Az oldal akadálymentesített
Hobby rádió – a Hang-adó

Rádió hallgatása

Az adatkezelési tájékoztató elolvastam és nyilatkozom arról, hogy annak megfelelő jogosultsággal (Ha nem jelenik meg a lejátszó, frissítse a képernyőolvasóval a képernyőt - JAWS+ESC)

Lejátszás

Rádió hallgatása
Hallgatás Media Player-el

Rádiónk a T-home támogatásával a Web-rádió (pdf) alkalmazásával is hallható.


Ez hallható a rádióban:
C-Block - So strung out

Hallgatók száma: 4

Híreink a JAWS képenyrőolvasóhoz készített Kutatási modul segítségével is olvashatóak!

Energiapályázat

- 2009. július 22. 17:52 - 437 megtekintés

Újra indul a Nemzeti Energiatakarékossági Program. A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium 1, 5 milliárd forint értékben nyújt vissza nem térítendő támogatást pályázati úton, energiahatékonyságot növelő beruházásokhoz magánszemélyeknek, lakásszövetkezeteknek és társasházak részére. Ehhez 15 milliárd forintnyi fejlesztési banki hitel is társul. A pályázatokat augusztus 1-től lehet benyújtani. Dr. Oláh Lajostól érdeklődünk: kinek és miért hasznos ez a pályázat?A szaktárca államtitkára szerint a pályázat egyrészt jó a nyertesei számára, akik egy sikeres fejlesztéssel költségeket takaríthatnak meg és csökkenthetik háztartásuk károsanyag kibocsátását.

” Ugyanakkor jó az államnak is, mert el tudjuk mondani, hogy beruházások indulnak meg, különösen gazdasági válság esetén fontos az energiabiztonság, energiafüggetlenség szempontjából is hisz egy energiahatékony, környezethatékony megoldás kevesebb energiát igényel.”

A pályázat nem új keletű, hiszen már évek óta hirdetnek hasonló energiatakarékossági programot. Szegeden meglátogattunk két sikeres nyertest, akik tavaly éltek is a pályázat kínálta lehetőséggel. Nagymihály Tamás két évvel ezelőtt kezdte építeni családi házát.

“Új lakóház építése lényegében a nulláról kezdődően, és a pályázattal kapcsolatban ide egy komplex gépészet került beszerelésre napkollektorral, teljes fűtési rendszerrel.”

Nagymihály Tamás a kivitelezőjétől hallott először a pályázatról, majd közös megegyezéssel dolgozták ki a megfelelő konstrukciót, ami állami támogatásban részesült.

Domonkos László, ügyvezető, Domi Épületgépészeti Kft.:
“Cégünk évek óta foglalkozik megújuló energiahordozók hasznosításával, folyamatosan figyelemmel kísérjük a pályázati lehetőségeket mind az uniós, mind a hazai pályázatokat. Ez a rendszer egy nemzeti energiatakarékossági program pályázati konstrukció keretében valósult meg.”

A napenergia az emberiség legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló, környezetkímélő energiaforrása. Nagymihályéknál már egy éve napkollektorok biztosítják a melegvizet. A beruházás költsége szereléssel együtt másfél millió forint volt. A megvalósítást a Nemzeti Energiatakarékossági Program vissza nem térítendő támogatással segítette. Az ilyen összegű beruházások néhány év alatt megterülnek, hiszen általuk sokat spórolhatunk fűtésen, melegítésen.

Az erről készült tájékoztatóanyagot teljes egészében meghallgathatják a Hobbyrádió délutáni műsorblokkjaiban.

Forrás:
www.freepress.eu

A rádiót önkéntes formában, nonprofit módon üzemeltetjük. Azonban a működtetés költségeit már nem tudjuk kitermelni saját pénzből (szerverek üzemeltetése, karbantartása). Amennyiben lehetősége van, kérjük támogassa a Hobby Rádió éves 120000 Ft-os működési díját!
Net-média Alapítvány (Magnet Bank): 16200113-18516177-00000000
Utalás közleménye: támogatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*


9 * négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Reklám

Jooble

Keresés az oldalon

Facebook oldalunk

Mai műsor

Bejelentkezés

Regisztráció| Elfelejtette jelszavát?

Mai napi információk

Ma 2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika napja van.
Az év 38. hete és 264. napja.
Holnap Máté, Mirella napja lesz.

1526. Szulejmán szultán, miután a budai vár szobrait, a Corvina könyvtár egy részét és a templomok arany és ezüst kegytárgyait hajóra rakatta, majd Pest városát felgyújttatta, elindult seregével a Duna-Tisza közén Dél felé.


1915. Fonó Albert gépészmérnök tervezetet nyújt be az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregéhez sugárhajtású torpedó elkészítésére.


Csoóri Sándor: Szeptemberi gyónás

Sarkunkban újra szeptember hava,
csuhé-szatyrodból a nyár, mint a legutolsó darázs,
kirepül.

A meggyfa már vörös levelet ejt, ne nézz oda!
Én se nézem narancsos meztelenséged, noha nézném-
sötéthúsú szilvát harapok inkább ketté.

A szemed is szilva, az öled is szilva, ízed is az!
Gyékényen árulnálak, ha nem volnék irigy.

Dehát irigy vagyok és verseket írok vezeklésül,
birsalma-sárga szavakat ontva, erdő-fényt, erdő-
tüzet,
hogy tükrödben fésülködő őszi madár is lássa magát.

BKK Információk

Hírlevél

Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.


négy mínusz kettő = (Írja be számmal a művelet eredményét!)


Feliratkoztak: 304
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com