Elhunyt dr. Kornó Etelka

Beküldve ide: Mozgássérült | 0

Gyermekbénulás következtében mozgása korlátozott volt, viszont munkájában, hitében, humanitásában és szervezőkészségében éppen az ellenkezője jellemezte. Sokan, sokat köszönhetnek neki – írja megemlékezésében a kalohirek.hu.

Dr. Kornó Etelka 1939. szeptember 6.-án, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán született, szüleinek egyetlen gyermekeként. Általános iskolai tanulmányait szülőfalujában, a középiskolát pedig Mezőtúron végezte. A szegedi egyetem orvosi diplomájának megszerzése után, a Mátraházán található Tüdőszanatóriumban helyezkedett el. Életének következő állomása a dunaújvárosi kórház, ahol anaestheziológiai-intensiv szakvizsgát is tett.

1986-ban jött Kalocsára, dr. Horváth Mihály sebész főorvos, kórházigazgató hívására – akivel kölcsönösen tisztelték és elismerték egymás munkáját -, megszervezni és elindítani az Anaestheziológiai osztályt. 2010 – ig főorvosként dolgozott a kalocsai kórházban. Rövid ideig a Véradóállomás főorvosaként is tevékenykedett. Évekig volt a kalocsai Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője, valamint a máig működő Mikkamakka játszóház alapítója is. Az ember volt számára a legfontosabb, a betegek gyógyításának és mások segítésének szentelte az életét.