Előnyösebb ajánlat a menedzsment részéről, de mi még mindig hátrányban vagyunk

Beküldve ide: Belföldi hír | 0

Valamennyi szakszervezet szombaton véleményezheti a BKV. vezetés új javaslatát, de a sztrájk hétvégén is folytatódik, így rádiónkban este 18 óráig óránként közlekedési információkat hallhatnak.

A péntek késő délutáni sztrájktárgyaláson folytatódott a sztrájkbizottság képviselőivel az egyeztetés – tájékoztat minket a BKV. honlapja. Az egyeztetésre a menedzsment egy újabb, még előnyösebb ajánlattal érkezett. Így szombaton nemcsak a sztrájkbizottság, hanem valamennyi szakszervezet bevonásával folytatódnak a Kollektív Szerződés megkötésével kapcsolatos tárgyalások a mielőbbi megegyezés érdekében.

A vezetőség javaslatában az új Kollektív Szerződés 1-1%-os nyugdíj- és egészségpénztári támogatást biztosítana, ezzel egyidejűleg egy külön megállapodás keretében – a 2010-es évre – rögzítené a további 2-2%-os önkéntes pénztári hozzájárulásokat, melyek felső határát havi pénztáranként 3.500 Ft-ban határozná meg. Emellett a menedzsment javaslatot tett a munkavállalók részére történő 6.000 Ft-os melegétkezési utalvány biztosítására, valamint évi bruttó 30 ezer forint összegű választható juttatásra is.

Az álláspontok közeledése érdekében a menedzsment jelezte, hogy ezzel egyidejűleg másik javaslatát is fenntartja, ami a Kollektív Szerződésben tenné lehetővé az érdekképviseletek által kért 1-1%-os önkéntes pénztári hozzájárulásokat. Míg az ezen felüli 2-2 %-ot a bértárgyalások keretében felső határok nélkül biztosítaná.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


8 * kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..