Egyre mélyrehatóbb kérdéseket tesznek fel a diákok

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Az idei évben is folytatódnak a diákoknak szervezett Esély órák. Az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületének tagjai a Jász-Nagykun-Szolnok megye különböző településein keresnek fel iskolákat, hogy megismertessék a fiatalokat a mozgássérültek világával. Eddig az Esélyórákon közel ötszáz tanuló vett részt.

Az év első eseményét para­sport-bemutatóval tették érdekesebbé a magyar parasport napja alkalmából Tiszaföldváron. A diákok kipróbálhatták, milyen kerekesszékkel közlekedni, szlalomozni, rámpán felhajtani, mankóval labdát vezetni, de megismerhették a látássérültek labdajátékát, a csörgőlabdát is. Bemutatták a gyerekeknek a kerekesszékkel való lépcsőzés technikáját is. Múlt hónapban tartottak ilyen rendezvényt Kőteleken, Jászdózsán és Pusztamonostoron, március végén pedig a megyeszékhelyen is. A tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban tartott rendhagyó órán szó esett a fogyatékos emberek párkapcsolati problémáiról, a gyermekvállalásukról is. – Azt vesszük észre, ma már sokkal komolyabb, mélyrehatóbb kérdések hangzanak el ezeken a foglalkozásokon – állapította meg Fehérváry Tünde, az egyesület elnöke. – Korábban szinte csak a létfenntartásra korlátozódott érdeklődésük, most viszont már a lelki egészségünket érintő kérdéseket is megfogalmaznak. A kicsik egyébként rendkívül érdeklődők, nem félnek kipróbálni az eszközeinket. – Ötödik-hatodik osztályos korban pedig foglalkoztatni kezdik őket olyan kérdések is, hogy miként tudjuk állapotunkat elfogadni, csúfolnak-e minket emiatt. (Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok megyei hírportál)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


9 - = nulla

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..