Debrecenben kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank

Beküldve ide: Belföldi hír, Szociális ügy | 0

Szántó László, a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület elnöke hozzátette, hogy egyesületté ugyan most alakultak, de az élelmiszermentést már több mint két és fél éve végzik. Minden nap 11 áruházból gyűjtik be a feleslegessé vált élelmiszereket.

Hajdú Bihar megyei élelmiszerbank néven kezdte meg működését az első helyi élelmiszerbank Debrecenben- közölte a Megyei Élelmiszerbank Egyesület. Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke elmondta, hogy Magyarországon évente több, mint 1 millió tonna élelmiszer landol a kukában. Ezért ők arra törekednek, hogy ennek a mennyiségnek minél nagyobb részét eljuttassa a nélkülözőknek. Szántó László, a Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszerbank Egyesület elnöke hozzátette, hogy egyesületté ugyan most alakultak, de az élelmiszermentést már több mint két és fél éve végzik. Minden nap 11 áruházból gyűjtik be a feleslegessé vált élelmiszereket. Idén eddig 31 partnerszervezetük segítségével 550 tonnát juttattak el mintegy 18 ezer rászorulónak a megyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


nyolc - = 7

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..