Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Lord - Tépett álmok

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Elindult a 3,5 milliárd forintos Közösségi Ház beruházása a XIII. kerületben
- 2010. április 6. 9:00 - 572 megtekintés

Valóra válik a nagyszabású terv

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata, mint építtető, az Angyalföld – Újlipótváros – Vizafogó Vagyonkezelő Zrt., mint beruházó és a kivitelező Magyar Építő Zrt. közreműködésével a Budapest, XIII. kerület Pannónia utca 88-90. sz. alatti Újlipótvárosi közösség ház Alapkövének letétele történt meg április 6-odikán.

A beruházás teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban épül, az intézmény végleges nevét pályázaton nyeri el.

A képviselő-testület kulturális, sport, művelődési, szórakozási igények kielégítésére egy korszerű, XXI. századi közösségi ház megvalósításáról döntött, figyelembe véve Újlipótváros szellemi, kultúrtörténeti hagyományait, a lakosság összetételét, szokásait. Az épületegyüttes, a Kárpát utca – Bessenyei utca – Pannónia utca és Zöld Ág tagóvoda által határolt közel 15 ezer m2-es területen épül.

A képviselő-testület a közösségi ház színvonalas megvalósítása érdekében ötletpályázatot írt ki, melyet az anyagi és funkcionális megoldásai miatt a Vadász és Társai Építőművész Kft. nyert el, Vadász György Kossuth- és Ybl-díjas tervező vezetésével. A beruházási célokmány, mely tartalmazza az előkészítési, tervezési díjakat, az építészeti munkákat, az első berendezések beszerzési költségeit, összességében 3,5 milliárd Ft költségkerettel számol.

A nyílt, uniós közbeszerzési eljárás előírta az előzetes terv kibővítését, egy 500-600 férőhelyes zenei-, színházi- és sportesemények megtartására is alkalmas rendezvényterem megépítését. A többcélú terem alkalmassá válik komplex színházi és egész estés művészeti és könnyűzenei produkciók befogadására és rendezésére, a civil szervezetek eseményeinek szervezésére, fiatalok és idősek számára tervezett programok lebonyolítására.

A közösségi ház épületegyüttese egy központi magot körülvevő, különálló, de összekapcsolt épületekből tevődik össze. A Pannónia utcai oldalon található, az ovális alakú multifunkcionális rendezvényterem, amely alatt a pinceszint, gépészeti területek, raktárak találhatók. A földszinti nézőtér 450 m2-es, az első emeleti galériával együtt 600 fő befogadására alkalmas, a színpad: 270 m2-es. Az emeleti szinten irodák, a nézőtér fölé belógó galéria rész, öltözők, vizesblokkok és egyéb kiszolgáló helyiségek lesznek.

Pannónia utcai oldalon rekreációs funkcióval három nagyobb terem épül a hozzájuk tartozó öltözőkkel, vizesblokkokkal és irodákkal együtt. A Kárpát utcai oldalon egy könyvtár kerül kialakításra, továbbá idősek klubja egy közös 100 m2-es terasszal. A Kárpát utca Bessenyei utca sarok egy minden igényt kielégítő éttermet foglal magába, 70 m2-es főzőkonyhával. Tartalmazza az épületet kiszolgáló közös helyiségeket (ruhatár, mozgássérült WC és egyéb vizesblokkok) is. A központi mag közepén elhelyezkedő átriumot, előcsarnok veszi körül, ami kiállító teremként is funkcionálhat.

A közösségi ház hűtési- fűtési és szellőztetési rendszerének ellátását túlnyomó részt alternatív energiaforrásból biztosítja. A klimatizált épületben számítógép vezéreli a környezetkímélő levegő-levegő rendszert. A megközelíthetőségét a tömegközlekedési eszközökön kívül, mintegy 2500 m2-es,100 gépkocsi befogadására alkalmas terepszint alatti garázs biztosítja. Az építkezés során nagy figyelmet fordítanak a környezet megóvására, a tervezés során külön szempont volt a meglévő faállomány védelme. A beruházás befejezésével jelentős zöldfelületekkel és minőségben megújult faállománnyal gazdagodik a kerület.

A munkaterület átadása megtörtént. A multifunkcionális rendezvényterem alatti pincetömb és a garázs munkagödrét elkészítették. Az alapozási munkákat követően, jelenleg a szerkezetépítési feladatokat végzik. A szerződésben foglaltak szerint az épület műszaki átadása 2010. december 31-ig megtörténik. Az épületegyüttes elnevezésére kiírt pályázaton a XIII. kerületben lakók is részt vehetnek.

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


7 * öt =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. július 3. péntek, Kornél, Soma napja van.
Az év 27. hete és 185. napja.
Holnap Ulrik napja lesz.

1807. Szentes János nyugalmazott kapitány a királytól engedélyt kap nyomda alapítására Sárospatakon.


1825. Már 13 év és 3 hónap óta nem tartatott országgyűlés; de Ferenc király elvégre meggyőződött, hogy az abszolutizmussal boldogulni nem lehet, azért július 3-án országgyűlést hirdetett Pozsonyban szeptember 11-ére.


Rab Zsuzsa / 1926. júl.3. - /

Verem

"...Itt Petőfi csak olajnyomat,
Arany erre az utat se tudja,
Itt Dózsa csak szivar,
Ady meg lila bankó,
a világűr egy vicc csak a bortócsában.
De országnyi a padló,
amelyről záróra után
felsöprik a csillagokat,
a Fiastyúkot,
a botló cipők jajdulását,
a morzsolódó gerincek csontporát,
a vállakról leszakadt
karokat.

Ebből a veremből
kijutni:
egymás keze volna kötél.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


három mínusz öt = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com