Életet mentett Morris, a vakvezető kutya

Beküldve ide: Látássérültek | 0

A Baráthegyi Kutyaiskola „Úton a kutyámmal” videó sorozata negyedik részét Török Sándorné Katalinnal készítette, aki gyengénlátóként vállalta, hogy segíti az iskola Iris nevű kutyáját, amikor az világra hozza kölykeit, és azután is gondozza őket.

Ám ezúttal nem a 10 M betűs kölyökről beszélt, hanem saját vakvezető kutyájáról, Morrisról.

Morris megérezte, hogy Katalinnak szüksége van rá

Morris mindig megérzi, ha gazdája rosszul érzi magát, így volt ez akkor is, mikor Katalin a fürdőszobában ájult el magas vérnyomása miatt. „Szerintem megérezte, hogy rosszul vagyok, amikor bementem a fürdőbe, ezért nem ment ki, hiába küldtem, hogy menjen.”

Morris odament Katalin férjéhez. A férfi már aludt, de a kutya addig bökdöste, míg fel nem kelt, aztán jelezte neki, hogy kövesse, és odamentek a fürdőhöz. „A férjem 220-as vérnyomással talált rám”. A férfi kihívta a mentőket, a kórházi vizsgálatok során kiderült, hogy Katalin „lábon hordott ki” egy szívinfarktust, így nagyon sokat segített, hogy Morris időben segítségért tudott menni.

Katalin a kórház sürgősségi osztályán kapott egy második infarktust. „Amikor hazaértem, nem győztem meghálálni a drága kiskutyámnak, hogy észlelte, hogy baj van. Utána azt mondtam neki, köszönöm, hogy vagy nekem.”

Az Úton a kutyámmal videó sorozatot mi, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola készítjük, olyan látássérült barátaink közreműködésével, akiknek vakvezető kutyát képeztünk.

Az előző részt Nagy Anikóval készítették, amely itt érhető el.

Állj a vakvezető kutyák mellé, támogasd adód 1%-ával kiképzésüket!
1% adószámuk: 18449149–1–05
Így adhatod nekik: http://bit.ly/2Fisu28