Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
V Moto Rock - Csak a vágy ölel

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Díszpolgár avató

- 2010. június 6. 13:46 - 716 megtekintés

Három új díszpolgár a XIII. kerületben.
Kimagasló programok a kerület születésnapnapja tiszteletére.

A XIII kerület önálló közigazgatási egységgé válását 1938. június 1-jén hirdette ki az akkori főpolgármester. Ebből az alkalomból kimagasló közművelődési és sport programok zajlanak, a május 8-án az Életmódnappal kezdődő és június 12-ig tartó rendezvénysorozat alkalmával.

Az Életmódnap a Szent István parkban biztosított lehetőséget, hogy a lakosság egy helyen több szolgáltatást igénybe vegyen, és képet kapjon aktuális egészségi, mentális állapotáról, közben tartalmasan kikapcsolódjon. A május 15-i népszigeti Vizi Majálison a legkülönfélébb hajónemekben mérték össze erejüket az egyesületi, az amatőr illetve a családi vízi járművek.

A sorozat legrangosabb eseményeként június 1-jén rendezték a kerületi díszpolgáravató ünnepséget. A kerület polgármestere dr. Tóth József díszpolgárrá avatta:
* Lendvay Kamilló zeneszerző, karmestert
* Presser Gábor zenész, zeneszerzőt
* Vámos Miklós írót.

Ugyancsak ezen az eseményen hatan vehették át a Budapest Főváros XIII. kerületért díjat. Közreműködött Edvin Marton hegedűművész. A rendezvénysorozat ugyanezen napján a kerület díszpolgárának zenei és szellemi örökségének továbbvitelét célzó Tátrai Vilmos Kamarazenekar adott ünnepi hangversenyt a művelődési központban.

Június 4-én kerül sor Tichy Lajos labdarugó, edző tiszteletére emléktábla felavatására, a Jász utca 102-ben. Június 12-én, szombaton a Vasas SC, az Angyalföldi Sportiskola és Diáksport Egyesület és az Angyalföldi Természetbarát és Testedzőegyesület közös önkormányzati sportnapot tart az Újpalotai úti Sporttelepen.

A XIII. kerületi bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, ruszin, szerb és szlovák kisebbségi önkormányzatok a Babér utcai templom előtti téren rendezték június 6-án, vasárnap 13.30-20.00 között a XIII. kerületi Nemzetiségek Fesztiválját. A látogatók a színes felvonulást, gasztronómiai bemutatókat és táncházat is élvezhették.

Lendvay Kamilló zeneszerző, karmesterAz elemi iskoláit a Sziget utcai általános iskolában végezte el. Az iskolai szünetekben már tíz éves korától rendszeresen dolgozott. Érettségi után különböző zenekarokban játszott. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán tanulmányait 1957-ben fejezte be. A Szegedi operaház karmestere, ezt követően az Állami Bábszínház zenei vezetője, majd a Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének művészeti vezetője, a hetvenes évek elején a Fővárosi Operettszínház karmestere. Negyvenöt évig volt a Magyar Rádió lektora. A hetvenes évek elejétől a kilencvenes évek elejéig tanár, illetve tanszékvezető, majd nyugalmazott zenelmélet-professzora a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Kerületünk büszke és kritikus lokálpatriótája, 35 éve. Színpadi művei: A bűvös szék, A tisztességtudó utcalány. Háromszoros Erkel Ferenc-díjas, SZOT-díjas, Nemzetközi Zeneszerzői Verseny első díja, majd Bartók-Pásztory-díj, Kossuth-díj, Érdemes és Kiváló művész.

Presser Gábor zenész, zeneszerző, billentyűs, énekesA neves zeneszerző, zenészi, szövegírói pályafutása 1967-ben az Omega együttessel kezdődött. 1973-ban alapította meg a korszak hazai szupergroup csapatát, az LGT-t. Nagy szerepet vállalt a magyarországi zenés színpadi műfaj életre hívásában. 1973-ban Marton László a Vígszínház igazgatójának felkérésére készítette el Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című regényének zenés színpadi változatát, mellyel először vitték be a popzenét a színházba. Ezt követte a Harmincéves vagyok, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, majd az 1988. óta töretlen népszerűségnek örvendő Padlás című zenés mese.
1978 óta a kerület neves színházának, a Vígszínháznak a zenei vezetője, e minőségében segíti a zenés darabok színpadra kerülését. A magyar filmművészet történetébe is beírta nevét, ő szerezte többek között a Szerelem utolsó vérig, a Sztracsatella és a Ripacsok című film zenéjét.
Kimagasló művészi tevékenységét: 1990-ben Érdemes művész, 1997-ben Erkel Ferenc-, 1999-ben Artisjus Huszka Jenő-, 2003-ban Kossuth-, 2004-ben Prima Primissima díjakkal ismerték el. 2008-ban az ő kezdeményezése nyomán jött létre a Magyar Dal Napja.

Vámos Miklós Író, forgatókönyvíró, kiadóigazgató, műsorvezetőÚjlipótvárosi íróként ismert személyiség polgári családban született, 1975-ben szerzett jogi diplomát. A diploma megszerzését követően tanult szakmáját mellőzve az Objektív Filmstúdió dramaturgjaként dolgozott 1992-ig. Már az egyetemi évek alatt bekapcsolódott az irodalmi életbe, szerkesztője lett a Jelenlét című egyetemi irodalmi folyóiratnak. 1988-1990 között Fulbright-ösztöndíjjal az Egyesült Államokban élt. 1991-ben alapította a kortárs magyar és külföldi irodalmat megjelentető Ab Ovo kiadót, melynek 1995-ig igazgatója volt. 2005-től a Nemzeti Kulturális Alapprogram szépirodalmi kollégiumának vezetője. Tagja a Magyar Írók Szövetségének, a Pen klubnak, a MÚOSZ és Szépírók Társaságának. Első novellái tizenkilenc éves korában jelentek meg az Új Írásban és az Élet és Irodalomban. Eddig harminchárom kötete látott napvilágot, négy drámáját vitték színre. Írt regényeket, novellákat, filmforgatókönyveket. Műsorvezetőként nevéhez fűződik Lehetetlen?, a Rögtön és a 2 ember című tévéműsor. Munkásságát 1984-ben József Attila-, 2002-ben a Pro Cultura Urbis díjjal ismerték el, 2004-ben vehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje polgári tagozat kitüntetést.

Budapest, 2010. június 1.
Adta: Gellért Lajos
sajtóreferens
Tel.: 452-4161
Mobil: 06/20-344-0266
E-mail:
gellertlajos@bp13.hu fax: 350-6021

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


6 - = öt

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Az év 43. hete és 299. napja.
Holnap Dömötör napja lesz.

1956. Megalakul a Nagy Imre-kormány. Tagjai: a minisztertanács elnöke-helyettesei: Apró Antal, Bognár József, Erdei Ferenc; államminiszter: Tildy Zoltán)


Csukás István: Dalocska

Csengő szól: gingalló,
röppenj már, pillangó!
Pillangó messze jár,
volt-nincs nyár, vége már.

Züm-züm-züm, zúg a szél,
táncol a falevél,
züm-züm-züm, ez a szél!
Egy reggel itt a tél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com