Dávid Kornél kerekessszékben kosarazott

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Leghíresebb kosarasunk, Dávid Kornél ritkán látható hazai pályán, ám most mégis labdát ragadott Budapesten, ráadásul kerekesszékben. Az EnterNet-NTE Hegyvidék – Univer Kecskemét bajnoki férfi kosárlabda mérkőzés szünetében a Magyar Kerekesszékes Kosárlabda Válogatott tagjainak segítségével ugyanis összecsapott a Médiaválogatott, és a Kosaras Legendák Csapata, melyben Dávid Kornél mellett Cserny Réka és Kiss Lenke játszott.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz kerekesszékben kosarazni. Sokkal több dologra kellett odafigyelni, mint a normál sportban. Külön-külön nem is okozott nagy gondot a kerekesszék hajtása, illetve, a székből való passzolás, de mindezeket egyszerre csinálni, már komoly megpróbáltatást jelentett. Arról nem is beszélve, hogy ülő helyzetből kosárra dobni teljesen más, mint amikor elrugaszkodom a földtől. Mindezekkel együtt igazán nagy élményt jelentett, hogy részt vehettem a kerekesszékes gálán, és örülök, hogy népszerűsíthettem a kosárlabda hátrányos helyzetben lévő, nagyobb publicitást érdemlő ágát. Emellett pedig nem szeretnék megfeledkezni az est főszereplőiről, az EnterNet-NTE Hegyvidék – Univer Kecskemét csapatáról, akik egyszerűen sziporkáztak a pályán” – mondja Dávid Kornél. A Kosaras Legendák ellenfeleként a Médiaválogatott tagjai léptek pályára. Szakál Miklós, az RTL Klub játékmestere, Gianni, a ViaSat műsorvezetője, Leo, a Cool TV műsorvezetője, Lui mágus és Kefir pattant kerekesszékbe a Sportmax2-ben megrendezett gálán. „Nagyon fontosnak tartom, hogy odafigyeljünk a fogyatékkal élőkre. Pontosan tudom, hogy milyen így élni, hiszen az öcsém is mozgássérült. Ezért egy pillanatig sem gondolkodtam, hogy elfogadjam-e a felkérést, azonnal rábólintottam, hogy rész veszek a kerekesszékes gálán” – meséli Kefir. Leo és Lui mágus a gála előtt egy héttel már edzett az eseményre, de Gianninak fogalma sem volt arról, hogy miként játsszon a nem mindennapi körülmények között. „Örülök, hogy kipróbálhattam a kosárlabda ezen ágát, de mivel ezt megelőzően nem gyakoroltam, nem voltam könnyű helyzetben. A meccs elején örültem, hogy egyáltalán tudok haladni a kerekesszékkel, később, már el is tudtam kapni a labdát, miközben gurultam, és a végén nem csak pontot szereztem, hanem élveztem is a játékot. Igaz másnap a karomat alig tudtam megemelni, olyan izomlázam lett a kerekesszék hajtásától” – újságolja Gianni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


2 + kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..