Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Teremtés koronái - Csak arról ami a férfiakat érdekli

Hallgatók száma: 5

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

E-könyves változatban is elérhető már a MEOSZ kiadásában megjelent Árnyékban született csillagok. Paralimpiatörténeti tanulmányok I-II. című könyv
- 2019. december 2. 9:07 - 197 megtekintés

Az e-könyves változatban találhatók – közel nyolc óra időtartamban – olyan filmek, amelyek az adott fejezetben megfogalmazott történeti vagy történelmi tartalmat egészítik ki.

Megtekinthetők a Tormássy Béla hagyatékából származó, az 1980-as években általa készített (atlétika, íjász és úszóversenyek) filmek digitális változatai. Az e-könyven megnézhetjük Csőke József: Margitka című filmjét is, amelyet 1965-ben készített. Elérhetőek az e-könyvben a YouTub-on is megtalálható filmek, köztük a 2012-ban készült játékfilm, amely a paralimpiai mozgalom („Guttmann egy kivételes ember”) 1948. évi kezdetéről szól. A kutatómunka során előkerült az első hazai televíziós közvetítés (1986) filmje is, amely szintén megnézhető az e-változatban. A filmek között a paralimpiai játékokkal kapcsolatos külföldi és magyar vonatkozású filmek, a magyar sportolók eredményeit (1992-2016) összegző televíziós összeállítások is megnézhetők. Több angol nyelvű film magyarul feliratozva is látható, többek között a nyári paralimpiai játékok sportágainak filmes szabálymagyarázatai, amelyet a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) 2012 után készíttetett.  Több a hazai paralimpiai mozgalommal kapcsolatos televíziós interjú is megtekinthető az e-kiadványban. A filmek jelentős része a Magyar Televízió, Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) archívumából, az IPC gyűjteményéből és magángyűjtőktől származnak.    A nyomtatott kiadványban közzétett fotókon túl a digitális változatban a tartalomhoz kapcsolódva, negyvenhárom fotóalbumba szerkesztett, több mint 700 db fénykép látható. A fényképek jelentős részét a mozgalom kezdetéről Molnár Béla készítette. A közelmúlt fényképei elsősorban Szalmás Péter munkáját dicsérik, de találhatók magán és intézményi gyűjteményekből összeállított fotó albumok is.    Az e-bookban megtalálhatóak azok a nemzetközi helyi napilapok, valamint azok a hazai magazinok is, melyeket az egyes paralimpiai játékok alkalmával adtak ki. Az e-könyvben elérhetővé tettük a paralimpiai mozgalom hazai és nemzetközi, sérülésspecifikus és sportágspecifikus szervezeteinek, honlapjait is.

Az Árnyékban született csillagok. Paralimpiatörténeti tanulmányok I-II. c könyv e-változata, itt vásárolható meg:

https://www.ekonyv.hu/hu/konyv-reszletei/arnyekban-szuletett-csillagok-i-ii–paralimpiatortenetitanulmanyok?eid=60336

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Nadas_Pal_szerk_Arnyekban_szuletett_&id=48419&type=250

https://www.libri.hu/konyv/pal__nadas_szerk.arnyekban-szuletett-csillagok-i-ii-paralimpiatorteneti-tanulmanyok.html

https://www.lira.hu/hu/ekonyv/sport-szabadido/sport-1/arnyekban-szuletett-csillagok-i-ii-paralimpiatorteneti-tanulmanyok-ekonyv-pdf

 

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. augusztus 7. péntek, Ibolya napja van.
Az év 32. hete és 220. napja.
Holnap László napja lesz.

1725. Pest vármegye a protestánsokat, kik elvett templomaik visszaadását és vallásuk szabadsága visszaállítását szorgalmazták, elutasította.


1945. A Vörös Hadsereg átadja a magyar államnak a csepeli Weiss Manfréd Műveket.


Bella István / 1940. aug.7. - /

Mintha

Csak olyan lesz anyám, ha meghalok,
mintha magadba zárnál, s én élő sötétben,
lélekző fények, homály-liliomok
világűr mélyén szívedhez lapulok,
hallgatom visszahangját a földnek: éltem.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat plusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com