Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
Express - Vidám város

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Elindult az akadálymentesítés útján a makói fürdő: kísérőt ad vak vendégei mellé a Hagymatikum
- 2018. december 16. 21:28 - 220 megtekintés

Idén tavasszal a DÉLMAGYARORSZÁG közvetítésével adott tippeket a vak Pece Merilin a makói Hagymatikum fürdő vezetőinek, miként tehetnék akadálymentessé az impozáns, de lépcsői és folyosói miatt nehezen bejárható épületet. A napokban örömmel újságolta: javaslatait komolyan vették.

ez a code-om...

– A Hagymatikum épülete egy vak ember számára valóságos labirintus – mondja Pece Merilin. Neve olvasóink számára ismerős lehet, ő volt ugyanis az, aki párjával, Németh Pál nyugdíjas mérnökkel együtt – DÉLMAGYARORSZÁG közvetítésével – még tavasszal ellátogatott a Hagymatikumba, hogy megmutassa, miként lehet a látássérültek számára otthonosabbá tenni a fürdőt. Javaslatai közül a legfontosabb az volt, hogy a vakok számára biztosítsanak kísérőt. A napokban örömmel újságolta a lapnak: a fürdő vezetése ezt a kérését méltányolta, és az előre egyeztetett gyógyászati kezelések időpontjában kísérő várja az előcsarnokban. Amikor Merilin a hét elején először járt úgy gyógymasszázson a Hagymatikumban, hogy nemcsak vakvezető kutyája, Nancy volt a kísérője, az egyébként takarítóként dolgozó Nagy Péter segített neki a közlekedésben. Mint látható a képen, kedvesen és udvariasan. – A bejárattól elkísérem az öltözőig, a kezelőhelyiségig, aztán a megbeszélt időpontban értejövök, és elkalauzolom a medencéhez is, vagy bárhová, ahová szeretné. Aztán ha végzett, a kijárathoz – mondta. Ez pluszfeladat számára, de szívesen vállalta. Gergely Gábor, a fürdő igazgatóságának elnöke lapuknak azt mondta, szakmai szervezetekkel konzultáltak annak érdekében, hogy praktikus és szabályos megoldásokkal tudják segíteni az érintetteket. Nemcsak kísérőt adnak az érkezéstől a távozásig, de természetesen lehetőséget biztosítanak a vakvezető kutyával való belépésre is. Ráadásul az aula épületében néhány napon belül új, úgynevezett taktilis csíkokat fektetnek le a padlón, amelyek megkönnyítik az eljutást az akadálymentesített mosdóhoz és a recepcióhoz. A segítői feladatra kijelölt munkatársakat pedig a vakok és gyengén-látók megyei egyesületének képviselői részesítik képzésben. Mi a teendő? – Ha valaki gyógykezelést szeretne nálunk igénybe venni, akkor először mindenképp a gyógyászati diszpécsernél kell jelentkeznie a papírjaival – avatta be a lap munkatársait a tudnivalókba Lajtosné Papp Noémi, a Hagymatikum marketingcsoportjának vezetője. – Ott megkapja a kezelési időpontokat, és ha az illető vak vagy gyengén-látó, mi már előre tudjuk, mikor kell mellé kísérőt biztosítanunk. Természetesen azoknak is segítünk, akik nem előre tervezett kezelésre jönnek. Tőlük annyit kérünk, hogy egy nappal korábban jelezzék érkezésüket.

 

Forrás:delmagyar.hu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


hét - 1 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Oldalsáv

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

 • 6:00: Jóreggelt! - reggeli információs műsor két órában.
 • 9:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 11:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.
 • 12:00: Déli hírösszefoglaló -
 • 13:00: - a Hobby Rádió informatikai magazinja (a pénteki műsor ismétlése)

  Érdeklik önt az informatikai újdonságok? Szeretne naprakész információkat kapni a szoftverek akadálymentességéről? Szeretne képben lenni az IT világ fontosabb történéseivel? Ha ezekből legalább egyre igen a válasz, hallgassa a műsort minden pénteken 8-tól (ismétlésként este 20-tól) a Hobby rádióban!

  Rövid bemutatók, interjúk, érdekes beszélgetések. Az önfelett szórakoztatást a három házmester biztosítja: Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté.

  Gépház - Kopogjon be hozzzánk!

  [jp-rssonpage rss="http://gephaz.hobbyradio.hu/feed" feeds=10]

 • 14:00: Délután - Benne: interjúk, riportok, tudósítások kulturális, szociális és közéleti eseményekről.
 • 16:00: US fever show - listavezető dalok Amerikából két órán keresztül
 • 18:00: Esti hírösszefoglaló - Benne: a nap idézete, névnap köszöntő, évforduló naptár, sport.
 • 19:00: Vers, esti mese, kabaré, a nap érdekessége (riport, interjú, tudósítás), esti ka -
 • 21:00: - Zsuffa Péter műsora két órán keresztül
  Zsuffa Péter 1998-ban kezdett rádiózni Egerben a Rádió7 101.9-en. Akkor egy 3 fős stábbal indult a Starsky és Hutch Jazz Klub.

  Az idők folyamán sokminden változott, így a csapat is a műsor is más lett, de egy dologban 1998-óta nincs változás.

  Ebben a 2 órás Zsuffa Péter Jazz Klubban mindig a lehető legjobb zenék szólnak a világ legjobb jazz-muzsikusaitól.
 • 23:00: Szevasztok - Szicsó (Gárdonyi Szilárd) fiatalos "bolondos" műsora, ahol a jókedv-kacagás a lényeg. Az önfeledt poénkodás a hallgatók szórakoztatását hivatott elősegíteni.

Login

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2019. december 15. vasárnap, Valér napja van.
Az év 50. hete és 349. napja.
Holnap Etelka, Aletta napja lesz.

1222. III. Honorius a féktelenségre hajlandó népet csillapítani javasolja. A pápa arról nyert értesítést, hogy Magyarországban a gyülevész sokaság követeli, hogy a gyűlölt országnagyok és nemesek hivatalaiktól megfosztassanak, száműzessenek és jószágaik a nép között szétosztassanak. A pápa utasított némely főpapot, bírják rá a sokaságot, hogy a törvény útja kikerülésével, semmit se merényeljen.


1880. A király szentesítette az új állandó országház építését elrendelő törvénycikket.


Petőfi Sándor: Disznótorban

Nyelvek és fülek...csend,
Figyelem!
Szóm fontos beszédre
Emelem.

Halljátok, mit ajkaim
Zengenek;
Egyszersmind az ég is
Hallja meg.

Hosszan nyúljon, min e
Hurkaszál,
Életünk rokkáján
A fonál.

Valamint e sültre
A mi szánk:
Mosolyogjon a sors
Szája ránk;

S pályánk áldásával
Öntse le,
Mint e kását a zsír
Özöne.

S életünk fölé ha
A halál
Romboló torát meg-
Ülni száll:

Egy gömböc legyen a
Magas ég,
És mi a gömböcben
Töltelék!

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


nyolc plusz négy = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 301