felülvizsgálatok nyomán a következő években további 150 ezer rokkantat fognak visszaterelni a munkaerőpiacra. Ezt azonban többek között az is megnehezíti majd, hogy a 2011-es népszámlálás adatai szerint a több mint félmillió fogyatékkal élő nagyobbik hányada, 327 ezer ember csupán általános iskolát végzett, érettségije csupán egyötödüknek van, diplomával pedig tíz százalékuk sem rendelkezik.

Uniós pénzt is megmozgatnak

Csaknem 12 milliárd forintot fordít a kormány a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának elősegítésére ? jelentették be áprilisban. Mint a projektet bonyolító Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivataltól megtudtuk, a programba tízezer embert terveznek bevonni. Az előkészítő szakaszban már több, mint 5500 emberrel vették fel a kapcsolatot, és 1375 leendő munkavállalóval, akik számára egyedi programtervet készítenek, már együttműködési megállapodást is kötöttek. Számukra egyéni programterv készült. Közben a potenciális munkáltatókat is feltérképezik: eddig valamivel több, mint 400 foglalkoztató regisztrált az NRSZH-nál, és nyújtotta be munkaerőigényét.

Forrás: Világgazdaság

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 12

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 3. péntek, Kornél, Soma napja van.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc szorozva hat = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com