Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Vision - Nem kérek mást

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Csütörtök hajnalban sztrájkolnak a Máv-osok is
- 2010. január 13. 20:43 - 326 megtekintés

Egy átlagos munkanapon több mint százezren utaznak a budapesti elővárosi vasúti forgalomban, így a sztrájk idején több tízezren maradhatnak vonat nélkül. A Volánbusz várhatóan nem indít mentesítő járatokat, de délután kettőig nemcsak a BKV-s, hanem a MÁV-os bérleteket is elfogadják a buszokon.

Egy átlagos munkanaponszázezres nagyságrendű az utasszám a budapesti elővárosi vasúti forgalomban – közölte az Index kérdésére a MÁV kommunikációs igazgatósága. Mivel ezeken a járatokon főként a munka- és iskolakezdetkor, illetve a munkaidő és a tanítási idő végén utaznak, becslések szerint akár 30-40 ezer embert is érinthet a reggel négy és nyolc óra közötti VDSZSZ-sztrájk. Sőt, kiindulva a vasúttársaság tájékoztatásából, miszerint a BKV-sztrájk kezdete óta ” a gyakorlatban érzékelhető volt az elővárosi közlekedésben a forgalom növekedése”, akár többet is. A MÁV tájékoztatása szerint ebben az időszakban “néhány száz vonat közlekedne normál esetben az elővárosi forgalomban” (illetve, a menetrend szerint, néhány tucatnyi egyéb vonat, például IC vagy nemzetközi járat érkezne a fejpályaudvarokra).. Azt értelemszerűen nem tudták megmondani – miután a még elégséges szolgáltatásokról nem állapodtak meg –, hogy mi lesz “a sztrájk forgalomra gyakorolt hatása”, magyarán: hány vonat közlekedik majd, és milyen viszonylatokon.

Amit tudni lehet: reggel négy és nyolc óra között tart a VDSZSZ által meghirdetett szolidaritási sztrájk (amivel a BKV-dolgozók munkabeszüntetését támogatják). A MÁV közleménye szerint a sztrájk alatt késésekre, útvonal-rövidülésekre, vonatkimaradásokra lehet számítani. A sztrájkot követően várhatóan kora délutánra állhat helyre a menetrendszerű vasúti közlekedés.

A szakszervezet elvileg országos sztrájkot hirdetett, azonban nem titkolták, hogy elsősorban a fővárosi, elővárosi vasúti közlekedés megbénítására törekednek.

A vasúttársaság tájékoztatása szerinta Volánbusz valamennyi járatán elfogadja délután kettőig a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket, illetve a MÁV-os igazolványokat, a MÁV-Start által kibocsátott Start Klub és Start Klub Prémiumkártyákat, továbbá a BKSZ-es bérleteket. Emellett csütörtökön egész nap használhatják a közlekedő BKV-járatokon is a vasúti igazolványokat és bérleteket.

Mindemellett a sztrájk idején és azt követően, csütörtök délig az IC-ken belföldön helyjegy és pótjegy nélkül lehet utazni, csak a 12 óra után induló IC-kre kell a menetjegy mellé már helyjegyet vagy pótjegyet venni. Aki a sztrájk miatt nem akar utazni, azoknak az előre megfizetett menetdíjat vagy a pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a pénztárakban péntek éjfélig.

A MÁV közölte azt is: az aktuális vasúti közlekedésről a MÁv Start honlapján folyamatosan frissített információkat közölnek. Emellett azt ígérik, hogy megerősítik a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon hívható ügyfélszolgálatot, továbbá a nagyobb budapesti állomásokon színes, MÁV-START Információ feliratú mellényt viselő dolgozók adnak tájékoztatást az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


három + = 12

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Keresés

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 8:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 9:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 10:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora két órában - vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: Délután - benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 14:00: - aki a kultúrát három órán keresztül szervírozza: Kálmán a főpincér.
  (A szombati műsor ismétlése)
  A műsorban a hazai- és a világirodalom hangzó gyöngyszemei továbbá a humor- illetve a szatíra nagyjainak művei kerülnek bemutatásra. A műsor minden korosztálynak szól, fiatalnak, és a nosztalgiázni vágyó generációnak egyaránt.
  Cél: egy kellemes délutáni szórakoztató pihentetés. Egy olyan műsor, ahol minden korosztály jól érezheti magát a kultúra időnként szövevényes útvesztőjében. Ha játékos a kedvem, még rejtvényt is adok fel, s rendszeresen jelentkezik a kulturkáló c. rovat is, melyben kritika, programajánló, és interjúk hangoznak el. Aki ebbe a bárba betéved, csak a kultúrától részegülhet meg.

  Kultúrbár - szombaton 14-17 óra között.
  A főpincér: Kálmán
 • 17:00: Nekem 80 - zenék a 80-as évekből
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 20:00: Mentők, rendőrök, tűzoltók - a T-Rádió műsora
 • 21:00: Ráhel Klub - Madarasi Mónika műsora
 • 22:00: - Molnár Szabolcs magyar zenei műsora vendégekkel
  A Halgass Hazait című műsor hétről hétre ismert és kevésbé ismert magyar előadókat mutat be jó hangvételű, kötetlen beszélgetések formájában.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. november 21. csütörtök, Olivér napja van.
Az év 47. hete és 325. napja.
Holnap Cecília napja lesz.

1835. Megépült az első Dunagőzhajózási Társaság óbudai téli kikötője és hajógyára.


1926. Közép-Európában elsőként nyitottak meg műjégpályát a budapesti Városligetben.


Csorba Győző /

Őriznek

Nagyapáim alig dédapáim sehogy
nevüket is lassú elmélkedéssel
de talán ha a napba nézek:
szemem hunyorgása s a nőkre:
az az áramütés talán
vagy a víz és a csönd szerelme
-akármi és akárhogyan:
a világ nem szokhat le róluk
létezésemmel kényszerítem
s folyton lazítva könnyedebben
hiszen gyarapszik a csapat
s ha kiállok s mindent viszek
rólam se szokhat a világ le
maradnak akik kényszerítik
nem a nevemre-nem-sok-érő
nem a híremre - az se többet
hunyorgásomra ha a napba nézek
amaz áramütésre ha a nőkre
a csönd szerelmére meg a vizére
akármire s akárhogyan
de őriznek hogy meg ne haljak

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy szorozva három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 300