Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Flowers - Ennyi egy nőnek mindig jár

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Dr. Szõke: a látássérülteknek pénz&a
- 2008. szeptember 10. 11:43 - 184 megtekintés

“A vakok és gyengénlátók számára az érme anyaga és színösszetétele nem lényeges, viszont fontos, hogy tapintással megkülönböztethető legyen a pénzérme a már forgalomban lévőktől.” – írta a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) hírlevele néhány hete Dr. Szőke László elnök szavait idézve.

Dr. Szőke szeptember 6-án határozottan megerősítette állásfoglalását. Mint elmondta, a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) tartott tárgyaláson felmerült a 200 forintos pénzérme két különböző fémből való előállítása. Dr. Szőke elismeri, egyeseknek segíthet a szín a pénzérmék felismerésében, de a látássérültek számára továbbra is a formai jellemzők szerepe meghatározó. Minden általam megkérdezett egyesületi elnök úgy nyilatkozott, a tagságban többségben vannak azok, akik több-kevesebb látásmaradvánnyal rendelkeznek. A jelenleg forgalomban lévő, egymástól élesen elütő színű fémekből előállított 100 forintos érme kifejezetten segít a látásmaradvánnyal rendelkezőknek – mondta egy egyesületi elnök. Egy másik elnökségi tag úgy fogalmazott, a valóságban, a népszámlálási adatokat is tekintetbe véve a látássérülteknek nagyjából mintegy 20%-a az, aki semmit sem lát. Igaz, a legtöbb tagegyesületi és MVGYOSZ-tag tagkönyvében a “vak” meghatározás szerepel, hisz csak ezzel vehetőek igénybe a legszélesebb körben az utazási kedvezmények. Idén két kiemelt programra pályázott a szövetség, egyiken se nyert – mondta a hivatalvezető. Jövőre tehát úgy tűnik, nem lesz a Látótérhez és a Nem látva is látszani nevű nagyszabású projekthez fogható vállalkozása a szövetségnek, mely egyrészt az erőforrások összpontosításának jót tesz, másrészt a források megcsappanásával jár- értékelte a helyzetet Dr. Micserics.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


kilenc + 8 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. január 24. péntek, Timót napja van.
Az év 04. hete és 24. napja.
Holnap Pál napja lesz.

1458. Hunyadi Mátyás, a 15 éves beszterceigróf, Pesten a Duna jegén királlyá választatik.


1670. Zrínyi Péter utasítására veje, II.Rákóczi Ferenc a felvidéki 13 vármegyévelgyűlést tartatott Zemplénben, ahol a rendekerősen kifakadtak a németek ellen.


Gábor Andor /1884.jan.24. - 1953. jan.21. /

Hull a hó

"...Ablakokon jégvirág van,
művészkedő hideg csípte
Domb lejtőjén hóból dunna,
faágakon hóból csipke.

Képzelhetsz-e ennél szebbet,
szemnek, szívnek ékesebbet?
Ékesebbet? édesebbet?
ennél békességesebbet? "

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz három = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 302