Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Hírek -

Hallgatók száma: 7

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Egyenlő eséllyel a légi közlekedésben – Elindult a DANOVA projekt

- 2020. október 15. 20:30 - 57 megtekintés

A látássérült embereknek a közösségi közlekedésben az információkhoz való hozzáférés jelenti a legnagyobb nehézséget. Különösen igaz ez a légi közlekedésre és az ahhoz kapcsolódó transzfer hálózatra. Egy új kezdeményezés ezen a téren keres innovatív megoldásokat.

A DANOVA – Innovatív közlekedési szolgáltatások vak és gyengénlátó utasok részére a Duna régióban transznacionális együttműködési projekt célja repülőterek, kikötők, vasút- és buszállomások megközelíthetőségének javítása a vakok és gyengénlátók számára új szolgáltatások és kompetenciák kifejlesztése révén, melyek a közlekedési információkhoz és szolgáltatásokhoz teljes hozzáférést tesznek lehetővé. A konzorciumot 9 ország 14 intézménye alkotja, köztük busztársaságok, repülőterek, egyetemek és a látássérült emberek szervezetei. A konzorciumi partnerek között szerepel a Budapest Airport Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is. Az MVGYOSZ együttműködő partnerként vesz részt a magyarországi fejlesztésekben.

A DANOVA projekt keretében elindul a Duna régióban a vak és gyengénlátó utasok számára kialakítandó teljesen akadálymentes közlekedési rendszer új transznacionális koncepciójának tervezése, melyhez nélkülözhetetlen különböző, a későbbiekben beépítendő innovatív megoldások tesztelése. A tevékenységek fontos eleme a szolgáltató személyzet szemléletformálása és képzése az új szolgáltatások biztosításához, illetve a vak és gyengénlátó utasok számára megfelelő segítségnyújtáshoz. A BKK feladata a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér belvárosból való megközelíthetőségének vizsgálata és javítása.

A hazai partnerek október 9-én, az utasforgalomban érintett terek és szolgáltatások megismerésével azonosították a projektben érintett területeket, helyszíneket, problémákat. Az MVGYOSZ részéről a bejáráson Németh Orsolya szakmai vezető és Erhart Péter akadálymentesítési szakértő vett részt. A bejárás Budapest belvárosából indult, a közösségi közlekedés használatával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vivő transzfer útvonalon haladt, majd érintette a repülőtér valamennyi utasforgalmi létesítményét.

A fejlesztési javaslatok megfogalmazása során felmerült az útvonalak bizonyos pontjain taktilis burkolati jelzések elhelyezése, a Futár távirányítóval vezérelhető tájékoztató berendezések, pl. mozgólépcsőknél az ATS-rendszer telepítése, a tranzit váróban a tájékozódást és az információszerzést segítő mobiltelefonos applikáció fejlesztése, a már meglévő reptéri személyi segítő szolgáltatás működésének felmérése és újragondolása, valamint a repülőtéren található segítségnyújtási hívópontok elhelyezkedésének vizsgálata, egyes segítséghívó automaták áthelyezése. Az együttműködés hamarosan a felek közti munkamegosztás pontos definiálásával és újabb helyszínbejárásokkal folytatódik.

(Forrás: az MVGYOSZ)

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


* 3 = húsz(on) egy

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Erikkancs - a digitális újságos

Alko-soft

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka napja van.
Az év 43. hete és 299. napja.
Holnap Dömötör napja lesz.

1956. Megalakul a Nagy Imre-kormány. Tagjai: a minisztertanács elnöke-helyettesei: Apró Antal, Bognár József, Erdei Ferenc; államminiszter: Tildy Zoltán)


Csukás István: Dalocska

Csengő szól: gingalló,
röppenj már, pillangó!
Pillangó messze jár,
volt-nincs nyár, vége már.

Züm-züm-züm, zúg a szél,
táncol a falevél,
züm-züm-züm, ez a szél!
Egy reggel itt a tél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


hat mínusz egy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com